söndag 11 mars 2012

Fiskgratäng till måndagens lunchlåda :)

En av veckans maträtter är Fiskgratäng med räktäcke och blomkål- och broccolimos inspirerad av Anna Halléns senaste bok, LCHF för familjen... Det blir min måndags lunchlåda! :)


Här är receptet på Fiskgratäng med räcktäcke och blomkål- och broccolimos:
Du behöver:
400g vit fisk
salt och peppar
smör till formen
2 dl majonnäs
2 dl skalade räkor
1/2 dl hackad dill
1/2 pressad lime eller citron
1 blokmkålshuvud
1 broccoli
2 msk smör
2 ägg
1 msk fiberhusk
salt och peppar
Så här gör Du:
1. Skär blomkål och broccoli i mindre bitar och koka dem mjukt i saltat vatten. Låt rinna av ordentligt i durkslag. Häll tillbaks i kastrullen och mixa slät med stavmixer.
2. Rör ner smör, ägg, fiberhusk och smaka av med kryddorna. Låt moset svälla några minuter.
3. Skär fisken i bitar och lägg i en smord ugnsform, i mitten av formen. Krydda med salt och peppar. Stek i ugnen i 225 grader i fem minuter.
4. Ta ut formen och häll försiktigt av vätskan som bildats efter fisken gräddats.
5. Blanda majonnäs, räkor, dill och lime/citronsaft. Bred röran över fisken. 
6. Klicka ut grönsaksmoset runtom kanten på formen.
7. Gratinera 225 grader, ca 15 minuter.






8 kommentarer:

  1. Det ser smarrigt ut! Speciellt räkorna!

    SvaraRadera
  2. Det ser smarrigt ut! Speciellt räkorna!

    SvaraRadera
  3. Yees, det där kan jag tänka mig att prova framöver.
    Du, min majonnäs (eller rättare sagt DIN) blev så himla bra. Fick helt klart godkänt av hela familjen och mycket mmmmm, gott, det kan du göra fler gånger:)

    Kramizar!

    SvaraRadera
  4. Vad gott det ser ut! Jag har inte hunnit kolla igenom Annas bok ordentligt men det jag sett ser väldigt smarrigt ut. :-)

    SvaraRadera
  5. Ohh så gott detta såg ut! Jag (vi) älskar fisk ...
    Detta recept sparas!
    = )

    SvaraRadera
  6. Tänk så gott man kan äte men ändå så nyttigt:).
    Åh, vilket väder vi har idag...det är vår!!!
    Kramar

    SvaraRadera
  7. Åh, det där såg verkligen gott ut!

    SvaraRadera