Som jag skrivit tidigare är det bara en vecka kvar tills vi är i Thailand och värmer oss och vilar oss där i hela två veckor!
Vår lilla sötnos Dasha ska bli givetvis lämnad till våra kompisar som ska ta hand om henne under tiden vi är borta. För att gå genom alla detaljer och saker ang. Dasha bjöd vi våra kompisar på middag och då serverade jag bara ryska rätter. Förrätten har jag redan bloggat om och du kan hitta den här. Likaså efterätten/godsak till kaffe kan du hitta här.
Och idag får du läsa om själva varmrätten, Rysk höstgryta i portionskrukor:
De här snygga portionskrukorna köpte jag i somras i Ryssland :)
Här är recept på Rysk höstgryta i portionskrukor:
Du behöver: (alla mått är ca, så gå efter smaken och känslan)
fläskfilé
svamp (antingen skogssvamp, portabello eller vanliga hederliga champinjoner)
kålrabbi
rödbetor
morötter
krossade tomater
majonnäs
salt och kryddor efter smak (jag tog svart peppar, lagerblad och hackad persilja)
Så här gör du:
1. Skär köttet i lagom stora bitar. Stek i smör tills alla bitar får en fin stekyta.
2. Skär grönsaker i lagom stora bitar och förkoka de lite i lättsaltat vatten.
3. Skär svamp i lagom stora bitar och stek de lite i smör.
4. Varva kött, svamp och grönsaker i portionskrukor.
5. Tillsätt krossade tomater...
...och liten klick majonnäs.
Tillaga köttgrytan i ugnen, 175 grader, ca 1,5 timme.
Man kan säkert göra denna maträtt som en stor gryta. Det viktigaste att den tillagas i ugnen! :)
Jätteläckra krukor! Och maten låter som vanligt god :) Thailand låter fantastiskt men Gud vad jag kommer sakna dina blogginlägg! Men den som väntar... Kanske det blir några Thaiinspirerade recept när du kommer tillbaka? :) ha en finfin söndag. Kram
SvaraRaderaSka försöka blogga några gånger i Thailand också! :)
RaderaHa en fin söndag du med!
Kram kram
//Lana
Åhh så gott det ser ut!! Särskilt i dessa krukor, HUR man serverar mat gör väldigt mycket.
SvaraRaderaJa nu närmar det sig!! Vi åker ju drygt en vecka efter er ..8 nov.
Vart var det ni skulle??? (Har säkert hört/läst men glömt!) Vi åker till Khao Lak, 2 veckor med.
:)
Ja, det gör verkligen mycket, hur man serverar!
RaderaVi ska till Patong, till vår kompis! :)
Kram
Mums så gott Lana och vad vackert att servera portionsvis i dessa underbara krukor!! :)
SvaraRaderaHa en härlig söndag!
Kram Sonja
Ja jag är så nöjd med de här krukorna! :)
RaderaHa en härlig söndag du med! :)
Kram kram
//Lana
Häftiga krukor! jag räknar lugnt med att du gör ett och annat blogginlägg från er semester. Ser gärna bilder på hav, strand, och drinkar - utifall att du får tråkigt :)
SvaraRaderaHoppas att Dasha får det trevlig på kolla!
Kramizar!
Japp, jag ska absolut göra ett och annat inlägg! :)
RaderaKram kram
Å, det påminner om grekiska grytor som ibland tillagas och serveras ur små lerportionsgrytor! Sa Greklandstokan! :)
SvaraRaderaLite avis på krukorna, faktiskt...
Det är så härligt längta till semester, och bara en vecka har du kvar, härligt ni kommer få det!
Kram/M
Ja, krukorna är jättebra, är så nöjd att jag släpade dem med mig ända från Ryssland! :)
RaderaKram
Älskar krukorna, jättesöta och fina! Rätten låter och ser jättegod ut :)
SvaraRaderaJag ser framemot blogginlägg med bilder från Thailand! Jag är så avundsjuk, grät en skvätt idag för att jag så gärna vill åka till Thailand NU!
Och hur ska jag klara mig utan dig i 2 veckor...
Ha en fin söndag vännen!
Kram C <3
Jag lovar att jag ska göra några inlägg med bilder! :) Vi kan umgås på FB också! ;) :)
RaderaKram på dig med vännen!
Låter jättegott! Vilka fantastiskt fina krukor, det är så läketrt att servera maten ur portionskrukor. Och praktiskt med mat som sköter sig självt och gottar till sig i ugnen. Underbart att få åka till Thailand och värmen!
SvaraRaderaJa, det gör så mycket hur man serverar maten, och det är lite roligt att servera i var sin kruka! :
RaderaSå fina krukor, kul att servera i lite annorlunda formar! Borde ju funka perfekt att göra i lergrytan också, den använder vi gärna i vårt kök.
SvaraRaderaJa, visst kan man göra en sådan gryta i lergryta! Jag funderar också på att köpa en sån! :)
RaderaVad mys-gott det ser ut! :)
SvaraRaderaJa, det var jättegott! :)
RaderaSer väldigt gott ut. Jag har både fläskfilé och svamp hemma så de får bli att testa i veckan :P Har en gryta så jag får fixa de i den :P Tänk, snart är du i Thailand. sååå fantastiskt! ha de gott!kram kram
SvaraRaderaJa, gör denna gryta! Den är sååå god! :)
RaderaKram kram
Så trevligt för dina vänner som får smaka rysk mat!
SvaraRaderaJa! De tyckte att det var jättespännande, för det var första gången de var bjudna på rysk mat! :)
RaderaSå mycketkul och spännande recept, jag kikar in igen:)
SvaraRaderaKramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Vad kul att du hittade din blogg! Hoppas du kommer att gilla ett och annat recept! :)
RaderaSka kika in hos dig också!
Vilka söta krukor att bjuda på mat ur! Tror du det går att hitta i Sverige någonstans? Måste bli som att tillaga maten i lergryta fast i portionsformar. Lergrytan plockar jag fram emellanåt och den ger fantastiskt goda grytor.
SvaraRaderaDet går säkert att hitta det i Sverige, om du googlar på de! Jag kan kolla om det finns ryska webbbutiker här i Sverige. Har fått mig att jag sett några sådana på nätet! :)
RaderaVad har du i översta krukan ?
SvaraRaderaser gott ut !
www.cqnet.se
Det är portabellosvamp. Resten är det som står i receptet...
RaderaHej! tack, jag fick sova i sex timmar i sträck iaf. Så skönt, men var trött ändå. Hoppas få sova lika bra i natt oxå :P Jag var helt slutkörd igårkväll, de börja komma ikapp mig att jag inte sovit så bra :S Ha en fin kväll!kram kram
SvaraRadera