Igår var vi på midsommarfirandet i Årsunda med mycket folk! Det var riktigt trevligt och fint! :) Varje familj skulle ha med sig en maträtt till buffé. Jag gjorde LCHF-paj med kycklingfärs, portabello, zuchinni och fetaost, mejerifri så klart. Även icke-LCHF:are tyckte att pajen var mycket god! :) Så jag är mycket nöjd och vill så klart dela med mig det goda receptet! :)
Här är recept på Zuchinni, portabello- och fetaost paj med kycklingfärsfyllning:
Du behöver:
pajdeg:
75 g kylskåpskallt smör
1 ägg
2 msk kallt vatten
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötmjöl
0,25 dl linfrön
0,25 dl psylliumfrön
2 msk fiberhusk
fyllning:
600-800 g kycklingfärs
3 ganska stora portabello
en halv zuchinni
ca 100 g fetaost
färska kryddor: timjan, gräslök, persilja och rosmarin
salt och peppar
äggstanning:
4 msk majonnäs
3 ägg
Forest Blend, kryddkvarn från Santa Maria
Så här gör Du:
1. Lägg alla ingredienser till pajdegen i koksmaskin/assistent och kör till slät och klumpfri deg. Smörj en löstagbar form och tryck ut degen i formen. Ställ kallt i minst 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i 200 grader, 5 minuter.
2. Stek kycklingfärs och krydda med färska kryddor. Salta och peppra.
3. Skär zuchinni i ringar och stek de gyllenebrunt olja/kokosfett.
4. Skär portabello i lagom stora bitar och stek de också i olja/kokosfett.
5. Lägg köttfärsen och portabello i förgräddade pajskalet.
6. Strö över smulade fetaosten.
7. Lägg ovanpå de stekta zuchinniringarna.
8. Vispa ihop ägg och majonnäs. Krydda med Forest Blend.
9. Häll äggstaningen över pajen.
10. Grädda pajen i 175 grader, ca 15-20 minuter.
Men vilken ursnygg paj!!
SvaraRaderaLåter oerhört smaskig oxå!!
Tror jag ska göra den i veckan, passar säker utan att vi har buffé ;)
Ja visst, det passar ju till en sommarlunch också! :)
RaderaDen ser både god och fin ut. Jag gillar inte fetaost, men de kanske går att hoppa över ;D Jag har varit sugen på att testa den svampen länge då vi har den i min lilla icabutik, får testa :D
SvaraRaderaYes box, lägger ut receptet snart, hehe. Ha en toppen dag!kram kram
Ja... man kan säkert byta ut fetaost mot t ex parmesanost eller någon annan... Väntar med spänningen på receptet! :)
RaderaKram
Oj så fin pajen ser ut, måste testa den så fort som möjligt! Värmde du på pajen vid serveringen eller är den god att äta kall också?
SvaraRaderaHa en fin dag!
Kram
Ja, testa den! Den är 100 gånger godare än paj med "vanlig" pajdeg! Jag värmde den i ugnen, men jag tror att man kan äta den kall också! :)
Raderaha en fin dag du med!
Kram
Tack fina du för kommentaren!
SvaraRaderaVilken fin paj, ser otroligt god ut! Är sugen på att köpa portabello, har bara ätit det en gång utomlands. Ha en fin dag!
Kram / Camilla
Portabello är jättegoda svamp! Jag använder de rätt ofta! Mycket smak i dessa svamp!
SvaraRaderaKram
Ser verkligen jättegod ut! LCHFs pajbotten är ju MYCKET godare än vanlig tycker jag. Dottern konfirmeras om några veckor har tänkt servera lite olika pajer. Ska spara detta till ändamålet tror jag .. har faktiskt inte testat portabellosvamp än, nu har jag ju ett bra recept!
SvaraRaderaHa en härlig kväll!
Kram =)
Prova portabellosvamp, jättegod och mycket "svampig" smak! :)
RaderaJag tycker också att LCHF-pajdegen är mycket godare! :)
Ha en fin kväll du med!
Kram
Jag har ingen aning, men man kanske kan ta bort sötningen. Har du något alternativ som du tänkte på? Skulle vara spännande att testa utan :D
SvaraRaderaSka prova idag! Väntar bara på att äggvitor blir rumsvarma! :)
Raderakram
Kul att äntligen få se inlägget med mazarinerna! De blev jättefina!! Den lilla formen jag använder mig av har jag köpt på Åhléns och kostade 79 kr. Det tog ett tag att hitta en sån liten form, men jag kände verkligen att jag inte kan bara i stora formar hela tiden.
SvaraRaderahttp://bakasockerfritt.blogg.se/
Tack, tack! De blev jättegoda! :)
RaderaJag ska titta på Åhlens där jag bor om det finns sådana små formar! Tack för tipset! :)
Kram
Men MUMS, vilket gottigt pajskal! Det ska jag absolut testa! :)
SvaraRadera