Den här rätten är mycket god och samtidigt väldigt enkel att laga! Kycklingen blir mör och saftig med smaskig och pikant smak av senap och persilja. :) Receptet, skapat av Fredrik Eriksson, har jag hittat på recept.nu men ändrat givetvis efter min smak. :)
Här är recept på Senap, majonnäs- och persiljemarinerad kycklingfilé:
Du behöver:
1 kg kycklingfilé
ca 1, 5 dl majonnäs
ca 2 msk dijonsenap
0,5 dl hackad persilja (jag brukar köpa fryst från Findus)
salt
peppar
Så här gör Du:
1. Skär kycklingfilé i avlånga lagom stora bitar.
2. Blanda marinad av majonnäs, persilja, senap, salt och peppar. Lägg ner kycklingbitarna i marinaden och låt de stå kallt i 2-3 timmar.
3. Lägg sedan kycklingbitarna i en ugnfast form.
4. Stek kycklingen i ugnen, 200 grader, 20 minuter, kör 5 minuter till på grilleffekt, 225 grader, så att filéerna får en fin stekyta.
Servera kyckling med t ex en varm sallad på babyspenat, broccoli, stekta champinjoner, morötter- och halloumiost.
Vad kan man INTE använda majonäs till? Nu får jag göra en ny laddning. Det där såg jättegott ut! Kram,
SvaraRaderaAnna
Ja, majonnäs är jättegott, speciellt hemmagjord där man kan själv styra smaken! :)
RaderaKram
Detta ska jag också prova! Precis som mängder av dina goda recept! :) Har kyckling i frysen, massa färsk persilja i trädgården och dijonsenap och majonäs har jag alltid hemma!
SvaraRaderaHa fin helg fina du!
Kram C <3
Vad kul att du gillade receptet! :)
RaderaHa en fin helg du med vännen!
Kram kram
Ser som vanligt underbart ut!! Ska testa detta någon dag .. älskar just senap & persilja ihop. Gjort något liknande förut med grädde i.
SvaraRaderaHa en härlig lördag!!
Kram
Ja... senap och persiljan är god kombo! :)
RaderaKram kram
Ser jättegott ut :) Det ska jag försöka komma ihåg att testa nästa gång jag ska tillaga kyckling :)
SvaraRaderaHa en fin helg!
Ha en fin helg du med! :)
RaderaKram kram
Bara så du vet!!
SvaraRaderaDina recept och bilder får min lust till att laga mat att komma igång igen :)
Detta ser fantastiskt gott ut och kommer på min lista att prova!
Kram o ha en underbar helg
Oh, jag blir så glad av att läsa din kommentar! Det ger mig ännu med motivation att fortsätta blogga! :)
RaderaHa en underbar helg du med!
Kram kram
Mumsigt gott!
SvaraRaderaKram/M
kram kram :)
RaderaMums Lana, ännu ett super läckert recept med sagolikt bra bilder! :)
SvaraRaderaHa en riktigt härlig lördag!
Kram
/ Sonja
Tack tack för dina fina ord! Blir så glad av dina kommentarer!
RaderaHa en fin helg!
Kram kram
Tack vad goe du är <3
SvaraRaderaDu är så galet grym, ser fantastiskt gott ut. LÄngtar tills min majonäs tar slut för då ska jag testa att göra den du gör. Kanske testar detta recept imon förresten :P Ha en fin kväll!kram kram
Tack vännen! :) Ja, jag älskar det receptet på majonnäsen, blir så mild och len ! :)
RaderaKram kram
Jag hade ingen aning om att man kunde gör så mycket med majonäs innan jag snubblade in här. Nu använder jag u majo till ungefär allt :)
SvaraRaderaOm du får tag på kycklinglår, alltså det urbenade, så prova det istället för bröstet. Så vansinnigt mycket saftigare och mer smak.
Tack tack, det ska jag testa! :)
RaderaJa, majonnäs kan använda till så mycket! :)
kram
Det ser jättegott ut. Håller med om att låren blir saftigare än brösten.
SvaraRaderaDå blir det låren nästa gång jag laga denna maträtt! :)
RaderaNej!!! Jag skulle inte ha kollat här så sent på kvällen. Nu blev jag hungrig :):)
SvaraRaderaDetta ska jag helt klart testa vid tillfälle!
Kramizar!
Gud så gott det lät och såg ut! Det här måste lagas snarast! :)
SvaraRadera