söndag 3 juni 2012
Italiensk marinerad fläskfilé :)
Det här måste Du bara testa! Såååå gott! Jag hade en överätarkväll/middag igår med den här fantastiskt goda fläskfilén! Tur att det inte var så mycket kollisar i den rätten! För jag proppade i mig massor... :) Den rätten kommer också att hamna under etiketten Mejerifritt. För fetaost gjord på getmjölk klarar både min mage och mitt sötsug! :)
Här är receptet på Italiensk fläskfilé:
Du behöver:
3 fläskfiléer
smör till stekning
salt, peppar
Forest Blend från SantaMaria (Du kan se den på bilden i mitt förra inlägg
3-4 vitlöksklyftor
1 paket fetaost (jag köper alltid den riktiga som gjord på getmjölk)
8-10 soltorkade tomater (använd aldrig de soltorkade tomater som ligger i solrosoljan! Bättre med torkade på påsen eller som ligger i vatten! Solrosoljan i de burkarna är ofta av dåligt kvalitet och överhuvudtaget är inte bra då den kan få igång inflammatoriska processer i kroppen!). Tänk bara på att Du måste blötlägga de torra soltorkade tomater (om Du köper dessa bara i en påse) innan Du ska tillsätta de i marinad!
1, 5 dl olovolja
1 dl balsamvinäger (välj sådan utan tillsatt socker, Du kan också beställa vinäger från LCHFbutiken
1 msk hackad chili (fryst från Findus)
färsk basilika till servering
Så här gör Du:
1. Stek hela filéerna i mycket med smör tills de får en fin stekyta runt om. Salta och peppra.
2. Efterstek filéerna i ugnen, 150 grader, ca 55 minuter. Ta ut filéerna ur ugnen och täck med ugnsfolje så att köttet "vilar sig" under tiden Du förbereder marinad.
3. Strimla de eventuellt blötlagda soltorkade tomater. Skiva tunt vitlöksklyftorna. Blanda olivolja, balsamvinäger, vitlöksskivorna och de strimlade soltorkade tomaterna.
4. Skär filéerna i lagom tjocka skivor och lägg tillbaka i formen. Den köttsaft som bildats efter ugnstekning ska Du absolut ha kvar i formen! Då blir köttet ännu mer saftigare! Krydda köttskivorna med Forest Blend.
5. Häll över marinaden och blanda väl.
6. Låt köttet marineras minst en halvtimme.
7. Strö över den smulade fetaosten och basilikablad.
Servera med det Du själv tycker passar den rätten! Jag åt den med italiensk salladsmix som bestod av ruccola, babyspenat och mangold. Jag hade också på min tallrik en klick majonnäs spetsad/kryddad med Forest Blend.
Etiketter:
LCHF,
LCHF kött,
LCHF mejerifritt,
matrecept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hej Lana!
SvaraRaderaVad glad jag blev att du liksom påminde mig om att fixa de soltorkade tomaterna själv i egen olja. Vi har köpt just de i glasburk innan och har väl vetat om att oljan inte är så bra, men inte kommit på hur jag ska göra. Men NU ska jag testa att fixa de soltorkade i marinad själv:):)
Tycker att det är extra viktigt för mig då jag just nu har dragit på mig en "tennis-armbåge" som jag ska bli av med (inflammation) utan en massa mediciner som läkaren ville skriva ut.
Klart att jag ska testa din fläskfilé också, ser attans så god ut och jag älskar fläskfilé.
Kramizar!
Ja... solrosoljan ska man vara försiktig med! Blir så trött på all reklam om produkter som innehåller "ren/naturlig" solrosolja! :(
RaderaSer verkligen gott ut !! Recept sparas .. Just basilika, feta & soltorkade tomater är ju så gott ihop. Har precis bakat foccacia med de ingredienserna i.
SvaraRaderaSv. Vi åkte med Ving till Rhodos, bokat på deras hemsida. Är smidigt med att internetboka tycker jag. Går fort & lätt.
Thailandresan i nov har vi bokat via Campadres hemsida (därför så prisvärd) som kopplade vidare till Apollo. Första gången vi åker med Apollo.
Har funderat på det här med mjölkfritt.. Vad i ex sås-väg får man äta?? Är det majonäs (ägg/oljebaserade, smörsåser som bea ?? Är lite sugen att testa.
Ha en skön söndag!
Ja, den här kombon av feta, basilika och soltorkade tomater är sååå gott! :)
RaderaTack för ditt svar!
Japp, majonnäs imängder! Jag gör hemmagjord då jag kan anpassa styrkan, syra och sälta efter min smak! :)
Såg underbart gott ut, har aldrig testat att marinera efter köttet är stekt, spännande! Måste testas! Ha en skön dag!
SvaraRaderaJa, gör det! Man kan "eftermarinera" både kött och kyckling! :)
RaderaTänk vad kosten kan påverka en .. det borde fler veta om och testa. Härligt att läsa hur positivt det varit för dig.
SvaraRaderaDet är ju som du säger en "vanesak" man lär sig och till slut saknar man det inte heller ... Särskilt inte som det blir så positivt resultat!
=)
Ja... det är vanesak! Och jag är så glad att jag hittat den rätta kosten för just mig! :)
RaderaÅh så gott det ser ut! Har faktiskt en påse torkade tomater i skåpet som det inte blivit av att jag använt, så det passar perfekt att testa ditt recept! Fläskfilé är en av mina favoriter så ju fler recept desto bättre!
SvaraRaderaHa en fin kväll!
Kram Margot
Jag älskar fläskfilé också! Vad kul att jag kunde inspirera dig med mitt recept!:)
RaderaÅh det där lät verkligen gott. Gillar både fetaost och soltorkade tomater. Ha enfin dag!
SvaraRaderaja... fetaost och soltorkade tomater är urläcker och smaskig kombo! :)
RaderaVi äter också gärna fetaost och fårost, typ chevre, det är gott och inte sp mycket mjölksocker i.. gott recept!
SvaraRaderaJa, precis, det är mjölksocker som jag reagerar på ,får ont i magen och sötsuget tillbaka! :(
RaderaAlltid lika härliga recept!
SvaraRaderaJag undrar om du har koll på hur mycket kolhydrater, fett, protein du äter på dag? Jag vill ner några kilo till och funderar på om jag ska dra ner på grädde, CF mm. Men vart ska jag få fett ifrån då? Är det smör, olja mm? Jag har laddat ner en app som heter shapeup så jag ska ha lite koll vad jag verkligen äter. Har du provat den?
Kram Jenny
Ja, precis, fettet kommer från smör, olja (äter ju nästan all mat med min hemmagjorda majonnäs).
SvaraRaderanej, jag har inte provat denna app! Måste absolut kolla det! :)
kram
Hej Lana! Visst brukar du grava lax själv? Har du något bra recept på det? Ha en bra måndag! Kram
SvaraRaderaReceptet på gravad lax finns under etiketten LCHFfisk. Lycka till!
Radera:)
Tack så mycket! Det måste jag testa!
RaderaMumsfilibabba, galet vad gott de ser ut att vara :D JAg har en fläskfilé i frysen tror jag :D Ha de gott! kramar
SvaraRadera