En kycklingrätt till! Inte så konstigt, för jag älskar kyckling i alla former! :)
Denna gång har jag lånat recept hos Hanna som har en fantastisk blogg med mycket goda recept och mycket snygga bilder på mat! :) Här är bloggens adress: cosmoscatten.wordpress.com (jag försökte länka men det gick inte av nån anledning...)
Och den här kycklingen är otroligt god, smakrik och saftig! :) Tack Hanna för det receptet! Den maträtten kommer jag att laga flera gånger!
Här är receptet på Vitlöksmarinerad kyckling med kryddig nötströssel:
Du behöver:
(alla mått är ca, som vanligt)
1 kg kycklingfilé
3-4 pressade vitlöksklyftor
2-3 msk tomatpuré
2-3 tsk soja
2 msk olivolja/rapsolja
salt och peppar
finhackad fryst basilika
Så här gör du:
1. Blanda vitlök, tomatpuré, soja, olja, salt och peppar till marinad.
2. Skär kycklingfiléer i avlånga bitar. Lägg i en skål, tillsätt marinad och blanda väl. Låt kycklingen marineras i kylskåpet i ca 2 timmar.
3. När kycklingen är färdigmarinerad, lägg den i en ugnfast form. Strö på basilika.
4. Stek i ugnen, 200 grader, ca 20-25 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
5. Hacka paranötter, tillsätt olivolja som är smaksatt med citron, koriander, spiskummin, sesamfrön och basilika. Blanda allt väl. Förvara i kylskåpet.
Ät kycklingen med nötströssel på. Servera till rätten ruccola- och babyspenatsallad och någon fettrik sås,
t ex majonnäs spetsad med röd chili och lite basilika:
Kyckling ÄR så gott! Kul att få lite variation på just kyckling :)
SvaraRaderaSnart helg ju!
Kramizar!
Ja, jag älskar kyckling ialla möjliga former! :)
Raderakram kram
Mmm så gott! Det där ska jag ha på nästa veckas matsedel. Kyckling är ju bara så gott och det går att variera i oändlighet!
SvaraRaderaI morgon betar jag av på min matlista och kör chicken nuggets, det är ju ändå fredagsmys! :)
Ha en toppen fredag och fortsatt trevlig helg!
Kram C
Gott, gott med din chickennuggets! Min dotter sa att det var en av de bästa maträtterna jag lagat på länge! ;) :)
RaderaHa en toppen fredag du med! :)
Kram
Ser supergott ut! Kyckling är alltid gott :)
SvaraRaderaHåller med! Kyckling är alltid jättegott, för mig i alla fall! Tröttnar aldrig på kyckling! :)
RaderaÅh vad kul att du bloggat om rätten och vad gottl med basilika på också, det ska jag testa nästa gång. Tack för fina ord och att du nämnde mig :) jag kan rekomendera att rosta nötströsslet också då det ger en extra fin smak :) ha en trevlig kväll. Kram
SvaraRaderaDet är klart att jag ska blogga om dig som är så duktig på att laga mat och som har en sådan underbar bligg med läckra bilder! :)
RaderaAttans... det glömde jag ju totalt! Så klart man ska rosta nötterna! Nästa gång blir det rätt! :)
Kram
Håller med, kyckling är så galet gott :) behöver verkligen inspiration så de bli perfekt :)
SvaraRaderaSamma här... jag sparar alla kycklingrecept jag bara hittar! :)
RaderaVisst är kyckling bland det bästa. Och variationsrikt som attan .. Detta ser verkligen gott ut!!
SvaraRaderaHa en härlig fredag!
Kram =)
Det var sååå himla gott så jag hade den till lunchlåda tre dar i rad! :)
RaderaVilket gott kycklingrecept! Ha en fin helg!
SvaraRaderaHa en fin helg du med!
RaderaKram
Oh, så gott det ser ut Lana och vilka fina bilder som vanligt! :)
SvaraRaderaHa en riktigt härlig fredag!
Kram
/ Sonja
ha en riktig härlig fredag du med! :)
RaderaKram kram
Gott, strösslet med paranötter låter smarrigt :).
SvaraRaderaHa en skön dag!
Kram,
Anna
Ja, strösslet var mycket gott, men jag glömde att rosta nötterna först...
RaderaHa en fin dag du med! :)
Ser verkligen gott ut!
SvaraRaderaKram/M
Ja, det var mycket mycket gott! :)
RaderaKram
Önskar dig en fin helg! Kramar
SvaraRaderaTack! Det samma vännen!
RaderaKram kram
Ser jättegott ut, kycklingrecept kan man inte få för många av!
SvaraRaderaHa en trevlig helg!
Kram Margot
Ja, preicis! Alla kycklingrätt sparas! :)
RaderaHa en trevlig helg du med!
Kram