tisdag 27 mars 2012

Paella a lá LCHF :)

Jag har läst så många gånger om blomkålsris men aldrig provat laga det själv... Men nu har jag slagit till och gjort Paella med blomkålsris! Det var så gott! Och konsistensen på "riset" kändes nästan som "riktigt ris"! :) Receptet har jag hittat på den här bloggen! Jag har gjort små ändringar...


Här är recept på Paella a lá LCHF:
Du behöver:
1 kg kycklingfilé 
2-3 kryddstarka korvar med högt kötthalt
1 blomkålshuvud
1 zuchinni
1-2 paprikor (ta olika färger, gul och orange t ex)
kokosfett/smör till stekning
gurkmeja
salt och peppar
Så här gör Du:
1. Stek kycklingfié i smör i stekpanna. Stek färdigt sedan i ugnen, 200 grader, 20-25 minuter beroende på filéernas storlek. När kycklingen har svalnat, skär den i bitar och stek igen i smör så att alla bitarna få en fin stekyta. Ställ åt sidan.
2. Riv blomkålen grovt. Koka upp saltat vatten och häll i blomkålen. Koka ca 3 minuter. Häll av vattnet. Ställ åt sidan.
3. Skär zuchinni och paprika i små bitar. Stek grönsakerna i omgångar tills de få en fin stekyta.
4. Skiva korvarna och stek skivorna i smör tills de också får en fin stekyta.
5. Blanda alla ingredienserna i en stor panna, krydda med salt, peppar och gurkmeja. Låt allt bli genomvarmt.
6. Jag åt min paella med currymajonnäs. Vet egentligen inte om den såsen serveras med rätten... men det var jättegott! Och det är huvudsaken! :)



10 kommentarer:

  1. Gud så härligt. Vi älskar blomkålsris. Har funderat på paella några gånger, men inte kommit till skott, ännu :-)

    SvaraRadera
  2. Oj va gott det verkar!! Detta måste jag prova, så det hamnar på min lista över "saker-jag-måste-äta"!=))

    SvaraRadera
  3. Ser gott ut !! Jag älskar allt med blomkål och visst smakar blomkålsris bättre än vanligt .. ;)

    = )

    SvaraRadera
  4. Jag har aldrig ens provat vanlig paella. Men det verkar gott både det och det här. Ha en fin dag, Lana! Kram!

    SvaraRadera
  5. har aldrig provat blomkålsris men nu blev jag sugen.. älskar paella

    SvaraRadera
  6. Gör gärna ett besök i min kanske lite ovanliga blogg men ack så nyttig. (inget för sånna som inte gillar omklädningsrum)

    Fler besökare är inget jag presonligen vinner på. Budskapet är vikigast. Tillsammans kan vi få fler att må bättre och stoppa det som sker att alla ska se ut på ett visst sätt för att accepteras.

    Så hoppas denna lilla reklamkommentar är okej, annars får du skälla ut mig så gör jag aldrig om det! =)

    SvaraRadera
  7. Gott! Jag älskar blomkålsris, så gott. Åt det senast i tisdags till grillat kött. Har aldrig provat att koka, jag steker mitt i smör och har på sambal olek. Jättegott

    SvaraRadera
  8. Ja salladen var riktigt god. Hade iof Icas Balsamico (som dock innehåller massa socker säkert ..) men man tar så lite så det unnade jag mig... Och det var verkligen "pricken över i" ..
    Ha en härlig fredag ni med!!

    = )

    SvaraRadera
  9. Kul att du gillade receptet och vilken bra idé att ha i zucchini, jag älskar det! Du borde prova med saffran i också, det blir extra gott! :)

    SvaraRadera
  10. Så goda recept du lägger in. Nu "gillar" jag dig på facebook så jag inte missar något. Ha det bra kramar från LCHF livet för Gottelisa

    SvaraRadera