måndag 11 februari 2013
Ugnstekt fläskkarré i ugnsfolje, toppad med senapsdoftande portabelloröra :)
Idag till lunch åt jag en smarrig fläskkarréskiva som jag stekt i ugnen i ugnsfolje. Den är toppad med god portabelloröra som jag spetsad med dijonsenap! Mums! :)
Här recept på Ugnstekt fläskkarré i ugnsfolje, toppad med senapsdoftande portabelloröra:
Du behöver:
(Alla mått är ca! Gå efter smaken!)
5-6 fläskkarréskivor
smörstekta portabello, skurna i små bitar
finhackad chili (fryst från Findus)
1-2 msk dijon senap
finhackad persilja
salt och peppar
smör till stekning
Så här gör du:
1. Börja med att göra svampröran. Skär portabello i små bitar. Stek de i smör tills de blir genomstekta.
2. Ta från värmen. Krydda med chili, salt, peppar och persilja. Blanda in senap.
3. Stek karréskivorna i smör tills de får en fin stekyta. Salta och peppra.
4. Lägg varje köttskiva på en ugnsfoljeark. Finfördela svampröran på skivan. Gör ett foljepakett av varje karréskiva.
5. Stek i ugnen, 225 grader, ca 20-25 minuter.
Gott, gott! Toppingen kan man variera!
Dina förslag på favoritröra till toppingen? :)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Kommentaren kom fram iaf, vad mysko!
SvaraRaderaVad bra att det inte är någon fara när det blir grönt :P
Ska testa de nästa gång om jag inte hittar hampafröna, tusen tack för tipset :D
Kram kram
Japp, gör det, blir lika gott och bra med sesamfrön! :)
Raderakram kram
Å vad gott det ser ut. Har sagt det förr...måste prova portabello!
SvaraRaderaSvamp och senap är så gott ihop! Senap är en himla bra krydda, för övrigt!
Kram/M
Ja, prova portabello! Såååå gott! :)
RaderaHåller med, senap är en god krydda!
Kram kram
Ser gottigt ut!
SvaraRaderaKan tänka mig att det blir möra köttbitar så här!?
Annan topping.....ja men varför inte fetaost och soltorkade tomater
Kram <3
Ja, fetaost och soltorkade tomater, mums! :)
RaderaKram kram <3
Mums! Jag måste testa portabello snart alltså! Du gör alltid så spännande recept :) ha en fin kväll. Kram
SvaraRaderaJa, gör det! Det såååå gott! :)
Raderaha en fin kväll du med
Kram kram
Vad gott! Äter du bara LCHF-mat? hur länga har du gjort det? Undrar en nyfiken tant gul :-)
SvaraRaderaJa, jag äter bara lchf-mat, mejerifritt, har ätit sedan ca tre år tillbaka! :)
RaderaSer verkligen gott ut, särskilt med din fyllning!! Just senap är så god krydda. Fläskkarré gör vi inte ofta hemma men har faktiskt tänkt göra Pulled Pork här i helgen. Har inte gjort det ngn gång än och ALLA pratar ju om det .. ;).
SvaraRaderaJa, pulled pork är otroligt gott! :) Perfekt att göra på fläskkarré!
RaderaKram
Portabello är bara för gott!
SvaraRaderaJa, eller hur! :)
RaderaMmm lät ju inga fel det där;)
SvaraRaderaKram på dig
Från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Ja, felfritt maträtt! :)
RaderaKram kram
Vi grillar ganska mycket här, även om det är vinter :) Men nästa gång som omväxling tänkte jag prova i ugn och just med svamp är ju så gott. Hittade ju "din" portabello här i affären, så receptet måste provas.
SvaraRaderaHa det bra å kramizar!
Vad kul att du hittade portabello! Hoppas du tycker om de! :)
RaderaHa det bra du med!
Kram kram
Vad gott! Jag åt något liknande igår: ugnsstekt fläskfile med champinjonsås!
SvaraRaderaHa det bra!
Kram:)
Mmm...champinjonsås är så gott! :)
Raderakram kram
Din blogg är verkligen en matinspirationsbomb :)
SvaraRaderaTack, tack! Så glad att jag kan inspirera andra! :)
RaderaMM så gott!:) Vart kan man köpa Portabello, på ett vanligt ICA?
SvaraRaderaJa, på ica eller willys! :)
RaderaPortabello verkar inte gå att köpa här nu. Åtminstone inte på Coop... :(
SvaraRaderaHar du kollat på ica? :)
RaderaJa, jättegott! :)
SvaraRaderaMassvis med kramar skickar jag till dig :P
SvaraRaderaHa en fin kväll! kram kram
Tack vännen!
RaderaMånga kramar till dig också! :)