tisdag 11 september 2012

Mandel- och kokoskyckling med vattenkastanjer och pak choi :)

Oh, vilken god och krämig kyckling har jag lagat! Och i den lena och krämiga såsen får man också tugga på krispiga vattenkastanjer! :) Och så blir man också glad av denna härliga gröna färgen på pac choi, asiatisk salladskål! :) Mums!
Receptet har växt fram av inspiration som jag hämtat hos en duktig tjej som skapar jättegoda recept! :) Så kika in hos henne och inspireras av många mejerifria recept! :)


Här är recept på Mandel- och kokoskyckling med vattenkastanjer och pak choi:
Du behöver: (alla mått är ca)
500-600 g kycklingfilé
1 burk kokosmjölk (jag använder märket Kung Markatta)
2 msk mandelsmör (samma märke som kokosmjölk)
1 tsk sambal oelek
1-2 tsk curry
1 tsk limesaft
1 burk vattenkastanjer
1-2 förpackningar pak choi (salladen/kålen brukar säljas i salladsförpackningar på ICA)
vatten till att späda ut grytan om den blir för "tjock"
salt och peppar
Så här gör du:
1. Skär kycklinfiléerna i små bitar/strimlor. Stek de i kokosfett/olja/smör.
2. Tillsätt kokosmjölk, sambal oelek, kryddor och mandelsmör.
3. Låt grytan småputtra under lock.



4. Skiva tunt vattenkastanjer och lägg de i grytan. Låt grytan fortsätta småkoka tills kycklingbitarna är klara.

5. Stäng av plattan. Skölj pak choi och skär i små bitar/strimlor.

6. Blanda in salladsbitarana i grytan.

7. Servera grytan som den är eller med blomkålsris. :)

36 kommentarer:

  1. Gud så gott! Kyckling och kokosmjölk är så gott ihop. Pak choi har jag inte hittat på vår Ica...Skulle vilja prova det!
    Ha en toppendag!

    Kram C

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen, den här kombon är så smarrig! Hoppas du hittar pak choi, den salladen är så god! :)
      Kram

      Radera
  2. Mmmm jag måste testa detta! Mandelsmör är nytt för mig, men det verkar gott :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, gör det, det smakar faktiskt nästan som med jordnötssmör, men mildare i smaken... och dessutom innehåller mandelsmör bara 3,4 g kolhydrater! :)

      Radera
  3. Nu blev jag hungrig. Ser läckert ut! Kram, Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag blir också ofta hungrig av att titta på läckra matbilder! :);):)

      Radera
  4. Verkar värt att prova vid tillfälle :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, gör det! :)
      Och välkommen till min blogg! Hoppas du kommer hit oftare! :) Ska kika hos dig också! :)

      Radera
  5. åh va gott! ska prova något liknande någon dag! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, gör det! Det blev verkligen, jättegott! :)

      Radera
  6. Mumsfilibabba =)
    Sparat detta recept. Väldigt smidigt och inte så mkt ingredienser :P
    Jag använder oxå kung markattas produkter, gillar dem jättemkt. Pac choi är ju så gott. Hade dille på de ett tag, men de blev för mkt.hehe. Tack för ännu ett bra recept.Ha en toppen kväll!kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag tycker också det är smidigt med recept som inte har så många ingredienser! :)
      kram kram

      Radera
  7. Mandelsmör!!
    Har ett recept på gång från Anna Halléns bok där det oxå är kyckling o mandelsmör.....
    Gjorde eget mandelsmör idag.....gott!!!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh, vad spännande med eget mandelsmör! Kanske ska också prova göra det nån gång! Har läst om det hos flera bloggar! :)
      kram

      Radera
  8. Åh, vad gott... Måste prova! Hur smakar pak choi? Själv gjorde jag min "berömda" fläskfilégryta fast men kycklingfilé idag, blev minst lika gott!

    http://caffeconlatte.blogspot.se/2011/02/flaskfilegryta.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det smakar som en mellanting mellan sallad och mild vitkålssmak...något som kinakål, fast roligare i konsistensen och finare i färgen... :)
      Ska kolla in på din blogg om grytan! :)
      kram

      Radera
  9. Åh vad smarrigt! Gillar verkligen pak choi, varit sugen på det ett tag nu, får bli snart! Ha en fin kväll! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, pak choi var jättegod! Det ar första gången jag smakade den! :)
      Kram

      Radera
  10. Såg verkligen jättegott ut! Måste jag prova någon kycklingfilé!
    Kram/M

    SvaraRadera
  11. Kycklingdag skulle det stå.../M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hi, hi... undrar vilken veckodag är din kycklingdag! ;):)
      kram

      Radera
  12. Ja jag har lärt mig många "nya" ingredienser hos dig och många har jag även börjat att prova. Det är väl dags att kolla upp mandelsmör och salladen för att införa något nytt i matlagningen:)

    kramizar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blir så himla glad att jag kan "bidra" med nya ingredienserna! :) Prova mandelsmör, det är så gott, man kan äta det bara med sked! Livsfarligt! Som godis! För mig i alla fall! :)
      kram

      Radera
  13. Oh, pak choi är jättegott! Serveras en hel del i asien. Det måste jag köpa oftare :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är jättegott! Och jag också måste köpa det oftare! :)
      kram

      Radera
  14. Tänkte för några dagar sen just att man kanske kan byta ut jordnötssmöret till mandelsmör i "jordnötsåsen" .. I Paleokost ska man ju inte äta jordnötter ..
    Nu vet jag!!
    =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men visst är det bra! Jag tyckte faktiskt att grytan smakade nästan som med jordnötssmör, fast mycket mildare! :) Och färre kollisar förstås är det också! :)
      kram

      Radera
  15. Oh, MUMS! :)
    Och tänk, en länk till lilla jag. Vad glad jag blir Lana, att du tagit inspiration och gjort om det till något såhär fantastiskt! :) Det är ju det som är så underbart. Att låta sig inspireras och göra om med egen twist.
    Ser gudomligt ut! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och jag är också glad att jag hittat din blogg och får så mycket inspiration hos dig! :)
      Kram kram

      Radera
  16. Det låter jättegott!!
    Ha en fin dag!! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var supergott!
      Ha en fin dag du med! :)
      Kram

      Radera
  17. Tack för din kommentar du är varmt välkommen att besöka min blogg! Det är så skönt att veta att det finns folk som varit med om liknande "livupplevelser" ;) jag brukar kika in här titt som tätt men är dålig på att lämna spår efter mig, ska bättre mig, tummis!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jätteroligt att få utbyta med varandra med både idéer och erfarenheter! :) Och nu har jag dig på min blogglista här hos mig! :)
      Kram

      Radera
  18. Var får man tag på mandelsmör?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kan köpa det på ICA Maxi! :) Och så kan man också beställa hos lchfbutiken.se! :)

      Radera
  19. Vattenkastanjer var jättelänge sedan jag åt, det är ju jättegott.

    SvaraRadera