Du behöver:
500 g fläskfilé3-5 medelstora morötter (kan ersättas av mer vitkål för strikt LCHF)
1/4 strimlat medelstort vitkålshuvud
2 paprikor
2 rödlökar
3 tomater
100-200 g fetaost
Marinad:
1 dl olja
2 msk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Sås:
2 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
Så här gör Du:
1. Blanda till marinaden.
2. Skär köttet i tunna skivor (ca 0,5-1 cm) och lägg det i marinaden, låt det dra ca 6 timmar. När köttet är närmast färdigmarinerat påbörjas resten av tillagningen.
3. Skala morötterna och skär dem i smala stavar (ca 0,5 cm tjocka). Strimla vitkålen. Lägg grönsakerna i en stekpanna och stek i olivolja. Tillsätt strimlad paprika. Fortsätt att steka lite till.
4.Lägg över de stekta grönsakerna i ugnfast form.
5. Hacka lök och stek den i samma olja som grönsakerna stektes. Lägg över i ugnformen.
6. Skiva tomater och lägg de på grönsakerna. Smula över fetaost. Täck slutligen med köttet.
7. Blanda ingredienserna till såsen och bred den på köttet.
6. Skiva tomater och lägg de på grönsakerna. Smula över fetaost. Täck slutligen med köttet.
7. Blanda ingredienserna till såsen och bred den på köttet.
8. Tillaga i ugnen i 200-225 grader i 25-30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar