måndag 24 september 2012

Asiatisk fiskgryta med räkor :)

En fräsch fiskgryta med sting av ingefära och chili! :) Jättegott! Inspirationen fick jag av Ulrika Davidssons recept men som vanligt ändrat och anpassat rätten efter min smak. :)


Här är recept på  Asiatisk gryta med räkor:
Du behöver:
600-800g vit fiskfilé (jag tog alaska pollock)
1 st citrongräs, finhackad
1 förpackning pak choi (asiatisk sallad, finns att köpa på ICA)
2 msk finhackad färsk ingefära
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk finhackad färsk koriander
1 burk kokosmjölk + den feta översta kokosmassa utan vatten från en burk som har stått i kylskåp minst ett dygn
200g skalade räkor
ca 100 g sockerärtor (jag använde frysta från Findus)
fisksås istället för salt (efter smak)
limesaft (efter smak)
hackad röd chili, fryst från Findus (efter smak)
kokosfett med smak till stekning
Så här gör du:
1. Fräs vitlök, citrongräs, ingefära och koriander i kokosfett i en gryta.
2. Skär fiskfiléer i lagom stor bitar och lägg över de till vitlökshacket. Fortsätt att steka en liten stund.
3. Tillsätt kokosmjölk och låt grytan puttra ca 10-15 minuter.


4. Stäng av spisen. Strimla pak choi och lägg över i grytan. Tillsätt räkor också.


5. Smaka av grytan med fisksås och limesaft.
6. Lägg i sockerärtor till sist.


Ät grytan som den är eller med shirataki ris. :)

18 kommentarer:

  1. Svar
    1. Det var verkligen jättegott! :) Tog två protioner t.o.m.! :)

      Radera
  2. Pak choi, det är samma som bok choy ser jag efter att jag googlat :) En himla spännande grönsak!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den är mycket god och mycket användbar, speciellt i det asiatiska köket! :)

      Radera
  3. Lana, det här ser helt fantastiskt gott ut!!
    Jag älskar räkor och jag älskar fick och kokosmjölk och citrongräs! :) Allt!

    Ha en riktigt härlig tisdag!
    Kram
    / Sonja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh, tack för dina ord, Sonja! vad kul att du gillade receptet! :)
      ha en fin tisdag du med! :)
      kram kram

      Radera
  4. Bara ingredienser jag gillar! Pak choi är perfekt wok-grönsak!
    Kram/M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen, pak choi kan man använda till mycket! :)
      Kram kram
      //Lana

      Radera
  5. Åh vad gott!! Jag gör hennes recept på laxpaket med nästan samma ingredienser ramsat kanske är samma recept du utgått ifrån :) ha en fin kväll. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Säkert att det är det receptet! Det är jättegott och jag kommer att laga denna gryta flera gånger! :)
      Kram

      Radera
  6. Det är ett perfekt sätt att lära sig språket, genom att spela bingolotto menar jag :P
    Javisst är de gott med ägg. Kokt ägg har jag dock lite svårt att äta bara så där just för tillfället :/
    De ser sagolikt gott ut Lana, mums! Du är så galet duktig tycker jag. Det är kul att följa dig. Ha en fin kväll!kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack tack vännen för dina ord! :)
      kram kram

      Radera
  7. Verkar väldigt fräscht och gott! Precis de smaker jag också gillar. Använder mycket kokosmjölk i maten, eftersom jag försöker minska på den vanliga mjölken. Pak choi är verkligen en trevlig grönsak, som fler borde upptäcka. Ha en fin dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är bra att minska på den vanliga mjölken...
      Ja, pak choi är jättegod grönsak! :)
      Ha en fin dag du med!
      Kram

      Radera
  8. Fräscht och gott, det här måste testas!
    Ha det fint!
    Kram

    SvaraRadera
  9. Fräscht och gott, det här måste testas!
    Ha det fint!
    Kram

    SvaraRadera
  10. Fräscht och gott, det här måste testas!
    Ha det fint!
    Kram

    SvaraRadera
  11. Mums, ser otroligt gott ut!
    Kika gärnna på min blogg www.elinsvantesson.blogg.se där jag bloggar om mitt liv, träning och lchf.

    SvaraRadera