fredag 4 mars 2011

Stekt hasselnötstorsk på svamp- och lökbädd







Stekt hasselnötstorsk på svamp- och lökbädd

Du behöver:
1 pkt torskfilé, tinad
2 gula lökar
smör
200 g färska champinjoner
1,5 dl grädde
1 ägg
ca 1 dl hackade hasselnötter
salt och peppar
finhackad dill

Så här gör Du:
1.Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala lökarna och skär dem i ringar. Fräs dem lätt i smör så att de mjuknar.
3. Skölj champinjonerna och skiva dem. Fräs de i smör tills vätskan kokat bort och blanda dem med löken.
4. Täck botten i ett ugnsäkert fat med blandningen.
5. Rör ut dill, salt och peppar i grädden och häll på svamp-och lökblandning.
6. Dela fiskblocket i filéer och skär dem i mindre bitar. Vispa ihop ägg, salt och peppar. Vänd fiskbitarna i äggblandningen och sedan i hackade hasselnötter. Lägg bitarna på svamp-och lökbädden.
7. Ställ in formen i ugnen och stek fisken ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar