Då är vi framme vid efterätten som vi haft på vår tre-rätters middag! Den här bakelsen är så god och så somrig! Man kan definitivt ha denna smaskiga mazarinen på midsommarbordet! :) Receptet har jag hittat hos en tjej som är jätteduktig på att skapa LCHF-bakverk :) Jag har anpassat receptet till helt mejerifritt! Då jag använt kokosgrädde istället för vanlig grädde. Och det blev jättegott! :)
dekorerad med kokosmousse och toppad med jordgubar :) |
dekorerad med kokosmousse och toppad med hallon :) |
Här är receptet på Mazarinbakelse med kokosmousse toppad med hallon/jordgubbar:
Du behöver: (ca 5-6 st)
Botten:
25 g smör
1, 25 dl mandelmjöl
2 tsk kokosmjöl
1 äggvita
1 krm vaniljpulver
Fyllning:
50 g smör (rumsvarmt)
1 äggula
1 dl mandelmjöl
2 tsk kokosmjöl
4 msk kokosgrädde (ha två kokosmjölk burkar i kylen minst en dag, gör ett hål i den stelnade kokosmassan och häll ut vätskan/vatten. Gröp ur kokosmassan.)
1 krm vaniljpulver
1 msk havtornspulver
Så här gör Du:
1. Blanda smör med äggvita. Tillsätt kokosmjöl och mandelmjöl. Rör ihop till en slät massa.
2. Tryck ut degen i aluminiumformar ända upp till kanten. Ställ i kylen i ca 15-20 minuter.
3. Gör fyllningen: smält smöret.
4. Blanda båda mjölsorterna med vaniljpulver i en liten skål. Häll i äggulan, kokosgrädden och det smälta smöret. Tillsätt havtornspulvret och blanda allt väl.
5. Häll i smeten i de degklädda formarna.
6. Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader, ca 20 min eller tills mazarinerna är fasta.
7. Vispa fluffigt kokosmassan med elvisp. (Kung Markatta är bästa märket att köpa kokosmjölk! Inga tillsatser och nästan inga kollisar!)
8. Vispa grädde (om du vill ha det alternativet)
så här ser kokosmassan ut efter man hällt ut vätskan/vatten från burken och tagit ut kokosen :) |
9. "Sätt ihop" bakelsen: först kokosmousse/vispad grädde och sedan toppa med jordgubbar eller hallon.
Här är dotterns bakelse, dekorerad med vispad grädde och jordgubbar |
Det här är min bakelse med kokosmousse och färska hallon! Mums, mums! :) |
Oj, så fina och smarriga de ser ut!
SvaraRaderaGlad Midsommar :)
Kram C
Glad midsommar!
RaderaKram
Mmm gottis!
SvaraRaderaJa, det verkligen jättegoda! :)
RaderaOoooh va gott det ser ut!!
SvaraRaderaNästan så att jag får lust till att ställa mig o baka.......
Ja, de var så himla goda! Och ingen sötning behövdes! Kokos och hallon gav härlig och fräsch sötma!
RaderaGlad midsommar!
De ser ljuvliga ut! Jag har inte testat kokosgrädde än, måste jag göra - jag älskar ju allt med kokos. Smidigt att använda "vanlig" kokosmjölk, (vet att det finns extra krämig men den finns inte i min butik.)
SvaraRaderaHa det så bra idag nu och vi hoppas på lite sol!!
Kram =)
Ja, jag älskar också allt med kokos! :) Den krämiga kokosmjölken innehåller tillsatser, därför är det bättre att köpa "vanlig" och använda den kokosmassa som stelnar i kylskåpet!
RaderaGlad midsommar! :)
vilket samrrigt recept, jag älskar mazariner! Ha en fin midsommarafton!
SvaraRaderaDet receptet blev så lyckat! Jag kommer att använda det i olika bakverk! :)
RaderaOj, så gott! Ha en glad och fin midsommar! Kram, kram!
SvaraRaderaDet samma, ha en fin midsommar du med! :)
RaderaKram
Ser så gott ut, vilka fina bilder du tagit!
SvaraRaderaJAg använder mig oxå av den kokosmjölken :D
Intressant att använda den till. Hur gick det med spelandet? Ha en fin midsommar!kram kram
Tack, tack! Ja, jag ska försöka hitta många olika sätt att använda sig av kokosmjölken! :)
RaderaSpelandet gick jättebra! Nästa sommar anlitar de mig igen! :)
Kram
En riktig smarrig lyxbakelse ju! Du kan skicka mig en i ett brev:)
SvaraRaderaKramizar!
Hi, hi... ok, ska försöka... ;) Men blir det en platt paket, får du skrapa innehållet med sked då! ;)
RaderaKram kram
Det där såg underbart gott ut. Spar receptet :-)
SvaraRaderaHej blir konsistensen bra utan havtornspulver, eller med vad kan man ersätta det?
SvaraRadera