God kväll! :)
Pustar ut i soffan och bloggar samtidigt! Kom hem från jobbet (19.00) för en och en halv timme sedan och redan hunnit fixa wraps som matsäck till mig och maken, välja kläder och packa lite resväskan! Vi ska till Göteborg imorgon och tillbringa där hela helgen utan barn! :) På lördag ska vi gå på Chess! Jag längtar så mycket! Har faktiskt förberett mig lite musikaliskt genom att spela hela Chess-boken med pianokomp och sångstämmor! Så nu är jag laddad! :) Härliga fina melodier snurrar i mitt huvud just nu! Bla, bla, bla! Måste skriva om maten också!
Idag till lunch åt jag en smarrig kycklinglimpa späckad med bacon! Mums, säger jag! Gott och mättande!
Här är recept på Kycklinglimpa Provencale:
Du behöver:
ca 500 g kycklingfilé
1 förpackning bacon
salt
peppar
2 äggvitor
örtkrydda provencale
1-2 msk hemmagjord kycklingfond.
Så här gör du:
1. Skär kycklingfiléer i lagom stora bitar. Kör till färs i en matberedare.
2. Skär bacon i små bitar och stek knapert.
3. Blanda ihop kycklingfärs, bacon, äggvitor och kycklingfond. Krydda, salta och peppra.
4. Lägg kycklingmassa i en smord avlång form.
5. Stek kycklinglimpa i 180-200 grader, ca 30-35 minuter. Kör sista ca 5 min på grilleffekt för att få en fin stekyta. Se till bara att den inte blir bränd!
Förslag på fyllning, kryddning och topping/griljering? :)
Vi hörs på söndagskväll eller måndag! :)
Oj vilken bra ide. Jag brukar göra (åt faktiskt idag) kycklingburgare på samma vis som ovan... fast med ett helt ägg istället för 2 vitor. Men en limpa!! Smart, slipper man kladda med att forma biffar/burgare och steka. Tack för idén. Limpa blir det nästa gång. :)
SvaraRaderaSå effektiv du är! och vad kul med chess! :D lite avundsjuk! ha en toppen helg (och fredag ;))
SvaraRaderaKreativt med kycklinglimpa!!! :) ha nu en toppenhelg i Göteborg och jag är lite avis på Chess faktiskt. Kram
SvaraRaderaChess såg jag får många år sedan i Stockholm tyckte den var jätte bra:)
SvaraRaderaHa en mysig helg i Göteborg:)
Så smidigt!!! Måste jag testa :)
SvaraRaderaHa en underbar helg :)
Kraaam <3<3<3
Vad härligt med en weekend för er själva! Chess har ju jättebra musik! Vi får nog allt ta och sjunga på det i juni! :) Pingvinen och jag såg Chess första hösten vi blev ihop...med bla. Helen Sjöholm och Tommy Körberg...Sjukt bra!
SvaraRaderaHoppas Ni får en UNDERBAR helg fina du <3
Kraaaam C <3<3<3
Oj det där såg verkligen riktigt riktigt läckert ut!
SvaraRaderaKöttfärslimpa är gott & så smidigt, har inte testat med kyckling men kommer göra. Vi gör kycklingburgare lite då och då men är ju lättare men limpa.
SvaraRaderaSkulle nog vara gott med soltorkade tomater,oliver, basilika kanske fetaost om man äter mejeri ;). De smakerna tröttnar jag aldrig på tror jag..
Låter underbart med Göteborg, Chess ska ju vara SÅ bra. Och mysigt åka väg bara med maken, man behöver det med ibland!!
Ha en toppenhelg nu !!!
Kramar :)
Du är så påhittig, Lana!
SvaraRaderaKycklinglimpa hade jag aldrig hört talas om, kul idé! :-)
SvaraRaderaSå gott med kycklingfärslimpa! Snart dags för ett köttfärslimpa igen tror jag minsann, längesen nu! :)
SvaraRaderaTrevlig helg!
Spännande! Jag har aldrig använt (eller gjort) kycklingfärs, det måste jag testa.
SvaraRaderaTrevlig helg!
Superbra idé med kycklinglimpan Lana!
SvaraRaderaHa det så kul på Chess-konserten!
Kram:)
Vad tycker du om mitt recept "Vaniljglass med chockladsås och kalciumtopping" då? ;) Du kanske har någon bättre idé om hur man kan få i sig kalcium utan att vilka kräkas? Du är ju så duktig!
SvaraRaderaJag har aldrig gjord kycklinglimpa förut. Ser jättegott ut!
SvaraRaderaTack du är ju för goe :D
SvaraRaderaJag åt kycklingfärsbiffar i veckan, men har inte tänkt på att man kan göra limpa. Ser supergott ut!
Vad avis jag blir nu, vill med kika ju :D
Ha en toppenhelg i Götet! kram kram
Vill bara önska en underbar helg i Göteborg! Njut och ha trevligt!
SvaraRaderaKram /M
Ha en trevlig Göteborgsweekend! :)
SvaraRaderaVilket spännande recept, låter så gott så. Äter du den som den är bara elelr serverar du något tillbehör?
SvaraRaderaHoppas ni fått en riktigt skön helg i Göteborg!
Kramar
Tack tack! :)
RaderaJag äter den med t ex grön sallad och med klick dragonmajonnäs! :)
Man kan säkert tänka ut olika andra passande tillbehör! :)
Ja, vi har haft det fantastiskt! :)
kram kram
Tack för receptet! Har precis provsmakat och det var så gott!
SvaraRadera