lördag 5 mars 2011

Krämig lasagne med rökt skinka








Krämig lasagne med rökt skinka:

Du behöver:
lasagneplattor, en förpackning
Paprikasås
200-300g rökt skinka (bit)
smör/olja till steckning
salt och peppar
2 paprikor, t ex gul och röd
1 burk krossade/passerade tomater
1 kruka basilika
2 vitlöksklyftor
Béchamelsås
1/2 gul lök
50 g smör
1 dl vetemjöl
1 l mjölk
1 påse riven mozzarella
ca 2 dl riven ost
salt, peppar

Så här gör Du:
1. Skär skinka i små bitar och fräs upp dem i smör/olja i en stekpanna så att de får lite färg. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg åt sidan.
2. Skär paprikorna i små tärningar och fräs de i resten av smöret/oljan, tillsätt krossade/passerade tomater, basilika och pressade vitlöksklyftor. Låt puttra 5 minuter.
3. Rör ner skinkan i paprikasåsen och låt puttra några minuter.
4. Fräs upp hackad gullök i smör så den mjuknar lite, pudra över mjölet och späd med mjölken, låt koka 5 min tills den tjocknar. Smaka av med salt och peppar, rör i mozzarellaosten.
5. Häll lite av béchamelsåsen i en ugnfast form. Lägg på lasagneplattorna. Varva paprikasås och béchamelsås. Lägg på en lager till med lasagneplattorna, bechamelsås och avsluta med riven ost.
6. Grädda i ugnen, 200 grader i ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar