torsdag 27 september 2012

Vitlöksmarinerad kyckling med kryddig nötströssel :)

En kycklingrätt till! Inte så konstigt, för jag älskar kyckling i alla former! :)
Denna gång har jag lånat recept hos Hanna som har en fantastisk blogg med mycket goda recept och mycket snygga bilder på mat! :) Här är bloggens adress: cosmoscatten.wordpress.com (jag försökte länka men det gick inte av nån anledning...)
Och den här kycklingen är otroligt god, smakrik och saftig! :) Tack Hanna för det receptet! Den maträtten kommer jag att laga flera gånger!


Här är receptet på Vitlöksmarinerad kyckling med kryddig nötströssel:
Du behöver:
(alla mått är ca, som vanligt)
1 kg kycklingfilé
3-4 pressade vitlöksklyftor
2-3 msk tomatpuré
2-3 tsk soja
2 msk olivolja/rapsolja
salt och peppar
finhackad fryst basilika
Så här gör du:
1. Blanda vitlök, tomatpuré, soja, olja, salt och peppar till marinad.
2. Skär kycklingfiléer i avlånga bitar. Lägg i en skål, tillsätt marinad och blanda väl. Låt kycklingen marineras i kylskåpet i ca 2 timmar.
3. När kycklingen är färdigmarinerad, lägg den i en ugnfast form. Strö på basilika.


4. Stek i ugnen, 200 grader, ca 20-25 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.


5. Hacka paranötter, tillsätt olivolja som är smaksatt med citron, koriander, spiskummin, sesamfrön och basilika. Blanda allt väl. Förvara i kylskåpet.


Ät kycklingen med nötströssel på. Servera till rätten  ruccola- och babyspenatsallad och någon fettrik sås,
t ex majonnäs spetsad med röd chili och lite basilika:


24 kommentarer:

  1. Kyckling ÄR så gott! Kul att få lite variation på just kyckling :)

    Snart helg ju!
    Kramizar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag älskar kyckling ialla möjliga former! :)
      kram kram

      Radera
  2. Mmm så gott! Det där ska jag ha på nästa veckas matsedel. Kyckling är ju bara så gott och det går att variera i oändlighet!
    I morgon betar jag av på min matlista och kör chicken nuggets, det är ju ändå fredagsmys! :)

    Ha en toppen fredag och fortsatt trevlig helg!
    Kram C

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gott, gott med din chickennuggets! Min dotter sa att det var en av de bästa maträtterna jag lagat på länge! ;) :)
      Ha en toppen fredag du med! :)
      Kram

      Radera
  3. Ser supergott ut! Kyckling är alltid gott :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med! Kyckling är alltid jättegott, för mig i alla fall! Tröttnar aldrig på kyckling! :)

      Radera
  4. Åh vad kul att du bloggat om rätten och vad gottl med basilika på också, det ska jag testa nästa gång. Tack för fina ord och att du nämnde mig :) jag kan rekomendera att rosta nötströsslet också då det ger en extra fin smak :) ha en trevlig kväll. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är klart att jag ska blogga om dig som är så duktig på att laga mat och som har en sådan underbar bligg med läckra bilder! :)
      Attans... det glömde jag ju totalt! Så klart man ska rosta nötterna! Nästa gång blir det rätt! :)
      Kram

      Radera
  5. Håller med, kyckling är så galet gott :) behöver verkligen inspiration så de bli perfekt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samma här... jag sparar alla kycklingrecept jag bara hittar! :)

      Radera
  6. Visst är kyckling bland det bästa. Och variationsrikt som attan .. Detta ser verkligen gott ut!!
    Ha en härlig fredag!
    Kram =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var sååå himla gott så jag hade den till lunchlåda tre dar i rad! :)

      Radera
  7. Vilket gott kycklingrecept! Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  8. Oh, så gott det ser ut Lana och vilka fina bilder som vanligt! :)
    Ha en riktigt härlig fredag!
    Kram
    / Sonja

    SvaraRadera
    Svar
    1. ha en riktig härlig fredag du med! :)
      Kram kram

      Radera
  9. Gott, strösslet med paranötter låter smarrigt :).
    Ha en skön dag!
    Kram,
    Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, strösslet var mycket gott, men jag glömde att rosta nötterna först...
      Ha en fin dag du med! :)

      Radera
  10. Önskar dig en fin helg! Kramar

    SvaraRadera
  11. Ser jättegott ut, kycklingrecept kan man inte få för många av!
    Ha en trevlig helg!
    Kram Margot

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, preicis! Alla kycklingrätt sparas! :)
      Ha en trevlig helg du med!
      Kram

      Radera