Bakhysteri fortsätter hemma hos mig... Denna gång har jag och dottern bestämt att vi bakar två olika sorts kakor till vår Fredag-filmkväll, istället för chips och godis... Nyttigare alternativ i alla fall! Kakorna blev så klart mycket goda, enligt familjen! Själv äter jag inte kakor (har skrivit om det tidigare). Här är bilder och recept! :)
Kakor med choklad, kokos och mandelmassa:
Du behöver:
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
50 g riven mandelmassa
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kokos
100 g hackad mörk choklad
Så här gör Du:
1. Rör smör och socker smidigt
2. Blanda i mandelmassa, kokos, vetemjöl och sist choklad
3. Arbeta ihop till en deg
4. Forma degen till en rulle och låt den ligga i kylskåpet i ca 30 minuter
5. Skär rullen i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg de på en plåt med bakplåtspapper
6. Grädda i ugnen, 200 grader, ca 10 minuter
Anzac buscuits:
Du behöver:
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl havregryn
2 dl socker
2 dl kokosflingor
125 g smör
2 msk ljus sirap
0,5 tsk bikarbonat
1 msk vatten (kokande)
Så här gör Du:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda vetemjöl, havregryn, socker och kokos i en stor skål
3. Blanda smör och sirap i en liten kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Ta kastrullen från plattan
4. Lös upp bikarbonat i det heta vattnet och häll ner i smörblandningen. Blandningen ska börja bubbla lite
5. Rör ner blandningen i de torra ingredienserna. Blanda väl
6. Rulla valnötstora kulor av degen och lägg de glest på bakplåtspapper. Platta till de lätt med mjölad hand
7. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter eller till de är gyllenbruna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar