torsdag 21 juni 2012

Tre-rätters middag: efterätt: Mazarinbakelse med kokosmousse toppad med hallon/jordgubbar :)

Då är vi framme vid efterätten som vi haft på vår tre-rätters middag! Den här bakelsen är så god och så somrig! Man kan definitivt ha denna smaskiga mazarinen på midsommarbordet! :) Receptet har jag hittat hos en tjej som är jätteduktig på att skapa LCHF-bakverk :) Jag har anpassat receptet till helt mejerifritt! Då jag använt kokosgrädde istället för vanlig grädde.  Och det blev jättegott! :)

dekorerad med kokosmousse och toppad med jordgubar :)

dekorerad med kokosmousse och toppad med hallon :)

Här är receptet på Mazarinbakelse med kokosmousse toppad med hallon/jordgubbar:
Du behöver: (ca 5-6 st)
Botten:
25 g smör
1, 25 dl mandelmjöl
2 tsk kokosmjöl
1 äggvita
1 krm vaniljpulver
Fyllning:
50 g smör (rumsvarmt)
1 äggula
1 dl mandelmjöl
2 tsk kokosmjöl
4 msk kokosgrädde (ha två kokosmjölk burkar i kylen minst en dag, gör ett hål i den stelnade kokosmassan och häll ut vätskan/vatten. Gröp ur kokosmassan.)
1 krm vaniljpulver
1 msk havtornspulver
Så här gör Du:
1. Blanda smör med äggvita. Tillsätt kokosmjöl och mandelmjöl. Rör ihop till en slät massa.
2. Tryck ut degen i aluminiumformar ända upp till kanten. Ställ i kylen i ca 15-20 minuter.


3. Gör fyllningen: smält smöret.
4. Blanda båda mjölsorterna med vaniljpulver i en liten skål. Häll i äggulan, kokosgrädden och det smälta smöret. Tillsätt havtornspulvret och blanda allt väl.


5. Häll i smeten i de degklädda formarna.


6. Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader, ca 20 min eller tills mazarinerna är fasta.


7. Vispa fluffigt kokosmassan med elvisp. (Kung Markatta är bästa märket att köpa kokosmjölk! Inga tillsatser och nästan inga kollisar!)
8. Vispa grädde (om du vill ha det alternativet)

så här ser kokosmassan ut efter man hällt ut vätskan/vatten från burken och tagit ut kokosen :)

9. "Sätt ihop" bakelsen: först kokosmousse/vispad grädde och sedan toppa med jordgubbar eller hallon.

Här är dotterns bakelse, dekorerad med vispad grädde och jordgubbar


Det här är min bakelse med kokosmousse och färska hallon! Mums, mums! :)

18 kommentarer:

  1. Oj, så fina och smarriga de ser ut!

    Glad Midsommar :)

    Kram C

    SvaraRadera
  2. Ooooh va gott det ser ut!!
    Nästan så att jag får lust till att ställa mig o baka.......

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, de var så himla goda! Och ingen sötning behövdes! Kokos och hallon gav härlig och fräsch sötma!
      Glad midsommar!

      Radera
  3. De ser ljuvliga ut! Jag har inte testat kokosgrädde än, måste jag göra - jag älskar ju allt med kokos. Smidigt att använda "vanlig" kokosmjölk, (vet att det finns extra krämig men den finns inte i min butik.)
    Ha det så bra idag nu och vi hoppas på lite sol!!
    Kram =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag älskar också allt med kokos! :) Den krämiga kokosmjölken innehåller tillsatser, därför är det bättre att köpa "vanlig" och använda den kokosmassa som stelnar i kylskåpet!
      Glad midsommar! :)

      Radera
  4. vilket samrrigt recept, jag älskar mazariner! Ha en fin midsommarafton!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det receptet blev så lyckat! Jag kommer att använda det i olika bakverk! :)

      Radera
  5. Oj, så gott! Ha en glad och fin midsommar! Kram, kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det samma, ha en fin midsommar du med! :)
      Kram

      Radera
  6. Ser så gott ut, vilka fina bilder du tagit!
    JAg använder mig oxå av den kokosmjölken :D
    Intressant att använda den till. Hur gick det med spelandet? Ha en fin midsommar!kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, tack! Ja, jag ska försöka hitta många olika sätt att använda sig av kokosmjölken! :)
      Spelandet gick jättebra! Nästa sommar anlitar de mig igen! :)
      Kram

      Radera
  7. En riktig smarrig lyxbakelse ju! Du kan skicka mig en i ett brev:)

    Kramizar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hi, hi... ok, ska försöka... ;) Men blir det en platt paket, får du skrapa innehållet med sked då! ;)
      Kram kram

      Radera
  8. Det där såg underbart gott ut. Spar receptet :-)

    SvaraRadera
  9. Hej blir konsistensen bra utan havtornspulver, eller med vad kan man ersätta det?

    SvaraRadera