tisdag 30 oktober 2012

Aubergine, portabello- och köttfärsgratäng med fetaosttäcke :)


Oftast är det jag som bestämmer vad vi ska äta hemma och därför blir det nästan alltid just mina favoritmaträtter med favoritingredienser. :)
Som just denna gång, har jag valt det jag tycker om till dagens mat: Aubergine, portabello- och köttfärsgratäng med fetaosttäcke! Sååå gott med mina favvoingredienser i gratängen! :)
Du behöver: (alla mått är ca, som vanligt ;) )
köttfärs
aubergine
salladsmix (babyspenat, ruccola etc)
portabellosvamp
fetaost
ägg
majonnäs
salt, peppar och andra kryddor efter smak
Så här gör du:
1. Stek köttfärs. Lägg över i en ugnfast form.
2. Stek portbellosvamp i samma stekpanna. Lägg över i ugnfast form.


3. Stek aubergine i samma stekpanna. Lägg över i ugnfast form.


4. Skölj salladsmixen och riv bladen i mindre bitar.


5. Skär/smula fetaosten.


6. Vispa ihop ägg och majonnäs. Salta och krydda.


7. Blanda köttfärs, portabello och aubergine i ugnfast form. Strö på först gröna blad och sedan fetaost.
Häll över aggstaningen.


8. Gratinera i ugnen, 225 grader, ca 15-20 minuter tills gratängen får en fin stekyta och äggstaningen blir "fast".


15 kommentarer:

  1. Mmmmm så gott det låter!! Just med fetaosttäcke också, det blir lite grekinspirerat. Det måste jag prova nån gång :) ha en fin kväll. Kram

    SvaraRadera
  2. Åh, denna vill jag testa (fast vegetarskt)! Extra spännande med portabello i tycker jag :)

    SvaraRadera
  3. ÅÅhh Lana så gott det ser ut!! Måste testa med majo, har ju gjort liknande med grädde, CF & turkyoggi innan ..
    :)

    SvaraRadera
  4. Åh va gott! Har ju massa kantareller i frysen, måste ju kunna använda dom istället för den andra svampen :)
    Tack för receptet och ha en fin kväll! :)
    Kram

    SvaraRadera
  5. Mmm så gott! Fetaost är ju så gott när det blir gratinerat...Mums!
    Tack för att du finns fina du <3

    Kram C

    SvaraRadera
  6. Gott! Aubergine är min favorit! Portabello har jag inte provat än..! Måste testa snart, gillar ju svamp. Hehe, hur ska man hinna allt..?
    Kram /M

    SvaraRadera
  7. Låter riktigt gott!
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  8. Oooooh va gott detta ser ut!!!
    portabello och salladsmix behövs skaffas hem sen kan jag testa detta!
    Kram <3

    SvaraRadera
  9. Ser jättegott ut som vanligt :)

    Kram

    SvaraRadera
  10. Ser jättegott ut! Jag borde testa portabello också för den svampen har jag inte ätit än!
    Ha en fin kväll!
    Kram Margot

    SvaraRadera
  11. Men SÅ fantastiskt gott det här låter Lana!!!
    Det hade jag mer än gärna blivit bjuden på till middag, mums!!
    Ha en alldeles fantastisk torsdag!
    Kram
    Sonja

    SvaraRadera
  12. Tack vad goe du är, de blev lite fler timmar i natt oxå :D Dock är jag sket slut, somnade i soffan med skolböckerna :S
    Ikväll har jag gjort rysk höstgryta och afrikansk fisksoppa :P Soppan blev ljuvlig.
    Tack för alla fina recept! kramar

    SvaraRadera
  13. Är glad att jag hittat till din blogg, behöver MÅNGA härliga LCHF-recept!!
    =)

    SvaraRadera