fredag 7 september 2012

Fläskrullader med zuchinni, fetaost- och ajvarfyllning :)

Jag måste tacka er alla, mina fina bloggvänner för ett otroligt fint stöd och peppande kommentarer! Jag har mailat matskribenten och har fått svar! Matskribenten erkänner att det är några av mina recept publicerade i tidningen. Han/hon ber också om ursäkt. Matskribenten har också lovat att skriva om min blogg och länka till mig i näst nästa bilaga, eftersom materialet till nästa tidning är redan skickat (enligt matskribenten). Så nu sätter vi en stor punkt i denna historia och går vidare!
Jag kommer att resonera precis så som ni många har skrivit till mig: Jag ska se det som en komplimang, att mina recept är så bra att "journalisten" vill publicera dem under sitt namn...
Nog om det! Det är fredag idag! Sköööönt! Och jag slutar relativt tidigt på fredagar, 14.40! :)
Till fredagsmiddag har jag lagat smaskiga fläskrullader med zuchinni, fetaost- och ajvarfyllning, maträtten är så klart mejerifri! :)


Här är recept på Fläskrullader med zuchinni, fetaost- och ajvarfyllning:
Inspiration till denna maträtt har jag hittat här.
Du behöver:
(alla mått är ca)
8-10 fläskschnitzlar
ca 1 dl riven zuchinni
fetaost
1 msk majonnäs
2 msk ajvar relish
2 - 2,5 dl kött- eller grönsaksbuljong ((jag brukar använda antingen hemmagjord köttbuljong eller buljongtärning som jag beställer från LCHFbutiken.se)
Så här gör du:
1. Banka ut köttskivorna tills de blir ganska tunna.


2. Krama ut vätskan ur riven zuchinni. Gaffla sönder fetaost till en slät massa. Blanda ihop riven zuchinni, fetaost, majonnäs och ajvar relish.


3. Lägg en klick röran på varje köttskiva.


4. Rulla ihop köttskivorna till rulladerna och fäst med tandpetare.


5. Stek rulladerna i het stekpanna i riktigt med smör. Lägg rulladerna i en ungfast form och häll över kött- eller grönsaksbuljong.


6. Stek rulladerna i ugnen, 150 grader, ca 1, 5 timme. Då blir köttet gott och mört. Ös på med buljongen då och då.


Servera med valfria smörstekta grönsaker. Jag hade blomkål, stjälkselleri och zuchinni. Roligt med annorlunda färg på blomkålen! :)


15 kommentarer:

  1. Vad skönt att du får "upprättelse". Och kul med lite publicitet i nästa nr. Det är du värd!
    Dessa rullader ser jättegoda ut! Blir ju så mycket mer smak när man gör så ..
    Kul med den lila blomkålen! Har sett den förut men inte testat den än.
    Ha en skön helg!!
    =)

    SvaraRadera
  2. Det såg verkligen gott ut! Bara ingredienser som jag gillar! :)
    Trevlig helg, kram /M

    SvaraRadera
  3. Vad bra att han/hon erkände för det var riktigt dålig stil.
    Rulladerna ser jättegoda ut. Just rullader var min favoriträtt när jag var liten :)

    Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  4. Helt otroligt att människan verkligen erkände att han/hon tagit dina recept...Mycket konstigt beteende, jag hoppas verkligen att hon/han skriver att det är dina recept i tidningen som personen lovat!

    Gud vad maten ser god ut! Det där måste jag OCKSÅ prova! Den lila blomkålen är ju bara så fin, det märks att man även äter med ögat!

    Ha en toppenhelg fina du <3
    Kram C

    SvaraRadera
  5. Du är för jäkla grym på matlagning, mums!
    Skönt att ändå få en upprättelse på något sätt. ÄLskar din blogg <3 kram

    SvaraRadera
  6. Bra att du stod på dig och mailade tidningen!:) vad lustigt, jag gjorde också rullader idag! Dina lät jättegoda :) ha en fin kväll. Kram

    SvaraRadera
  7. Vad skönt att skribenten erkände direkt och att du åtminstone får lite publicitet som plåster på såren. Fast otroligt dåligt gjort ändå...:(. Hursomhelst, du får i alla fall ännu fler besökare på din fina blogg :). Rulladerna såg mumsiga ut. Ha det gott, kram, Anna

    SvaraRadera
  8. Skönt att få upprättelse.
    De där rulladerna måste jag bara prova ngn gång.
    Kram på dig
    Lina

    SvaraRadera
  9. Bra att du tog kontakt med skribenten och att saken kunde redas ut. Förstår inte hur man som matsktibent och kokboksförfattare kan göra så, då borde man väl verkligen vara noga med källor.
    Mumsig mat du har lagat :) Rullader är aldrig fel.
    Trevlig helg, fina du!
    Kram

    SvaraRadera
  10. Så skönt att få ett ärligt svar. Kul att han ska länka till din sida. Det kommer nog att explodera in nya läsare. Ha en fortsatt skön helg. Kram!

    SvaraRadera
  11. Gud, vad skönt för dig... och att din magkänsla var rätt. Måste ha varit extremt pinsamt för henne att detta upptäcktes och att du vågade konfrontera. Man ska inte ta på sig arbete och skapa en uppsjö av recept om man inte kan leva upp till uppdraget. Hoppas verkligen hon lever upp till sitt löfte, vi är många som kommer hålla koll i nästkommande nummer. Och en liten notis och ursäkt om att de redan publicerade receptens källhänvisning "fallit bort" tycker jag är på sin plats!

    SvaraRadera
  12. Mums vad gott det där såg ut! Måste jag absolut prova!
    Ha en härlig lördag!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  13. Härligt att du får upprättelse och att skribenten erkände att det var dina recept! Förhoppningsvis ska de bli lite försiktigare med att publicera andras recept utan hänvisning i tidningen efter detta!
    Rulladerna ser jättesmaskiga ut och så läckert med den lila blomkålen!
    Ha en härlig helg!
    Kram Margot

    SvaraRadera
  14. Skönt med människor som erkänner!!

    Den här rätten ser rikitgt smarrig ut!! Du har så många fina tips :)
    Kram!

    SvaraRadera