söndag 14 oktober 2012

Fröknäcke :)

Jag bloggade om det knäckebrödet förut, och nu kände jag att det var dags att baka det goda fröknäcke igen! :)
Det ursprungliga receptet har jag hittat här men ändrat lite och anpassat efter mina behov. Knäckebrödet blev jättegott och fick ett bra betyg av alla i familjen! :)



Här är receptet på Knäckebröd LCHF:
Du behöver:
1 ägg
1 dl vatten
0,5 tsk salt
0,5 dl kokosnötmjöl
0,5 dl krossade linfrön
1 dl sesamfrön
1 tsk fiberhusk
1 msk psylliumfrön (obs! ej malda!)
Så här gör Du:
1. Vispa lätt ägg, vatten och salt.
2. Tillsätt kokosnötmjöl och fiberhusk och vispa smeten tills den blir klumpfri.
3. Tillsätt sesamfrön, linfrön och psylliumfrön. Blanda väl.
4. Lägg smeten på bakplåtspapper och kavla ut tunt med plastfolje på.



5. Dra av försiktigt plastfoljen och lägg fröknäcket på en plåt. Grädda knäckebrödet 175 i ca 30 minuter. Stäng av ugnen och ha knäckebrödet kvar i ugnen ytterligare ca 30 minuter.


6. Skär knäcke i rutor och förvara i en tätslutande burk.


Avnjut med t ex bregott och en god ostskiva på! :)


34 kommentarer:

  1. Härligt! Jag gjorde också knäcke i veckan, men på lite annorlunda sätt än du. Det är så bra att ha en burk knäcke på lut i skafferiet, då är man inte helt ställd om man får oväntat besök. Ett gott knäcke med smör och ost är oöverträffat till fika! Ha en fin söndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, håller med! Alltid bra att ha hälsosamma alternativ till fikat! :)
      Ha en fin söndag du med! :)

      Radera
  2. Mums, det ser lite matigare ut än många andra fröknäcken. =) Kram till dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. De är jättegoda och mättande, speciellt med god pålägg! :)
      Kram till dog också! :)

      Radera
  3. Jag älskar fröknäcke! Jag har bara testat en sort än så länge med lite färre ingredienser.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Testa mitt recept också! :)

      Radera
    2. Ja jag kanske skulle ta och göra det! :-)

      Radera
    3. Nu har jag testat dom, goda! Men de slår inte riktigt de jag brukar göra ;-) Men jag har tipsat om receptet på bloggen! :-)

      Radera
  4. Jag har aldrig provat att baka lc-knäcke, min mage tål inte frön i såna mängder, annars såg det där riktigt gott ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har också ganska känslig mage och reagerar på många grönsaker med magont... men just linfrön och sesamfrön samt psylliumfrön klarar min mage utmärkt...
      Testa i små mängder! :)

      Radera
  5. Oh, så gott det ser ut! Kom på att jag har en knäckebrödsmix från lchf-buktiken som jag ännu inte testat :)

    SvaraRadera
  6. Det är jättegott med fröknäcke!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det! tror att jag ska baka en omgång till! :)

      Radera
  7. Jättegott! Jag brukar göra en laddning ibland. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, samma här... sedan är det gott att ha det till kvällste ibland...
      Kram kram

      Radera
  8. Vi har faktiskt också provat baka fröknäcke en gång, det blev riktigt gott att ha brieost och en god marmelad på, vill vi minnas.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen, det fröknäcket kan man använda till mycket... :)

      Radera
  9. Jamen det här kan ju vara något att prova:) Kanske till ostbricka och vin :)
    Sugen jag blev nu!

    Kramizar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, gör det! Fröknäcket är mycket gott!
      Kram kram

      Radera
  10. Håller med, ytterfile är godare än fläskfile :D
    Fröknäcke är ju så galet gott. Jag gör inget annat än att äta när jag gjort en plåt. Lite farligt med smör, ost och gurka på :D
    Ha en superfin kväll!kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja... det är livsfarligt med fröknäcke... kan också äta hur mycket som helst... :)
      Ha en superfin kväll du med!
      Kram kram

      Radera
  11. Vad enkelt och bra. Har en sats i ugnen nu! Ser fram emot att smaka:) ha en bra kväll!
    Kram,
    Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad spännande! :)
      Ha en bra kväll du med! :)
      kram

      Radera
  12. Jag gör också en variant av fröknäcke. Det är perfekt till dessertost eller till kaffet, ja till allt möjligt!
    Kram/m

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen, perfekt till nästan allt! :)
      Kram

      Radera
  13. Mina fröknäcke blir sällan lika från gång till gång men alltid lika goda .. har man bara bra grund kan man blanda i det mesta !
    Dessa lite tjockare är lite mer att tugga i än de tunnare kexen.
    Goda är alla sorterna!!
    Perfekt att ta med på resor - håller ju även igång magen! ;)
    Ha en skön måndag, här ösregnar det för fullt!
    Skönt man sitter inne ..
    =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst kan variera knäcke oändligt många gånger! :)
      kram kram

      Radera
  14. Den varianten har jag inte testat. Spar receptet och provar någon gång framöver.

    SvaraRadera