söndag 3 februari 2013

Lasagneplattor eller pasta, mejeri- och glutenfri :)

Igår raggade jag lite "gilla"-markeringar till min Facebooksida, Ryskadockor och lovade att lägga ut recept på lasagneplattor, gluten- och mejerifria.


Jag vet att det finns redan ett recept på LCHF-pasta, baserad på färskost... men jag äter inte mejeriprodukter, därför har jag komponerat ihop mitt eget recept, som är mejerifritt! :)
Här är recept på Mejeri- och glutenfria lasagneplattor (eller pasta):
Du behöver: (till 2 stora, över hela plåten lasagneplattor)
(dubbla receptet om du vill ha mer pasta eller lasagneplattor)
4 ägg
1 dl vatten
0,5 dl fiberhusk
2 msk kokosnötmjöl
1-1,5 tsk salt
Så här gör du:
1. Vispa ihop ägg och vatten.
2. Tillsätt fiberhusk och kokosnötmjöl. Vispa ordentligt.
3. Låt stå att svälla i 10minuter. Vispa ihop degen en gång till.
4.Dela upp degen i två delar.
5. Kavla ut tunt varje del mellan två oljade bakplåtspapper. Det är lite meckigt att få till en jämn yta. Jag brukar trycka ner och dra med kaveln åt olika håll.
6. Tillaga lasagneplattor i ugnen med bakplåtspapper på, 120 grader, ca 9-10 minuter.

Recept på lasagne behöver jag faktiskt inte skriva  här! Jag tror att du har ditt eget, gott och smaskigt, precis så som du vill ha! :)


Mina barn älskar lasagne! Så till veckan, en av maträtterna är just lasagne! Sonens beställning! :)
Min söndag är laga-mat-dag! :)
Brukar du laga mat till veckan på söndagar? :)

Senare, fram till kvällen, ska jag lägga ut recept på en smarrig kladdkaka, som jag åt till frukost (!) idag! :)
Vi hörs!

36 kommentarer:

  1. Vilket fint recept! Tack att du delar med dig. Kram och ha en fin fortsättning på söndagen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det här är verkligen ett lyckat recept! :)

      Radera
  2. Åh så gott! Jag tänker med glädje på att LCHF blir mer och mer populärt och jag önskar att något sånt här som fina lasagneplattor skulle gå att köpa på ICA. Det kanske inte är så otroligt att det går om ett par år eller så. Skulle gärna äta en sån här god lasagne men jag orkar nog inte göra plattor :-/. Kram till dig fina Lana!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det hoppas jag också att det blir så! :) Och säkert blir det så också! :)
      Kram till dig också! :)

      Radera
  3. Åh gud så bra :) Det ska jag testa snarast. Tusen tack för att du delar med dig och inspirerar.
    Hoppas resten av din dag blir fin.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, eller hur! Är så glad att jag kan äta lasagne eller "pasta"! Har faktiskt gjort lasagne, nästan mejerifri (om man räknar bort ost).
      Kram

      Radera
  4. Mmmums för lasagne :) jag brukar inte laga mat för veckan på söndagar, utan varje dag istället, men det är ju bra med storkok. Ser fram emot den där kladdkakan :) kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja gott med lasagne! Jag slutar rätt sent på dagarna...så jag orkar inte ställa mig vid spisen och laga mat då...
      Ska nu börja blogga om kladdkakan! :)
      kram

      Radera
  5. Wow! Detta måste vi testa!
    Älskar lasagne! :)

    Ha en fortsatt fin söndag.
    Kram Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, gör det! Mycket användbart recept! :)
      Kram

      Radera
  6. Bra idé Lana!
    Ha en skön söndag!
    Kram:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, tack! Är själv så nöjd över den! :)
      Kram

      Radera
  7. Gott!!!
    Väntar med spänning på kladdkakan, hade vart roligt med ett recept man kan testa redan ikväll! :) Tack för all inspo!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du hinner att prova baka den ikväll...har fått tid bara nu att sätta mig och blogga! ;)
      Är glad att jag kan inspirera! :)

      Radera
  8. Lasagne är så gott! Jag gör ju färskostvarianten - finns ingen som mörker skillnad!
    Ibland lagar jag veckomat på lördagar eller söndagar; det är ultimat för veckans middagar flyter på så bra då! Men ofta så blir det numer en matskiss så jag ändå vet ungefär vad jag ska laga för mat. Och ibland blir det som förra veckan, total inspirationslöst och matlådemat från frysen eller äggmat. Inget jag strävar efter, men...;)
    Kram/M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, inspiration kommer och går! Tur att man har så många bloggvänner som lägger ut så många smarriga maträtter/recept! :)
      Kram

      Radera
  9. Svar
    1. Ja, visst är det gott med lasagne! :)

      Radera
  10. Kladdkaka till frukost, det gillar jag! Choklad på morgonen är det bästa=)

    SvaraRadera
  11. Detta måste jag testa ;)
    Drar oxå med kaveln när jag "kavlar" mellan 2 bakplåtspapper ;)

    Kram <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, man kommer på olika smarta "rörelser"! :) ;)
      kram kram <3

      Radera
    2. Jag smetar ut den med en stekspade innan den stått och svällt...så himla lätt och inget kladd. Resultatet blir det samma.
      Ps. Har bara gjort färskostvarianten. Dt kanske inte fukar med denna.DS

      Radera
  12. Vad gott (liknar lite mitt pannkaksrecept som är underbart ;))! Skulle nog ha någon slags qourn till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jättegott! Liknande recept använder jag till mina crepes också! :)
      Kram

      Radera
  13. Perfekt, funderade nyss på att det borde gå att utesluta färskosten!! Och nu vet jag .. Tack för tipset Lana!!
    :)

    SvaraRadera
  14. Lagade lasagne i helgen med detta recept... SÅ GOTT!
    Tack!

    SvaraRadera
  15. Hej

    120 grader är det i varmluft? Om man har vanlig då? 150?

    Tack vill så gärna prova nämligen..

    Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Jag hade 120 grader vanlig ugn, inte varmluft.:)
      Lycka till! :)

      Radera
  16. Går dessa att frysa in? Tänkte att man kan spara en del tid genom att göra ett par omgångar när man ändå håller på.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, det går utmärkt att frysa in plattorna! :)

      Radera
  17. Om man bara vill ha typ fettuccini, ska man ändå baka den, eller göra något annat?

    /Mynona

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man ska ändå baka den först och sedan skära plattorna.

      Radera
    2. Måste man koka pastan om man bara ska äta den som vanlig pasta?

      Radera
  18. Ingen som vet om den skall kokas innan om man skall göra tex spagetti?

    SvaraRadera
  19. Har hittat in på din sida. Gjorde pastan igår. Fantastiskt. Stort tack snälla!!

    SvaraRadera