torsdag 25 oktober 2012

Frallor till helgfrukost :)

Just nu är jag inne i en intensiv period både på jobbet och hemma... På jobbet är det massa med olika konserter där jag har elever som spelar och jag själv spelar. Dessutom har jag min egen konsert med en kör och en duktig operasångerska... då gäller det att ligga på topp och öva mycket på alla stycken... 
Och sedan är det köksrenovering som närmar sig med stormsteg, likaså resan till Thailand... Vi har alltså tajmat det så att medan vi är borta i Thailand ska vårt kök totalt renoveras! :) Ca en vecka kvar tills vi åker och under de dagarna ska hinnas jättemycket! 
Nu fuskar jag faktiskt lite och ta fram ett gammalt recept och bilder på frallor som jag bakat för några veckor sedan, men hann aldrig blogga om dem... Men du kanske kan inspireras av receptet och bjuda dina familjemedlemmar och dig själv på färskbakade frallor till helgen! :) Och vill du alltid vara uppdaterad på mina inlägg kan du gå in på min Facebooksida och GILLA den! :)


Frallorna är givetvis gluten- och mejerifria! :)
Du behöver:

2,5 dl kokosmjölk (eller vatten)
2 msk smält smör/kokosfett
o,25 dl linfrön
0,25 dl psylliumfrön
2 ägg
1,5 dl kokosnötmjöl 
1 tsk bikarbonat
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
2 msk fiberhusk
Så här gör Du:
1. Vispa ägg. Tillsätt kokosmjölk/vatten, det smälta smöret/kokosfettet och vinäger.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. 
3. Häll i mjölblandningen i äggsmeten. Blanda väl.
4. Forma runda bullar och lägg de på bakpappersklädd plåt.



5. Grädda i ugnen, 200 grader, 20-25 minuter.




Avnjut med smör och en god ostskiva på :)


32 kommentarer:

  1. Å vad fina de såg ut!
    Oj vad du har att göra, då får du vila upp dej och stressa av i Thailand!
    Kram/M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, ska verkligen se till att vila upp mig! :)
      Kram

      Radera
  2. Ojojoj, vad gutt det ser ut;) Kan jag lätt tänka mig till lördagsfrukosten.

    Kramizar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, de är mycket goda! Hade jag inte jobbat nu på lördag och söndag, hade jag bakat de också! :)
      Kram kram

      Radera
  3. Ett till bröd att testa, jag hinner inte med mig!:-)
    Vad härligt att åka till Thailand, då kan du koppla av ordentligt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är aldrig för lite med brödrecept inom lchf! :)
      Ja, jag ska försöka koppla av ordentligt! :)

      Radera
  4. Åh va goda dem ser ut! Och jag som skulle försöka hålla upp med lchf bröd ett tag, haha ;)
    Men vad är psylliumfrön för något?
    Kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha, ha... det blir svårt det! ;) Att hålla ner på mackor... ;)
      Psylliumfrön är det de frön som mals till fiberhusk! Du hittar de i vanliga matbutikerna! :)
      Kram

      Radera
  5. Oj, är dom lika goda som dom ser ut? :) Kanske man kunde prova....

    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp! Det är de! :)
      Prova, vet jag! :)
      Kram kram

      Radera
  6. Jag tänkte att jag skulle baka lite frukostbullar till helgen. Kände att det var ett tag sedan nu.
    Perfekt att få köket renoverat medan ni är borta. Hoppas allt flyter på så det mesta klart till ni kommer hem. Härligt med lite sol och värme nu när det till och med kommit snö :-O

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, inte varje helg man kan lyxa med fräskbakade frukostbullar... Man hinner liksom inte...
      Ja, tajming är ju perfekt med köket... annars hade det inte gott...
      Kram

