fredag 4 mars 2011

Thailändsk fläskfilé




Måste tipsa om den här kryddblandningen. Mycket bra! Du kan hitta den hos ICA i frysdisken :)



Thailändsk fläskfilé

Du behöver:
500g fläskfilé
1 lagom stor Purjolök
2-3 vitlöksklyftor
1/2-1 tsk sambal oelek
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk malen ingefära
1 köttbuljongtärning
2 dl kokosmjölk
2 dl matlagningsyoghurt

Så här gör Du:
1. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Skölj och skär purjolök i sneda skivor. Skala och skiva vitlöken.
2. Stek köttet i smör i en stekpanna ca 3 min. per sida. Salta och peppra.
3. Fräs grönsakerna i smör i en traktörpanna några minuter. Smaksätt med ingefära och sambal oelek.
4. Smula i buljongtärning. Häll i kokosmjölk och matlagningsyoghurt.
5. Lägg i köttet och låt grytan koka ihop. Smaksätt med salt, om det behövs.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar