fredag 21 september 2012

Senap, majonnäs- och persiljemarinerad kycklingfilé :)

Den här rätten är mycket god och samtidigt väldigt enkel att laga! Kycklingen blir mör och saftig med smaskig och pikant smak av senap och persilja. :) Receptet, skapat av Fredrik Eriksson, har jag hittat på recept.nu men ändrat givetvis efter min smak. :)


Här är recept på Senap, majonnäs- och persiljemarinerad kycklingfilé:
Du behöver:
1 kg kycklingfilé
ca 1, 5 dl majonnäs
ca 2 msk dijonsenap
0,5 dl hackad persilja (jag brukar köpa fryst från Findus)
salt
peppar
Så här gör Du:
1. Skär kycklingfilé i avlånga lagom stora bitar.
2. Blanda marinad av majonnäs, persilja, senap, salt och peppar. Lägg ner kycklingbitarna i marinaden och låt de stå kallt i 2-3 timmar.
3. Lägg sedan kycklingbitarna i en ugnfast form.


4. Stek kycklingen i ugnen, 200 grader, 20 minuter, kör 5 minuter till på grilleffekt, 225 grader, så att filéerna får en fin stekyta.


Servera kyckling med t ex en varm sallad på babyspenat, broccoli, stekta champinjoner, morötter- och halloumiost.



22 kommentarer:

  1. Vad kan man INTE använda majonäs till? Nu får jag göra en ny laddning. Det där såg jättegott ut! Kram,
    Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, majonnäs är jättegott, speciellt hemmagjord där man kan själv styra smaken! :)
      Kram

      Radera
  2. Detta ska jag också prova! Precis som mängder av dina goda recept! :) Har kyckling i frysen, massa färsk persilja i trädgården och dijonsenap och majonäs har jag alltid hemma!

    Ha fin helg fina du!
    Kram C <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du gillade receptet! :)
      Ha en fin helg du med vännen!
      Kram kram

      Radera
  3. Ser som vanligt underbart ut!! Ska testa detta någon dag .. älskar just senap & persilja ihop. Gjort något liknande förut med grädde i.
    Ha en härlig lördag!!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja... senap och persiljan är god kombo! :)
      Kram kram

      Radera
  4. Ser jättegott ut :) Det ska jag försöka komma ihåg att testa nästa gång jag ska tillaga kyckling :)
    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha en fin helg du med! :)
      Kram kram

      Radera
  5. Bara så du vet!!
    Dina recept och bilder får min lust till att laga mat att komma igång igen :)
    Detta ser fantastiskt gott ut och kommer på min lista att prova!
    Kram o ha en underbar helg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh, jag blir så glad av att läsa din kommentar! Det ger mig ännu med motivation att fortsätta blogga! :)
      Ha en underbar helg du med!
      Kram kram

      Radera
  6. Mums Lana, ännu ett super läckert recept med sagolikt bra bilder! :)
    Ha en riktigt härlig lördag!
    Kram
    / Sonja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack tack för dina fina ord! Blir så glad av dina kommentarer!
      Ha en fin helg!
      Kram kram

      Radera
  7. Tack vad goe du är <3
    Du är så galet grym, ser fantastiskt gott ut. LÄngtar tills min majonäs tar slut för då ska jag testa att göra den du gör. Kanske testar detta recept imon förresten :P Ha en fin kväll!kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack vännen! :) Ja, jag älskar det receptet på majonnäsen, blir så mild och len ! :)
      Kram kram

      Radera
  8. Jag hade ingen aning om att man kunde gör så mycket med majonäs innan jag snubblade in här. Nu använder jag u majo till ungefär allt :)
    Om du får tag på kycklinglår, alltså det urbenade, så prova det istället för bröstet. Så vansinnigt mycket saftigare och mer smak.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack tack, det ska jag testa! :)
      Ja, majonnäs kan använda till så mycket! :)
      kram

      Radera
  9. Det ser jättegott ut. Håller med om att låren blir saftigare än brösten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då blir det låren nästa gång jag laga denna maträtt! :)

      Radera
  10. Nej!!! Jag skulle inte ha kollat här så sent på kvällen. Nu blev jag hungrig :):)
    Detta ska jag helt klart testa vid tillfälle!

    Kramizar!

    SvaraRadera
  11. Gud så gott det lät och såg ut! Det här måste lagas snarast! :)

    SvaraRadera