lördag 19 mars 2011

Bräserad fläsklägg med öl :)









Du behöver:

1 kg fläsklägg

50 g bacon
1 morot skuren i små bitar
2 lökar i skivor
3 blekselleri stjälkar i små bitar
1 msk färsk timjan eller 2 tsk torkad
33 cl ljus öl
Smör till stekning
Olivolja till stekning
Salt efter smak
Svartpeppar efter smak
2½ dl creme fraiche

Så här gör Du:

1. Fräs lök, selleri, morotsbitarna och bacon i lite smör, tills löken är genomskinlig, lägg åt sidan.
2. Smält lite smör blandad med lite olja i en gryta och bryn fläskläggen runt tills den fått fin färg.
3. Lägg grönsaksblandningen i grytan, häll på öl och lägg i timjan, smaka av, salta och peppra, sänk värmen så att grytan bara småkokar, lägg på lock, så får den småkoka ca 2-3 timmar (köttet skall vara mjuk).
4. När köttet är klar, tas grytan från plattan, låt den vila i ca 15-20 minuter. Ta upp köttet, slå in den i folié, så den får vila ytterligare 15 minuter.
5. Mixa med stavmixer de kokta grönsakerna som är kvar i grytan, häll sedan röran i en kastrull, häll på creme fraiche och koka upp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar