söndag 17 februari 2013
Salami- och portabello pizza med ny pizzabotten :)
Igår till mello-middag åt vi pizza. Jag har komponerat ihop en ny pizzabotten efter har surfat en hel del på nätet och inspirerats av alla möjliga glutenfria pizzabottnar.
Både jag och maken var nöjda med vår "nya" pizza. :)
Och jag fortsätter tjata om portabello, he, he... men så är det, jag är ju människa som lätt kan vara beroende för olika saker... och denna gång är det portabello! ;)
Bättre sådant beroende än något annat, ohälsosamt! :)
Här är recept på Salami- och portabello pizza:
Du behöver:
Pizzabotten:
1 dl vatten
4 ägg
1 dl paranötsmjöl (finns att köpa på Bodystore.com)
0,5 dl kokosnötmjöl
1 msk fiberhusk
100 hårdost, riven
1-2 tsk salt
1 msk pizzakrydda
Till fyllning/topping:
1 förpackning med salami, Lantsalami, märket Kotivara, den enda salami utan några som helst tillsatser!
5-6 medelstora portabellosvamp
1- 1,5 dl tomatsås, jag brukar göra min egen (blandar ihop finkrossade tomater med salt, lite honung, balsamvinäger, salt, chilipeppar och pizzakrydda)
ca 2-3 dl riven ost (jag brukar köra antingen parmesan eller annan hård ost, jag kollar också noga så att osten inte innehåller några e- nummer, som färgämne eller konserveringsämne)
Blandad grönmix till topping bestående t ex av babyspenat, ruccola, romansallad, machesallad, mizuna, krisp osv.
Till servering:
dragonmajonnäs (min hemmagjorda majonnäs spetsad med mer vitvinsvinäger och kryddad med vitpeppar, lökpulver och massvis med dragon)
Så här gör du:
1. Vispa ihop ägg och vatten. Tillsätt de torra ingredienserna och riven ost.
2. Blanda väl och låt stå och svälla ca 5 minuter.
3. Bre ut smeten på bakplåtspapper och grädda i ugnen, 175 grader, 15 minuter. Låt svalna.
4. Skär bortabello i lagom stora bitar och stek de i smör.
5. Halvera salamiskivor.
6. Bre tomatsåsen på den svalna pizzabotten. Strö över hälften av osten.
7. Finfördela portabellobitar och salami. Strö över resten av osten. Krydda lite med pizzakrydda.
8. Grädda pizza, 225 grader, ca 15 minuter.
9. Servera med grönsalladsmix som topping och dragonmajonnäs på.
Det här var den godaste pizza och pizzabotten jag ätit! :)
Har du nåt favvorecept på pizzabotten?
Etiketter:
LCHF,
LCHF bröd och bakverk,
LCHF kött,
LCHF mejerifritt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Pizza !!? Gjorde jag med igår ..
SvaraRaderaGott !!
:)
Blev en konstig kommentar men jag såg bara bilden, ingen text!! Låter jättegod som botten. Just nu undviker jag ju ost men ska testa sen.
RaderaBotten jag gjorde blir ju lite mer "äggi"gt torr, men god tycker jag.
Ha en fin söndagskväll!! Nu ska jag på yoga ..
:)
Jag visste inte att man kunde köpa paranötsmjöl! De gånger jag använt det har jag helt enkelt finhackat paranötter. Mums med portabello, ska nog ta och köpa lite svamp ikväll!
SvaraRaderaÅh så gott! Jag borde verkligen äta pizza oftare, det går ju variera i det oändliga :-)
SvaraRaderaJag har gjort ett liknande recept, mycket gott! Härligt att kunna äta pizza utan vetebotten.
SvaraRaderaTack vännen, jag håller med dig. Vi får kämpa och återigen kämpa!
SvaraRaderaJag ska äta pizza i helgen förhoppningsvis, matsedeln ser ut så iaf och det är ju perfekt att testa detta :D Ser sagolikt gott ut! Ha en fin kväll!kram
Det låter jättegott. Önskar att jag också kunde baka med nötmjöl...
SvaraRaderaMycket gott med pizza!
SvaraRaderaHa en fin söndagkväll!
Kram
Hur är paranötsmjöl jämfört med mandelmjöl? Förutom färre kolhydrater?
SvaraRaderaPortabello beroende låter som ett nyttigt och bra beroende! ;) pizzan ser jättesmarrig ut! Tyvärr har jag inte hittat något recept som jag gillar än...det blir bara degigt eller som en disktrasa i konsistensen...
SvaraRaderaHa en fin söndagskväll och fin start på veckan!
Kram C <3<3<3
Jag gillar ju den där ostbottnen...ids liksom inte göra en "mjöl"botten, hehe! Och det var det där med portabello...stod och tittade på den när jag handlade idag men den ingick inte i min veckomatsedel! Vill prova, måste komma ihåg den! Tänk om jag blir beroende! ;)
SvaraRaderaKramar/M
Vilken läcker pizza!!
SvaraRaderaJust denna svamp är lämplig att ha som beroende ;)
Kraaam <3<3<3
Mmm pizza!!! Alltså, portabello igen- måste ju testa denna svamp! Kul med dragonmajonäs, det lät riktigt spännande :) ha en go kväll. Kram
SvaraRaderaHemmalagad pizza är så himla gott, perfekt när man själv kan välja och vraka mellan alla goda toppingar och tillbehör. Portabellosvamen låter som ett väldigt gott beroende:)
SvaraRaderaKramar
Pizza kan verkligen bli hälsomat - om man gör den själv. Din pizza verkar vara både nyttig och läcker. Portabelloberoende har jag inte sett i något diagnosregister, men jag tycker det verkar ganska ofarligt, så du kan nog lugnt hänge dig åt den lasten! Kram!
SvaraRaderaHärligt recept Lana!
SvaraRaderaPortabello kan man inte bli trött på! :)
Kul att du också gillar dragonmajonnäs! Jag är inne på min fjärde sats nu, haha! Jag använder iofs inte lökpulver, men det låter ju också jättegott!
Ha en skön dag!
Kram:)
Åh, det såg jättegott ut!
SvaraRaderaTror jag ska prova denna i veckan :)
Hälsningar, Charlotte
Lana, du tar så otroligt vackra bilder! Man blir både inspirerad och hungrig :)
SvaraRadera/Magnus
I vilken affär köper du lantsalamin?
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRadera