Du behöver:
500 g rättika, skalad och skivad i 5 mm tjocka skivor1 krm salt
2 l vatten
2 st gula lökar, skalade i skivor
3-5 st vitlöksklyftor, pressade (antal beroende på storlek)
3 dl crème fraiche (34%)
200 g philadelphiaost
4 dl vispgrädde (40%)
1 krm svartpeppar
3 dl cheddarost, riven (eller annan smakrik hårdost)
Så här gör Du:
1. Värm ugnen till 100 grader.2. Koka upp vattnet med salt och koka rättikan i 5 minuter. Häll av vattnet.
3. Varva rättika, lök och vitlök i en ugnsform.
4. Blanda crème fraiche, philedelphiaost och grädde, tillsätt svartpeppar.
5. Fördela gräddblandningen över rättikan och även i mellan rättikan.
6. Gratinera gratängen i 1 till 1.5 timmar.
7. När den börjar få färg och kännas mjuk, ta ut ur ugnen och lägg på den rivna osten.
8. Gratinera i ugnen några minuter till, tills osten fått fin färg och konsistens.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar