lördag 12 mars 2011

Grekisk fläskfilégratäng :)











Du behöver:

500 g fläskfilé
3-5 medelstora morötter (kan ersättas av mer vitkål för strikt LCHF)
1/4 strimlat medelstort vitkålshuvud
2 paprikor
2 rödlökar
3 tomater
100-200 g fetaost

Marinad:
1 dl olja
2 msk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
Salt
Peppar

Sås:
2 dl creme fraiche
2 msk majonnäs

Så här gör Du:
1. Blanda till marinaden.
2. Skär köttet i tunna skivor (ca 0,5-1 cm) och lägg det i marinaden, låt det dra ca 6 timmar. När köttet är närmast färdigmarinerat påbörjas resten av tillagningen.
3. Skala morötterna och skär dem i smala stavar (ca 0,5 cm tjocka). Strimla vitkålen. Lägg grönsakerna i en stekpanna och stek i olivolja. Tillsätt strimlad paprika. Fortsätt att steka lite till.
4.Lägg över de stekta grönsakerna i ugnfast form.
5. Hacka lök och stek den i samma olja som grönsakerna stektes. Lägg över i ugnformen.
6. Skiva tomater och lägg de på grönsakerna. Smula över fetaost. Täck slutligen med köttet.
7. Blanda ingredienserna till såsen och bred den på köttet.
8. Tillaga i ugnen i 200-225 grader i 25-30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar