Just nu är jag inne i en intensiv period både på jobbet och hemma... På jobbet är det massa med olika konserter där jag har elever som spelar och jag själv spelar. Dessutom har jag min egen konsert med en kör och en duktig operasångerska... då gäller det att ligga på topp och öva mycket på alla stycken...
Och sedan är det köksrenovering som närmar sig med stormsteg, likaså resan till Thailand... Vi har alltså tajmat det så att medan vi är borta i Thailand ska vårt kök totalt renoveras! :) Ca en vecka kvar tills vi åker och under de dagarna ska hinnas jättemycket!
Nu fuskar jag faktiskt lite och ta fram ett gammalt recept och bilder på frallor som jag bakat för några veckor sedan, men hann aldrig blogga om dem... Men du kanske kan inspireras av receptet och bjuda dina familjemedlemmar och dig själv på färskbakade frallor till helgen! :) Och vill du alltid vara uppdaterad på mina inlägg kan du gå in på min Facebooksida och GILLA den! :)
Frallorna är givetvis gluten- och mejerifria! :)
Du behöver:
2,5 dl kokosmjölk (eller vatten)
2 msk smält smör/kokosfett
o,25 dl linfrön
0,25 dl psylliumfrön
2 ägg
1,5 dl kokosnötmjöl
1 tsk bikarbonat
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
2 msk fiberhusk
Så här gör Du:
1. Vispa ägg. Tillsätt kokosmjölk/vatten, det smälta smöret/kokosfettet och vinäger.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Häll i mjölblandningen i äggsmeten. Blanda väl.
4. Forma runda bullar och lägg de på bakpappersklädd plåt.
5. Grädda i ugnen, 200 grader, 20-25 minuter.
Avnjut med smör och en god ostskiva på :)
Å vad fina de såg ut!
SvaraRaderaOj vad du har att göra, då får du vila upp dej och stressa av i Thailand!
Kram/M
Ja, ska verkligen se till att vila upp mig! :)
RaderaKram
Ojojoj, vad gutt det ser ut;) Kan jag lätt tänka mig till lördagsfrukosten.
SvaraRaderaKramizar!
Ja, de är mycket goda! Hade jag inte jobbat nu på lördag och söndag, hade jag bakat de också! :)
RaderaKram kram
Ett till bröd att testa, jag hinner inte med mig!:-)
SvaraRaderaVad härligt att åka till Thailand, då kan du koppla av ordentligt!
Det är aldrig för lite med brödrecept inom lchf! :)
RaderaJa, jag ska försöka koppla av ordentligt! :)
Åh va goda dem ser ut! Och jag som skulle försöka hålla upp med lchf bröd ett tag, haha ;)
SvaraRaderaMen vad är psylliumfrön för något?
Kram Malin
Ha, ha... det blir svårt det! ;) Att hålla ner på mackor... ;)
RaderaPsylliumfrön är det de frön som mals till fiberhusk! Du hittar de i vanliga matbutikerna! :)
Kram
Oj, är dom lika goda som dom ser ut? :) Kanske man kunde prova....
SvaraRaderaKram kram
Japp! Det är de! :)
RaderaProva, vet jag! :)
Kram kram
Jag tänkte att jag skulle baka lite frukostbullar till helgen. Kände att det var ett tag sedan nu.
SvaraRaderaPerfekt att få köket renoverat medan ni är borta. Hoppas allt flyter på så det mesta klart till ni kommer hem. Härligt med lite sol och värme nu när det till och med kommit snö :-O
Ja, inte varje helg man kan lyxa med fräskbakade frukostbullar... Man hinner liksom inte...
RaderaJa, tajming är ju perfekt med köket... annars hade det inte gott...
Kram
Ser jättefina ut! Jag har bestämt mig för att baka bröd i helgen och har tagit ut flera av dina recept. Får se vilket det blir ..
SvaraRaderaVisst längtar man nu!! Särskilt när man tittar ut, vi har ett tunt lager snö nu, Om två veckor har vi precis landat ..
Lite avis på er dock för här blir det inget nytt kök tyvärr .. ;)
Ha en härlig fredag!
