Oh, vilken god och krämig kyckling har jag lagat! Och i den lena och krämiga såsen får man också tugga på krispiga vattenkastanjer! :) Och så blir man också glad av denna härliga gröna färgen på pac choi, asiatisk salladskål! :) Mums!
Receptet har växt fram av inspiration som jag hämtat hos en duktig tjej som skapar jättegoda recept! :) Så kika in hos henne och inspireras av många mejerifria recept! :)
Här är recept på Mandel- och kokoskyckling med vattenkastanjer och pak choi:
Du behöver: (alla mått är ca)
500-600 g kycklingfilé
1 burk kokosmjölk (jag använder märket Kung Markatta)
2 msk mandelsmör (samma märke som kokosmjölk)
1 tsk sambal oelek
1-2 tsk curry
1 tsk limesaft
1 burk vattenkastanjer
1-2 förpackningar pak choi (salladen/kålen brukar säljas i salladsförpackningar på ICA)
vatten till att späda ut grytan om den blir för "tjock"
salt och peppar
Så här gör du:
1. Skär kycklinfiléerna i små bitar/strimlor. Stek de i kokosfett/olja/smör.
2. Tillsätt kokosmjölk, sambal oelek, kryddor och mandelsmör.
3. Låt grytan småputtra under lock.
4. Skiva tunt vattenkastanjer och lägg de i grytan. Låt grytan fortsätta småkoka tills kycklingbitarna är klara.
5. Stäng av plattan. Skölj pak choi och skär i små bitar/strimlor.
6. Blanda in salladsbitarana i grytan.
7. Servera grytan som den är eller med blomkålsris. :)
Gud så gott! Kyckling och kokosmjölk är så gott ihop. Pak choi har jag inte hittat på vår Ica...Skulle vilja prova det!
SvaraRaderaHa en toppendag!
Kram C
Ja, verkligen, den här kombon är så smarrig! Hoppas du hittar pak choi, den salladen är så god! :)
RaderaKram
Mmmm jag måste testa detta! Mandelsmör är nytt för mig, men det verkar gott :)
SvaraRaderaJa, gör det, det smakar faktiskt nästan som med jordnötssmör, men mildare i smaken... och dessutom innehåller mandelsmör bara 3,4 g kolhydrater! :)
RaderaNu blev jag hungrig. Ser läckert ut! Kram, Anna
SvaraRaderaJag blir också ofta hungrig av att titta på läckra matbilder! :);):)
RaderaVerkar värt att prova vid tillfälle :)
SvaraRaderaJa, gör det! :)
RaderaOch välkommen till min blogg! Hoppas du kommer hit oftare! :) Ska kika hos dig också! :)
åh va gott! ska prova något liknande någon dag! :)
SvaraRaderaJa, gör det! Det blev verkligen, jättegott! :)
RaderaMumsfilibabba =)
SvaraRaderaSparat detta recept. Väldigt smidigt och inte så mkt ingredienser :P
Jag använder oxå kung markattas produkter, gillar dem jättemkt. Pac choi är ju så gott. Hade dille på de ett tag, men de blev för mkt.hehe. Tack för ännu ett bra recept.Ha en toppen kväll!kram kram
Ja, jag tycker också det är smidigt med recept som inte har så många ingredienser! :)
Raderakram kram
Mandelsmör!!
SvaraRaderaHar ett recept på gång från Anna Halléns bok där det oxå är kyckling o mandelsmör.....
Gjorde eget mandelsmör idag.....gott!!!
Kram!
Oh, vad spännande med eget mandelsmör! Kanske ska också prova göra det nån gång! Har läst om det hos flera bloggar! :)
Raderakram
Åh, vad gott... Måste prova! Hur smakar pak choi? Själv gjorde jag min "berömda" fläskfilégryta fast men kycklingfilé idag, blev minst lika gott!
SvaraRaderahttp://caffeconlatte.blogspot.se/2011/02/flaskfilegryta.html
Det smakar som en mellanting mellan sallad och mild vitkålssmak...något som kinakål, fast roligare i konsistensen och finare i färgen... :)
RaderaSka kolla in på din blogg om grytan! :)
kram
Åh vad smarrigt! Gillar verkligen pak choi, varit sugen på det ett tag nu, får bli snart! Ha en fin kväll! Kram
SvaraRaderaJa, pak choi var jättegod! Det ar första gången jag smakade den! :)
RaderaKram
Såg verkligen jättegott ut! Måste jag prova någon kycklingfilé!
SvaraRaderaKram/M
Kycklingdag skulle det stå.../M
SvaraRaderaHi, hi... undrar vilken veckodag är din kycklingdag! ;):)
Raderakram
Ja jag har lärt mig många "nya" ingredienser hos dig och många har jag även börjat att prova. Det är väl dags att kolla upp mandelsmör och salladen för att införa något nytt i matlagningen:)
SvaraRaderakramizar!
Blir så himla glad att jag kan "bidra" med nya ingredienserna! :) Prova mandelsmör, det är så gott, man kan äta det bara med sked! Livsfarligt! Som godis! För mig i alla fall! :)
Raderakram
Oh, pak choi är jättegott! Serveras en hel del i asien. Det måste jag köpa oftare :)
SvaraRaderaJa, det är jättegott! Och jag också måste köpa det oftare! :)
Raderakram
Tänkte för några dagar sen just att man kanske kan byta ut jordnötssmöret till mandelsmör i "jordnötsåsen" .. I Paleokost ska man ju inte äta jordnötter ..
SvaraRaderaNu vet jag!!
=)
Ja, men visst är det bra! Jag tyckte faktiskt att grytan smakade nästan som med jordnötssmör, fast mycket mildare! :) Och färre kollisar förstås är det också! :)
Raderakram
Oh, MUMS! :)
SvaraRaderaOch tänk, en länk till lilla jag. Vad glad jag blir Lana, att du tagit inspiration och gjort om det till något såhär fantastiskt! :) Det är ju det som är så underbart. Att låta sig inspireras och göra om med egen twist.
Ser gudomligt ut! :)
Och jag är också glad att jag hittat din blogg och får så mycket inspiration hos dig! :)
RaderaKram kram
Det låter jättegott!!
SvaraRaderaHa en fin dag!! Kram!
Ja, det var supergott!
RaderaHa en fin dag du med! :)
Kram
Tack för din kommentar du är varmt välkommen att besöka min blogg! Det är så skönt att veta att det finns folk som varit med om liknande "livupplevelser" ;) jag brukar kika in här titt som tätt men är dålig på att lämna spår efter mig, ska bättre mig, tummis!
SvaraRaderaJätteroligt att få utbyta med varandra med både idéer och erfarenheter! :) Och nu har jag dig på min blogglista här hos mig! :)
RaderaKram
Var får man tag på mandelsmör?
SvaraRaderaMan kan köpa det på ICA Maxi! :) Och så kan man också beställa hos lchfbutiken.se! :)
RaderaVattenkastanjer var jättelänge sedan jag åt, det är ju jättegott.
SvaraRadera