måndag 11 februari 2013

Ugnstekt fläskkarré i ugnsfolje, toppad med senapsdoftande portabelloröra :)


Idag till lunch åt jag en smarrig fläskkarréskiva som jag stekt i ugnen i ugnsfolje. Den är toppad med god portabelloröra som jag spetsad med dijonsenap! Mums! :)
Här recept på Ugnstekt fläskkarré i ugnsfolje, toppad med senapsdoftande portabelloröra:
Du behöver:
(Alla mått är ca! Gå efter smaken!)
5-6 fläskkarréskivor
smörstekta portabello, skurna i små bitar
finhackad chili (fryst från Findus)
1-2 msk dijon senap
finhackad persilja
salt och peppar
smör till stekning
Så här gör du:
1. Börja med att göra svampröran. Skär portabello i små bitar. Stek de i smör tills de blir genomstekta.
2. Ta från värmen. Krydda med chili, salt, peppar och persilja. Blanda in senap.


3. Stek karréskivorna i smör tills de får en fin stekyta. Salta och peppra.
4. Lägg varje köttskiva på en ugnsfoljeark. Finfördela svampröran på skivan. Gör ett foljepakett av varje karréskiva.


5. Stek i ugnen, 225 grader, ca 20-25 minuter.


Gott, gott! Toppingen kan man variera!
Dina förslag på favoritröra till toppingen? :)

29 kommentarer:

  1. Kommentaren kom fram iaf, vad mysko!
    Vad bra att det inte är någon fara när det blir grönt :P
    Ska testa de nästa gång om jag inte hittar hampafröna, tusen tack för tipset :D
    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, gör det, blir lika gott och bra med sesamfrön! :)
      kram kram

      Radera
  2. Å vad gott det ser ut. Har sagt det förr...måste prova portabello!
    Svamp och senap är så gott ihop! Senap är en himla bra krydda, för övrigt!
    Kram/M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, prova portabello! Såååå gott! :)
      Håller med, senap är en god krydda!
      Kram kram

      Radera
  3. Ser gottigt ut!
    Kan tänka mig att det blir möra köttbitar så här!?
    Annan topping.....ja men varför inte fetaost och soltorkade tomater
    Kram <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, fetaost och soltorkade tomater, mums! :)
      Kram kram <3

      Radera
  4. Mums! Jag måste testa portabello snart alltså! Du gör alltid så spännande recept :) ha en fin kväll. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, gör det! Det såååå gott! :)
      ha en fin kväll du med
      Kram kram

      Radera
  5. Vad gott! Äter du bara LCHF-mat? hur länga har du gjort det? Undrar en nyfiken tant gul :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag äter bara lchf-mat, mejerifritt, har ätit sedan ca tre år tillbaka! :)

      Radera
  6. Ser verkligen gott ut, särskilt med din fyllning!! Just senap är så god krydda. Fläskkarré gör vi inte ofta hemma men har faktiskt tänkt göra Pulled Pork här i helgen. Har inte gjort det ngn gång än och ALLA pratar ju om det .. ;).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, pulled pork är otroligt gott! :) Perfekt att göra på fläskkarré!
      Kram

      Radera
  7. Mmm lät ju inga fel det där;)
    Kram på dig
    Från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  8. Vi grillar ganska mycket här, även om det är vinter :) Men nästa gång som omväxling tänkte jag prova i ugn och just med svamp är ju så gott. Hittade ju "din" portabello här i affären, så receptet måste provas.

    Ha det bra å kramizar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du hittade portabello! Hoppas du tycker om de! :)
      Ha det bra du med!
      Kram kram

      Radera
  9. Vad gott! Jag åt något liknande igår: ugnsstekt fläskfile med champinjonsås!
    Ha det bra!
    Kram:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmm...champinjonsås är så gott! :)
      kram kram

      Radera
  10. Din blogg är verkligen en matinspirationsbomb :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, tack! Så glad att jag kan inspirera andra! :)

      Radera
  11. MM så gott!:) Vart kan man köpa Portabello, på ett vanligt ICA?

    SvaraRadera
  12. Portabello verkar inte gå att köpa här nu. Åtminstone inte på Coop... :(

    SvaraRadera
  13. Massvis med kramar skickar jag till dig :P
    Ha en fin kväll! kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack vännen!
      Många kramar till dig också! :)

      Radera