måndag 17 september 2012

Grekisk pyttipanna :)

Ännu en smarrig maträtt som är mejerifri! Denna gång har jag hämtat inspirationen på Matklubbens hemsida. Där finns verkligen massor med smaskiga recept! Jag har så klart ändrat och anpassat receptet efter mig! :)


Här är recept på Grekisk pyttipanna:
Du behöver: (alla mått är ca, som vanligt)
500-600 g fläskfilé
Marinad:
1 dl rapsolja
1 msk soja (Tamati från Renne Voltarie)
1 tsk sambal oelek
1 tsk balsamvinäger
salt peppar
Santa Maria chicken & steak krydda
2 vitlöksklyftor, pressade
Grönsaker:
1 morot
vitkål (ca hälften av medelstort vitkålshuvud)
1 paprika
1-2 sellerstjälkar
champinjoner (svårt att säga hur mycket, ta så mycket du behöver)
sockerärtor
Till servering:
fetaost
Så här gör du:
1. Rör ihop marinad. Skär köttet i lagom stora bitar och lägg de i marinaden. Låt köttet marineras i kylskåper i ca 2-3 timmar.
2. Skär grönsakerna i lagom stora bitar och stek de i omgångar förutom sockerärtor.


3. Stek köttet tills det blir klart.


4. Blanda ihop köttet med grönsakerna i en djup stekpanna och värm upp. Tillsätt på slutet sokcerärtorna.
5. Salta och peppra.


Servera pyttipannan med fetaostbitarna.


Här ser du en mycket god fetaost med rökig smak :)


11 kommentarer:

  1. Mmm, mums Lana, det här ser verkligen jätte smaskigt ut! :)
    Jag älskar fetaost, kan inte bli för mycket av den varan, inte någonsin och jag älskar grönsaker! :) En rätt helt i min smak!

    Hoppas din vecka börjat riktigt bra!
    Kram
    / Sonja

    SvaraRadera
  2. Wow! Jag är galen i Grekland - och fetaost!
    Kram/M

    SvaraRadera
  3. Jäsiken vad gott! Vi åt pytt igår och sjuttsingen så gott det var!
    Rökt feta har jag aldrig provat, är det väldigt stark smak?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det är det inte, mild och rökig smak, mycket god! :)

      Radera
  4. Men gud så gott! Tack för receptet!
    Ha det gott, kram Therese


    SvaraRadera
  5. Håller med, helstekt kycklingfilé är ju så smidigt :P
    grekisk pyttipanna är ju så galet gott, tack för tipset. De ska jag ha på matlistan nästa vecka. Åt de ofta förr, men föråt mig på de :/ Ha en superfin kväll!

    SvaraRadera
  6. Älskar Matklubben. Där finns det mycket inspiration att hitta. Ha en fortsatt fin vecka.

    SvaraRadera
  7. Ser jättegott ut!
    Ha en fin kväll!
    Kram Margot

    SvaraRadera
  8. Åh det lät så gott, det måste jag testa :) ha en fin kväll! Kram

    SvaraRadera
  9. Smarrigt, kryddningen låter jättegod :9 Ha en bra dag! Kram, Anna

    SvaraRadera