Finns liksom ingenting att skriva om maten idag... En vanlig tråkig köttfärssås till resten av familjen... själv var jag inte alls sugen på denna maträtt... istället tog jag fram ur frysen de stekta kycklingfiléer som jag hade kvar från wraps-fyllning och åt de med currymajonnäs och två kokta ägg... Enkelt, gott och mättande. Är fortfarande proppmätt sedan 17.00... :)
Husets framsida fick också en uppfräschning med rensopade garageuppfarten och nya blommor i mina favvo-krukor:
Älskar färgkombinationen:
Den här bakelesen åt Maria i Stockholm på Grillska Huset i Gamla Stan. Visst ser det gott ut! Funderar på att efterlikna den här smarriga desserten fast LCHF-vänligt och mejrifritt... Några tips?
kanske göra en mandelmassekaka med sukrin..
SvaraRaderaFunderar också på att göra något liknande med mandelmjöl... :)
RaderaJättesnygga krukor...hihi har nästan precis likadana. Tycker det är snyggt med grått och har även krukor i betong.
SvaraRaderaHa en fin måndag!
Kramar
Vad roligt! jag älskar också betong och gjuter själv i betong väldigt mycket! :)
RaderaTack, det samma till er!
SvaraRaderaVilken smarrig bakelse, ska bli spännande att se om du får ihop den. Isf ska jag testa :D kramar
Japp, ska absolut skriva recept på bloggen om jag "svänger ihop" något... :)
RaderaFina krukor! Jag brukar göra den här rödvinssåsen, men den är mer som en reduktion eftersom den blir väldigt tjock. SUPERGOD är den. Men den innehåller socker kan jag förvarna om...
SvaraRaderahttp://smaskelismaskens.blogspot.se/2010/03/rodvinssas.html
Tack! Ska göra den såsen till sonen, så jag ska inte äta den utan ska ta bea till oxfilé...
RaderaOj, den där bakelsen ser smarrig ut!=)) Mandelmjöl känns som en bra grej för botten på kakan, eller vad tror du?
SvaraRaderaJa, det ska bli kul med studentfest, men det kommer vara jätteskönt när det är klart! Puuh!=))
Kram!
Ja, jag tror att jag ska göra bakelsen på mandelmjöl och så mandelpastan som jag beställt från LCHFbutiken.se... får se vad jag ska hitta på mer...
Raderakram
Bakelsen ser underbar ut!!
SvaraRaderaAng rödvinsås så gör vi det ibland (dotterns favorit), men har olika recept jag följer så jag har inte skapat något "eget" .. som jag har nerskrivet, tycker dock det är godast när man har socker/farin i (har iof inte testat med ex Sukrin). Och de smakar "olika" varje gång ..
Ser att Henrik har en LCHF variant som verkar god (dock är det grädde i)
http://alltomlchf.blogspot.se/2011/12/rodvinssas-lchf.html
Och visst är det gott med rödvinsås!! Gillar också balsamvinäger i såser ..
Ha en skön dag!
=)
Tack, tack för tipset! Jag tror att jag ska surfa lite mer bland alla härliga matsidor på nätet och så kommer jag fram till någon variant på såsen! :)
RaderaKram
Åååhhh Lana, jag ligger efter med att besöka din blogg men nu är jag på besök ingen. Tiden räcker ju inte till längre när sommaren närmar sig:) Mycket som ska göras.....
SvaraRaderaNågot jag fastnar för direkt är dina "kreationer" i krukorna. Har du böjt till dem själv, de där som liknar ståltråds-blommor? Jag gillar dem jättemycket, fina!
Kramizar!
De här stål-blommorna har jag köpt på IKEA för billig peng för två år sedan. ;)
SvaraRaderaKram