måndag 25 februari 2013
Fläskkotlettskivor under ost, vitlöks- och majonnästäcke :)
Den här rätten är väldigt enkel att göra! Få ingredienser och liten arbetsinsats! Men köttet blir så gott och saftigt under ost, vitlöks- och majonnästäcke! Mums! :)
Här är recept på Fläskkotlettskivor under ost, vitlöks- och majonnästäcke:
Du behöver:
ca 10-12 små benfria kotlettskivor
ca 3 dl riven ost (jag brukar välja någon god hårdost, t ex jämtgård)
ca 1 dl majonnäs (jag använder alltid min hemmagjorda)
2-3 vitlöksklyftor
salt och peppar.
smör till formen
Så här gör du:
1. Lägg köttskivorna i en smord ugnsäker form. Salta och peppra.
2. Blanda riven ost med majonnäs och pressad vitlök.
3.Finfördela ostmassan över köttet till ett fint och tjockt täcke.
4. Stek köttet i 175 grader, ca 1 timme och 20 minuter. Kör ytterligare 5-10 minuter på grilleffekt så att det blir en fin stekyta.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag som har benfria kotletter i frysen! Detta receptet är avskrivet och ska provas!
SvaraRaderaSer jättemumsigt ut!
Kram fina du <3<3<3
C
Ja,gör det! Det blev jättegott! :)
RaderaKram till dig också min vän! :)
<3 <3 <3
Åh det här ser det ut som att t o m jag (som är matlagningsanalfabet) skulle kunna göra! Låter oerhört gott! :)
SvaraRaderaStor KRAM <3
Hi, hi...japp, väldigt enkelt att laga de här kotletterna! Och minimalt med insats! Så det borde du absolut prova laga! :)
RaderaStor kram till dig också! <3
Bra med nya fläskkotlettrecept. Är inte någon fan av just fläskkotlett egentligen men detta låter/ser jättegott ut.. Äter just nu inte ost men sparar tipset till sen..
SvaraRaderaKram :)
Ja, fläskkotletter kan blir ju också väldigt tråkiga och torra! ;)
RaderaKram kram
Ser fantastiskt ut!!
SvaraRaderaMen jag får allt spara receptet lite, måste verkligen testa ett tag till utan alla mejerier!
Krraam <3 <3 <3
Ja, just det, du kör ju helt mejerifritt! Jag har ju kommit fram att ost just i maten är helt ok för mig! ;)
Raderakram kram <3<3<3
Mums, ännu en god och kreativ rätt! jag äter sällan fläskkotletter för de är rätt torra och tråkiga, men att piffa till de så här måste ju vara ett perfekt tillagningssätt :) det måste jag testa nån gång! Nu blev jag hungrig faktiskt.. Ha en bra dag! Kram
SvaraRaderaJa, det här är sättet är ju så enkelt och samtidigt ger ett gott och saftigt kött! :)
RaderaHa en bra dag du med!
Kram kram
Låter supersmarrigt - ost och majonnäs = favoriter i alla lägen! Funderar också på om det inte skulle fungera med kycklingfilé också?
SvaraRadera/Evapeva
Japp, helt övertygad att det blir gott med kycklingfiléer också! :)
RaderaGott och enkelt, bra idé!
SvaraRaderaHa en bra dag Lana!
Kram :)
ja, verkligen, väldigt enkelt! :)
RaderaHa en bra dag du med Anna! :)
Kram kram
Gott!!! Detta skulle jag gärna prova! Jag brukar ta kalkonfilé istället för fläskkött och det funkar oftast lika bra! Kram!
SvaraRaderaDet vill jag prova nångång, ta kalkonfilé! Har aldrig gjort det! :)
RaderaKram kram
Såg gott ut!
SvaraRaderaKram /M
Ja, det var det! Både som kall och varm rätt, faktiskt! :)
RaderaKram kram
Hej =) Jag har kollat in din blogg ett tag sen du kommenterade hos mig! Inspirerande, gillar dig även på Facebook! Jag har också en Facebook sida om du vill gilla den! https://www.facebook.com/sandrazackrissonblogg Kram /Sandra
SvaraRaderaVad roligt att du tittar in hos mig! :) Ska genast gå in och gilla dig på FB! :)
SvaraRaderaKram kram
Halleluja vilket täcke!
SvaraRaderaSvetlana, gillar du min blogg på Facebook? Om inte så gör gärna det :)
Japp! Nu har jag gjort det! :)
RaderaKram
Vad gott! Ser jättefint ut och det är ju så bra när det är smidigt att göra oxå :P
SvaraRaderaTack för tipset Lana, det blir nog ostfylldabiffar :P Ha en fin kväll!kram
Ja, mer sådan smidiga recept med liten arbetsinsats! :)
RaderaYes, gott med ostfyllning! :)
Ha en in kväll du med! :)
Kram kram
Vad mycket god mat du lagar. Jag är glad att jag hittade hit. Mycket trevlig inspiration.
SvaraRadera