måndag 15 oktober 2012

Champinjon- och fläskköttspill-gratäng :)


Jag har ju skrivit om det förut... jag brukar aldrig slänga köttspill, utan jag fryser in det i små påsar. Sedan tar jag fram köttspillet och kokar det. Jag får god välgenomkokt kött och hemmagjord buljong från det... Köttet använder jag till t ex fyllning till wraps eller något liknande och som i dagens fall olika gratänger eller puddingar! :) Så idag har jag lagat Champinjon- och fläskköttspill-gratäng. :)


Här är recept på Champinjon- och fläskköttspill-gratäng:
Du behöver (alla mått är ca, som vanligt! ;) )
kokt fläskköttspill
champinjoner
fryst hackad persilja
fryst hackad röd chili
mandelmjöl
majonnäs (hemmagjord, så klart)
4-5 ägg
Så här gör du:
1. Skär champinjonerna i små bitar. Stek dem i mycket med smör tills all vätskan försvinner och det blir en bra stekyta på champinjonbitarna.
2. Tillsätt persilja och röd chili.


3. Tillsätt också mandelmjöl. Blanda ihop.


4. Blanda in finhackat kokt fläskköttspill.


5. Vispa ihop majonnäs med ägg. Salta.


6. Lägg kött- och svampröran i en ugnfast form. Tillsätt äggvispet och bland allt ihop ordentligt. Platta till massan med stekspade.


7. Tillaga gratängen i ugnen, 225 grader tills den blir klar och få en fin stekyta, ca 15-20 minuter.


Servera med t ex grön sallad eller surkål, som vi gjort! :)

12 kommentarer:

  1. Det är bra, man ska inte slänga matrester!
    Kram /M

    SvaraRadera
  2. Ännu ett smart sätt att ta vara på rester!!
    Kram :)

    SvaraRadera
  3. Fest på rest! Låter supergott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller heelt med Erika! Det här ser jättegott ut! :)
      Ha en härlig dag Lana!
      Kram sonja

      Radera
  4. Ser väldigt gott ut! Ett mycket bra sätt att ta tillvara på "rester". Jag slänger nästan aldrig mat jag heller, fryser i mindre portioner som blir över. Kan bli en 3-rätters till jobbet sen ..;)
    Eller sk "Gott & blandat" som jag kallar det när vi äter rester hemma, om man inte gör en pytt då..
    =)

    SvaraRadera
  5. Perfekt att ta tillvara rester och spill. :-)

    SvaraRadera
  6. Smart :) Och det lät som vanligt jättegott :)

    SvaraRadera
  7. Ser supergott ut =)
    Kanonbra att ta till vara på allt. Ha en toppenkväll!kram kram

    SvaraRadera
  8. Åh vilken kul idé! Gratänger är så bra eftersom man kan slänga i lite vad man har hemma :) trevlig kväll. Kram

    SvaraRadera
  9. Så gott det ser ut och så enkelt med. Jag måste skärpa mig för jag slänger alldeles för mycket mat. Är så dålig på att få indet i frysen:).
    Idag har vi haft strålande sol här. Gud vad glad man blir.
    Kramar om dig

    SvaraRadera
  10. Vilket jättefiffigt sätt att ta tillvara köttrester!

    SvaraRadera