onsdag 3 oktober 2012

Ännu ett till gluten- och mejerifritt bröd och smaskig röra med äkta rysk kavia :)

Idag på jobbet hade jag rysktinspirerad lunch, macka med ägg- och gurkröra toppad med röd rysk kavia. Jag har ingen bild på den "komponerade" lunchtalriken eftersom jag hade så klart inte med mig systemkameran... och mina kollegor skulle nog undra vad jag höll på med...för jag skulle säkert ta 100-tals bilder och vara nöjd med bara en... det skulle liksom ta ganska mycket tid av min lunch... ;):)
Jag har "bakat" fram ett recept till på gluten- och mejerifritt lchf-bröd som jag lyckats med bra (tycker så själv i alla fall)


Här är recept på Gluten- och mejerifritt bröd med sesamfrön och kokosflingor:
Du behöver:
10 ägg
2.5 dl kokosmjölk
1,5 dl kokosnötmjöl
1 dl kokosflingor
0,5 dl sesamfrön
1 msk ljusa psylliumfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk bikarbonat
2 msk vitvinsvinäger
1-2 tsk salt
Så här gör du:
1. Vispa ägg mycket fluffigt. Tillsatt kokosmjölk, vitvinsvinäger och salt.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan blandningen till äggsmeten. Blanda väl.
3. Klä en avlång brödform med bakpapper. Häll smeten i formen.
4. Baka brödet i nedre delen av ugnen, 175 grader, ca 50-60 minuter.
5. Täck med bakpapper de sista 10 minuter vid behov.


6. Låt brödet svalna och skär i skivor. Du kan också frysa in brödskivorna på en skärbräda och sedan lägga de frysta skivorna i påsen. På det smidiga sättet kan du förvara brödet i frysen och ta fram så många skivor du behöver! :)


Just det, jag åt ju det brödet med en god röra! :)
Så här gjorde jag: hårdkokta ägg hackade jag fint och gurkan skar jag i små bitar. Sedan blandade jag ägg- och gurkhacket med majonnäs (hemmagjord, så klart), tillsatte lite citron juice, salt, vitpeppar och mycket finhackad dill! :)
Och till slut blandade jag i den godaste...


...den ryska röda kavian som vi fått direktimporterad från östra Ryssland, Chabarovsk! :)


Vilken är din favvoröra? :)

21 kommentarer:

  1. Oj vad god röran måste ha varit. Det där måste jag prova! Kram, Anna

    SvaraRadera
  2. Jag är ledig imon, undra vad jag ska göra då? bröd kanske :P

    SvaraRadera
  3. Ojoj, den kaviaren är jag minsann avis på! Mums, vilken röra! :)
    Kram/M

    SvaraRadera
  4. Å vilket fint bröd!!! ser super gott ut.
    Ska testa det vid nästa brödbak. Men smakar det inte mycket kokos med både mjölk, mjöl och flingor av kokos? Jag äter mejeri så funderar på att ta vanlig grädde eller gräddmjölk istället. Men det så så ljust och fint ut ditt bröd. Högt!
    Mvh Anna Haeggman

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du kan säkert baka brödet med grädde!
      Nej, för mig smakade in te det kokos... smaken försvinner på något sätt...
      du kan också använda t ex linfrö istället för kokosflingor! :)
      Lycka till!

      Radera
  5. Det här brödet skulle nog passa mig, jag älskar ju kokos! Och kaviar på, det är ju också smarrigt :)
    Ha en fortsatt trevlig kväll!

    SvaraRadera
  6. Oj så gott! Jag provar med mandelmjöl istället för det där dumma kokosnötmjölet :)
    Och rysk kaviar finns väl inte heller på vanliga affärn här :) får nog ta en tur till Ikea och köpa en burk stenbitsrom istället.

    SvaraRadera
  7. Försökte kommentera igår från min Ipad men det går inte .. :(.
    Nåja tur jag kan göra det här istället! :)
    Den kaviaren ser underbar ut!! Och röran .. Och brödet !!
    Bra med lite olika brödrecept, detta är sparat nu!
    Ha en skön dag!
    Kram

    SvaraRadera
  8. Intressant bröd!
    När brödet i frysen är slut blir det nog allt läge att testa detta :)

    SvaraRadera
  9. Intressant, det här sparar jag!
    Ser ut som ett perfekt rostebröd! :)

    Favoritröra? Hm.. räkröra kanske? Eller tonfiskröra! Eller laxröra.... eller, röra med gravad sik!!! Jag gillar helt enkelt de flesta röror! :)

    Ha en underbar dag!
    Kram Sonja

    SvaraRadera
  10. Smarrigt! :) Så lyxigt med importerad caviar! Och gott kan jag tänka mig.

    SvaraRadera
  11. Brödet ser verkligen fantastiskt gott ut, och inte smuligt heller. Men oj så många ägg! Jag tyckte jag tog i när jag hade 4 i mitt LCHF-bröd, haha!
    Ha en fortsatt fin dag!

    SvaraRadera
  12. PS den där kaviaren hade jag gärna betalat en slant för! Vi hade en rysk delikatessbutik här i Uppsala tidigare med allehanda godsaker, men den gick tydligen omkull. Synd!! DS

    SvaraRadera
  13. Jag har faktiskt smakat rysk kaviar en gång. Några av mina kollegor hade varit på en skolresa till Ryssland och hade med sig hem så vi fick smaka. Det var mycket gott.

    SvaraRadera
  14. Önskar dig en toppenkväll!kramar

    SvaraRadera
  15. Jag tycker att det är helt fantastiskt att man kan fixa ett bröd utan "mjöl" och ändå få det att se så gott ut!

    Kramizar

    SvaraRadera
  16. Hmmm... vitvinsvinäger i bröd? Lät lite konstigt, men jag antar att det funkar om du tyckder det! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, vitvinsvinäger fungerar ungefär som jäst i ett vanligt "mjölbröd"! Det ger mer fluffighet och mer en riktig "brödkänsla" till LCHF-brödet! :)

      Radera