En god stek som både fest- och vardagsmat! :)
Receptet har jag hittat på recept.nu. Det kräver lite pilljobb med att späcka köttet men det goda och smaskiga resultatet är värt all tid man lägger ner på denna maträtt! :)
Här är receptet på Späckad skinkstek med champinjonsallad:
Du behöver:
ca 1- 1,5 kg skinkstek
1 paket bacon, jag har valt torrsaltat, bacon som inte "släpper" av för mycket vatten... perfekt att späcka med
1- 2 vitlöksklyftor
färska salvia blad (köp en kruka med denna krydda och använd så mycket det behövs)
salt
peppar
smör till stekning
till champinjonsallad:
skivade champinjoner (vet faktiskt inte hur mycket i gram var det...)
rödchili, finhackad (fryst, från Findus)
olivolja smaksatt med citron
en skvätt vitvinsvinäger
Så här gör du:
1. Skär bacon i små stavar/bitar. Skiva vitlöken tunt. Linda baconbitar och vitlök tillsammans i salviablad.
Jag tog dubbla baconskivor och skar de i bitar ca 1 cm breda:
3. Skär små snitt i köttbiten. Stick in salviaknyterna i snitten och bind sedan upp steken.
4. Bryn steken runt om i riktigt med smör. Lägg över köttet i en ugnfast form.
5. Stick in stektermometer i tjockaste delen av köttet. Stek köttet i 150 grader tills innertemperaturen är ca 70 grader.
6. Låt steken vila under ugnsfolje ca 15-20 minuter. Låt termometern sitta kvar, annars kommer mycket av köttsaften ut genom hålet.
7. Skär köttet i skivor.
8. Stek champinjoner i smör. Låt svalna. Tillsätt olivolja smaksatt med citron, salt, peppar och rödchili. Servera salladen med t ex ruccola och babyspenat.
Oj vilket jobb!!! Det låter jättegott verkligen :) jag ska laga något smarrigt imorgon först. Ha en trevlig helg. :) kram
SvaraRaderaJa... det tog sin tid... :)
RaderaSpännande vad du ska laga imorgon! Ska kika in sedan! :)
Ha en trevlig helg du med! :)
Kram
Salvia är så himla gott! Hur går det med köket, när räknar ni med att vara klara?
SvaraRaderaJa, den kryddan är gott! :)
RaderaHantverkarna börjar v.45 då vi reser bort till Thailand! :)
Ska bli så spännande att komma hem till nytt kök! :)
Oj, det såg avancerat ut! Champinjonsallad var länge sedan, det är ju så gott :)
SvaraRaderaChampinjonsallad borde jag jag faktiskt göra oftare! Det är jättegott! :)
RaderaVilket fiffigt sätt att späcka en köttbit på! Andra bilden är såå snygg, nördig som jag är ;) Helstekt kött är ju bara så smidigt, synd bara att det inte blir lika gott dagen efter...vare sig det äts kallt eller värms på...Jag har lite svårt för det, så det är nog därför jag sällan gör stek bara till mig och M. Men jag ska definitivt bjuda på detta om vi har gäster.
SvaraRaderaHa en underbar lördag och helg fina du!
Hälsa din dotter att jag blev så glad att hon gillade mina chicken nuggets :)
Kram C <3<3<3
He, he, jag tycker också om andra bilden med än bilden på själva köttet! ;)
RaderaHa en fin helg du med vännen!
Japp! Det ska jag göra! :)
Kram kram <3 <3 <3
WOW, jag har aldrig testat något liknande. Vad smart och vad gott de måste vara med just med baconen och salvian i kombinationen :D Ser väldigt spännande ut!Ha en fin kväll!kramar
SvaraRaderaJa, det blev så saftigt och med smaskig rökt smak av bacon! :)
RaderaKram kram
Hehe, det såg pilligt ut! Men för en gångs skull är jag inte helt positiv...just salvia har jag jättesvårt för!!! Å andra sidan så följer jag ju aldrig ett recept slaviskt...
SvaraRaderaKram/M
He, he... det är klart att du kan ändra receptet! ;):)
RaderaKram kram
Oj undra om jag kommer orka göra detta någon gång ;)
SvaraRaderaNjuter en stund till av dina bilder i varje fall :)
Ha det fint :)
Ja... det tog sin lilla tid... :)
RaderaTack tack för dina fina ord! :)
Ha det fint du med!
Kram kram
Vilket spännande recept Lana! Och SÅ gott det ser ut!!
SvaraRaderaMUMS!!
Lite pilligt som du skriver, men kan gissa att det är värt besväret när måltiden väl står klar på bordet!!! :)
Ha en alldeles förträfflig söndag!
Kram
Sonja
Ja, det var mycket gott! :)
RaderaHa en fin söndag du med vännen!
Kram kram
Ja det måste ju bara smaka helt underbart, helst när man kollar på bilderna:)
SvaraRaderaKänner ju doften genom datorn:)
Kramizar!
Hi, hi... jag förstår! :)
RaderaKram kram