torsdag 21 februari 2013

Kycklinglimpa Provencale och weekend i Göteborg :)

God kväll! :)
Pustar ut i soffan och bloggar samtidigt! Kom hem från jobbet (19.00) för en och en halv timme sedan och redan hunnit fixa wraps som matsäck till mig och maken, välja kläder och packa lite resväskan! Vi ska till Göteborg imorgon och tillbringa där hela helgen utan barn! :) På lördag ska vi gå på Chess! Jag längtar så mycket! Har faktiskt förberett mig lite musikaliskt genom att spela hela Chess-boken med pianokomp och sångstämmor! Så nu är jag laddad! :) Härliga fina melodier snurrar i mitt huvud just nu! Bla, bla, bla! Måste skriva om maten också!
Idag till lunch åt jag en smarrig kycklinglimpa späckad med bacon! Mums, säger jag! Gott och mättande!
 

Här är recept på Kycklinglimpa Provencale:
Du behöver:
ca 500 g kycklingfilé
1 förpackning bacon
salt 
peppar
2 äggvitor
örtkrydda provencale 
1-2 msk hemmagjord kycklingfond.
Så här gör du:
1. Skär kycklingfiléer i lagom stora bitar. Kör till färs i en matberedare.
2. Skär bacon i små bitar och stek knapert. 
3. Blanda ihop kycklingfärs, bacon, äggvitor och kycklingfond. Krydda, salta och peppra.
4. Lägg kycklingmassa i en smord avlång form.


5. Stek kycklinglimpa i 180-200 grader, ca 30-35 minuter. Kör sista ca 5 min på grilleffekt för att få en fin stekyta. Se till bara att den inte blir bränd!


Mycket god och väldigt enkel att tillaga maträtt som jag kommer att göra flera gånger! Man kan ju också göra den med fyllning, annan kryddning och t ex någon spännande topping/griljering! :)

 
Förslag på fyllning, kryddning och topping/griljering? :)
Vi hörs på söndagskväll eller måndag! :)


21 kommentarer:

  1. Oj vilken bra ide. Jag brukar göra (åt faktiskt idag) kycklingburgare på samma vis som ovan... fast med ett helt ägg istället för 2 vitor. Men en limpa!! Smart, slipper man kladda med att forma biffar/burgare och steka. Tack för idén. Limpa blir det nästa gång. :)

    SvaraRadera
  2. Så effektiv du är! och vad kul med chess! :D lite avundsjuk! ha en toppen helg (och fredag ;))

    SvaraRadera
  3. Kreativt med kycklinglimpa!!! :) ha nu en toppenhelg i Göteborg och jag är lite avis på Chess faktiskt. Kram

    SvaraRadera
  4. Chess såg jag får många år sedan i Stockholm tyckte den var jätte bra:)
    Ha en mysig helg i Göteborg:)

    SvaraRadera
  5. Så smidigt!!! Måste jag testa :)
    Ha en underbar helg :)
    Kraaam <3<3<3

    SvaraRadera
  6. Vad härligt med en weekend för er själva! Chess har ju jättebra musik! Vi får nog allt ta och sjunga på det i juni! :) Pingvinen och jag såg Chess första hösten vi blev ihop...med bla. Helen Sjöholm och Tommy Körberg...Sjukt bra!
    Hoppas Ni får en UNDERBAR helg fina du <3

    Kraaaam C <3<3<3

    SvaraRadera
  7. Oj det där såg verkligen riktigt riktigt läckert ut!

    SvaraRadera
  8. Köttfärslimpa är gott & så smidigt, har inte testat med kyckling men kommer göra. Vi gör kycklingburgare lite då och då men är ju lättare men limpa.
    Skulle nog vara gott med soltorkade tomater,oliver, basilika kanske fetaost om man äter mejeri ;). De smakerna tröttnar jag aldrig på tror jag..
    Låter underbart med Göteborg, Chess ska ju vara SÅ bra. Och mysigt åka väg bara med maken, man behöver det med ibland!!
    Ha en toppenhelg nu !!!
    Kramar :)

    SvaraRadera
  9. Kycklinglimpa hade jag aldrig hört talas om, kul idé! :-)

    SvaraRadera
  10. Så gott med kycklingfärslimpa! Snart dags för ett köttfärslimpa igen tror jag minsann, längesen nu! :)

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  11. Spännande! Jag har aldrig använt (eller gjort) kycklingfärs, det måste jag testa.
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  12. Superbra idé med kycklinglimpan Lana!
    Ha det så kul på Chess-konserten!
    Kram:)

    SvaraRadera
  13. Vad tycker du om mitt recept "Vaniljglass med chockladsås och kalciumtopping" då? ;) Du kanske har någon bättre idé om hur man kan få i sig kalcium utan att vilka kräkas? Du är ju så duktig!

    SvaraRadera
  14. Jag har aldrig gjord kycklinglimpa förut. Ser jättegott ut!

    SvaraRadera
  15. Tack du är ju för goe :D
    Jag åt kycklingfärsbiffar i veckan, men har inte tänkt på att man kan göra limpa. Ser supergott ut!
    Vad avis jag blir nu, vill med kika ju :D
    Ha en toppenhelg i Götet! kram kram

    SvaraRadera
  16. Vill bara önska en underbar helg i Göteborg! Njut och ha trevligt!
    Kram /M

    SvaraRadera
  17. Vilket spännande recept, låter så gott så. Äter du den som den är bara elelr serverar du något tillbehör?

    Hoppas ni fått en riktigt skön helg i Göteborg!

    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack tack! :)
      Jag äter den med t ex grön sallad och med klick dragonmajonnäs! :)
      Man kan säkert tänka ut olika andra passande tillbehör! :)
      Ja, vi har haft det fantastiskt! :)
      kram kram

      Radera
  18. Tack för receptet! Har precis provsmakat och det var så gott!

    SvaraRadera