Kram =)
ps.. Har en Ipad som jag sitter vid på kvällarna men det går inte kommentera din blogg på den!?? Vet du om det är en inställningssak på den eller ngt annat!? Jag är SÅ otecknisk tyvärr .. ;)
Ja, det ska blir såååå skönt att få åka iväg till varmt ställe! :)
RaderaHoppas du tycker om mina brödrecept! :)
Jag vet faktiskt inte varför du inte kan kommentera... Jag kan kommentera från Iphone...
Kollat på inställningar men hittat inget som kunde ändra något för Ipad... :(
Ååååh, ska ni till Thailand? Lyllosar! Jag är också inne i en tuff period med allt på jobbet. Är så slut när man kommer hem så man har inget mer att ge. Men nu är det som tur var novemberlov så vi jobbar bara tre dagar och får under de dagarna tid till planering och tid att hinna rätta ikapp.
SvaraRaderaTrevlig fredag!
Ja... man känner sig verkligen sliten, nästan som att man inställd på höstlov, vi lärare i alla fall!
RaderaHoppas du också hinner vila dig! :)
Kram
Vad duktig du är! Ser jättefina ut. Hinner jag ska jag provbaka dessa i helgen :) Vad lyxigt med Thailand och hoppas du kan vila upp dig då.
SvaraRaderaHa en bra dag!
Ja, jag ska verkligen vila upp mig i Thailand!
RaderaHa en bra dag du med! :)
Kram kram
//Lana
Jag provbakade dessa i går, de blev jättegoda :) Brorsan gav också bra betyg.
RaderaMmm, så mycket gott att äta, så lite tid :-) Jag tycker du har så många goda recept och fina bilder att jag har länkat hit från min matblogg (tojismat.blogspot.com), hoppas det är ok!
SvaraRaderaHa en skön semester!
Vad roligt att du hittade till min blogg! Hoppas mina recept faller dig i smaken! :)
RaderaHar också länkat till din blogg och nu kan jag hålla mig uppdaterad! :)
Kram
Tack. Sömnen lyser fortfarande med sin frånvaro :S
SvaraRaderaFrallorna ser fantastiskt goda ut, helt i min smak. Mandelsmöret var riktigt gott, men de man kan inte äta för mkt och de är verkligen tur de :D
Snart så ska ni till solen och bara njuta, helt fantastiskt. Ta hand om dig!kram kram
Ja, jag ska försöka njuta varje dag av sol och värmen! Tack vännen!
RaderaJa, mandelsmör är riktigt gott! Mums!
Kram
Vilka fina frallor! Det låter som att du (som jag) också har en hel del att göra. Thailand är jag lite avundsjuk på... Ha en toppen helg!!
SvaraRaderaJa, frallorna är mycket goda! :)
RaderaVi har väntat/planerat den resan sedan maj! :) Ska bli så skönt att få åka iväg! :)
Ha en toppen helg du med!
Kram
Fast det är okej att fuska med när man skriver inlägg. Inte sjutton kan man skriva om det man äter varje dag :)
SvaraRaderaSå kul jobb du verkar ha!
Ja... jag tror jag är inte ensam om att blogga om mat som jag lagat för några dagar/veckor sedan... :)
RaderaJa, jag trivs jättemycket med mitt jobb! Men ibland blir det lite för mycket med extra arbete!
Kram
Toppen, men måste man ha vinägern i? Trevlig resa!
SvaraRaderaVinäger och bikarbonat kommer ihop i en reaktion som ger fluffighet till brödet. Jag använder det istället för bakpulver som innehåller majsstärkelse...
RaderaTack tack!
Kram
Det där såg mycket gott ut. Men undrar om det är farligt för en gammal frallorälskare som mig?
SvaraRaderaKanske jag smäller i mig alldeles för många?
Äh, får testa helt enkelt!
Tack för tipset!
(och för titten på min blogg! :)
Bakade dessa igår! Supergoda! :)
SvaraRaderaÅh dessa måste jag testa, har länge letat efter ett bra recept på goda LCHF-frallor! :)
SvaraRadera