Här är min variant på fritatta, mejerifri så klart! :)
Här är recept på Fetaost-frittata med kryddstark korv, portabello, aubergine, paprika och babyspenat:
Du behöver: (alla mått är ca)
1 förpackning med kryddstarka korvar (jag hade en liten med 4 korvar), gärna så högt kötthalt som möjligt.
1 liten aubergine
2-3 portabellosvamp
1 paprika
babyspenat (så mycket du behöver till din ugnsform)
7-8 ägg
halva paket fetaost (på får- och getmjölk, min mage klarar av denna sorts mjölk...)
1 dl majonnäs eller vatten
salt och peppar
Så här gör Du:
1. Skär grönsakerna, svamparna och korvarna i lagom stora bitar. Stek de i omgångar i smör/kokosfett/olja tills de få en fin stekyta.
2. Lägg allt i en smord ugnsform (jag tog en rund pajform) och blanda försiktigt.
3. Riv över babyspenat.
4. Vispa ägg och majonnäs/vatten.
6. Grädda frittatan i ugnen, 200 grader, ca 15-20 minuter.
Servera frittatan som den är eller med en grön sallad. :)
Mums
SvaraRaderaOj vad gott! Har inte ätit kabanosy på flera år, finns inte där jag bor. Bästa korven ju!
SvaraRaderaHa en bra dag! Kram, Anna
Åh, så gott!
SvaraRaderaJättegott! Aubergine är en favoritgrönsak!
SvaraRaderaKram/M
Mmm, vilken härlig frittata! :)
SvaraRaderaHa en riktigt härlig söndag!
Jag håller med dig och det är verkligen superbra mat att göra när man inte har så mycket annan inspiration.
SvaraRaderaDet ser jättegott ut!
Ha en bra söndag!
Ja det är väl dags att testa ett nytt recept den här veckan och hittar jag bara korven i affären så ska jag testa. Jag är inte så jätteglad i aubergine, men jag kanske kan lära mig :)
SvaraRaderaFörsöker att testa ett nytt recept varje vecka och på så vis utöka receptbanken :)
Trevlig och solig söndag, och en jättebig kramiz på dig Lana!
Så gott det ser ut, snabb och god "man tager vad man haver mat"!
SvaraRaderaHa en fin söndag!
Kram Margot
perfekt sätt att rensa bland resterna och få till något gott :)
SvaraRaderaDet här skulle jag vilja göra (fast kanske med sojakorv då), ser gott ut!
SvaraRaderaJag önskar att jag gillade korv, de är ju så smidigt. Kanske ska testa igen. en med hög kötthalt :P Ha en fin söndag!kram
SvaraRaderaTack, men de är makens pappa som odlar. Vi har hittills fått gurka, zucchini och sallad. De är ju så galet gott :D
SvaraRaderaMums vad gott det ser ut! Prova du sambalsmöret, du kommer inte bli besviken det är så gott! Kommer göra fler kryddsmör i veckan, måste ta till vara på alla örter ju!
SvaraRaderaMassa kramar
C <3
Vilken härlig frittata! Bjuds ofta här hemma också, de går ju att variera så otroligt mycket, bara med lite olika kryddningar. Tråkigt det där med att dina recept snoddes, men vilken himla tur att du upptäckte det, så att det förhoppningsvis kommer något gott ut av det i form av uppmärksamhet och lite fler läsare. Det är du värd, för du har en jättehärlig och inspirerande blogg! Det är ju en sak att inspirera andra - det är ju det vi alla vill göra - men en helt annan att stjäla recept rakt av. Må så gott och ha en finfin vecka!
SvaraRaderaÅh, det ser verkligen superhärligt ut! Jag gillar att du har små mycket blandat i den. Mums vad gott!
SvaraRaderaHej! Vill önska dig en fin dag! Kramar
SvaraRadera