      Radera
  7. Ser jättefina ut! Jag har bestämt mig för att baka bröd i helgen och har tagit ut flera av dina recept. Får se vilket det blir ..
    Visst längtar man nu!! Särskilt när man tittar ut, vi har ett tunt lager snö nu, Om två veckor har vi precis landat ..
    Lite avis på er dock för här blir det inget nytt kök tyvärr .. ;)
    Ha en härlig fredag!
    Kram =)
    ps.. Har en Ipad som jag sitter vid på kvällarna men det går inte kommentera din blogg på den!?? Vet du om det är en inställningssak på den eller ngt annat!? Jag är SÅ otecknisk tyvärr .. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det ska blir såååå skönt att få åka iväg till varmt ställe! :)
      Hoppas du tycker om mina brödrecept! :)
      Jag vet faktiskt inte varför du inte kan kommentera... Jag kan kommentera från Iphone...
      Kollat på inställningar men hittat inget som kunde ändra något för Ipad... :(

      Radera
  8. Ååååh, ska ni till Thailand? Lyllosar! Jag är också inne i en tuff period med allt på jobbet. Är så slut när man kommer hem så man har inget mer att ge. Men nu är det som tur var novemberlov så vi jobbar bara tre dagar och får under de dagarna tid till planering och tid att hinna rätta ikapp.

    Trevlig fredag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja... man känner sig verkligen sliten, nästan som att man inställd på höstlov, vi lärare i alla fall!
      Hoppas du också hinner vila dig! :)
      Kram

      Radera
  9. Vad duktig du är! Ser jättefina ut. Hinner jag ska jag provbaka dessa i helgen :) Vad lyxigt med Thailand och hoppas du kan vila upp dig då.
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag ska verkligen vila upp mig i Thailand!
      Ha en bra dag du med! :)
      Kram kram
      //Lana

      Radera
    2. Jag provbakade dessa i går, de blev jättegoda :) Brorsan gav också bra betyg.

      Radera
  10. Mmm, så mycket gott att äta, så lite tid :-) Jag tycker du har så många goda recept och fina bilder att jag har länkat hit från min matblogg (tojismat.blogspot.com), hoppas det är ok!

    Ha en skön semester!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du hittade till min blogg! Hoppas mina recept faller dig i smaken! :)
      Har också länkat till din blogg och nu kan jag hålla mig uppdaterad! :)
      Kram

      Radera
  11. Tack. Sömnen lyser fortfarande med sin frånvaro :S
    Frallorna ser fantastiskt goda ut, helt i min smak. Mandelsmöret var riktigt gott, men de man kan inte äta för mkt och de är verkligen tur de :D
    Snart så ska ni till solen och bara njuta, helt fantastiskt. Ta hand om dig!kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag ska försöka njuta varje dag av sol och värmen! Tack vännen!
      Ja, mandelsmör är riktigt gott! Mums!
      Kram

      Radera
  12. Vilka fina frallor! Det låter som att du (som jag) också har en hel del att göra. Thailand är jag lite avundsjuk på... Ha en toppen helg!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, frallorna är mycket goda! :)
      Vi har väntat/planerat den resan sedan maj! :) Ska bli så skönt att få åka iväg! :)
      Ha en toppen helg du med!
      Kram

      Radera
  13. Fast det är okej att fuska med när man skriver inlägg. Inte sjutton kan man skriva om det man äter varje dag :)
    Så kul jobb du verkar ha!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja... jag tror jag är inte ensam om att blogga om mat som jag lagat för några dagar/veckor sedan... :)
      Ja, jag trivs jättemycket med mitt jobb! Men ibland blir det lite för mycket med extra arbete!
      Kram

      Radera
  14. Toppen, men måste man ha vinägern i? Trevlig resa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vinäger och bikarbonat kommer ihop i en reaktion som ger fluffighet till brödet. Jag använder det istället för bakpulver som innehåller majsstärkelse...
      Tack tack!
      Kram

      Radera
  15. Det där såg mycket gott ut. Men undrar om det är farligt för en gammal frallorälskare som mig?
    Kanske jag smäller i mig alldeles för många?
    Äh, får testa helt enkelt!
    Tack för tipset!
    (och för titten på min blogg! :)

    SvaraRadera
  16. Bakade dessa igår! Supergoda! :)

    SvaraRadera
  17. Åh dessa måste jag testa, har länge letat efter ett bra recept på goda LCHF-frallor! :)

    SvaraRadera