onsdag 27 juni 2012

Ugnstekta fläskkotlettskivor på kålrabbibädd toppade med tomater och fetaost :)

Jag har nu de senaste dagarna rensat mycket i alla kökskåp... oj, oj, oj, vad mycket skräp det har samlats... Jag har i alla fall röjt fram en helt glömd låda med receptkort som jag samlat via post nån gång i slutet av 90-talet... Och jag har faktiskt hittat många goda recept som jag nu tänker provlaga och anpassa till lågkolhydrats- och mejerifia maträtter! :)
Först är det en mycket smaskig rätt gjord på fläskkotlettskivor, kålrabbi, tomater och fetaost. Vi åt den till middag idag! Jättegott! :)


Här är recept på Ugnstekta fläskkotlettskivor på kålrabbibädd toppade med tomater och fetaost:
Du behöver:
800-900 g benfri fläskkotlett
1 kålrabbi
1 paket fetaost, ca 150 g
2 -3 tomater
3 ägg
3-4 msk majonnäs
smör till stekning och ugnsform
salt och peppar
färsk rosmarin efter smak
chilimix efter smak
Så här gör Du:
1. Skär kålrabbi i tunna skivor (som potatis till gratäng). Koka skivorna i lättsaltat vatten i 8-10 minuter.



2. Skär fläskkotlett i tunna skivor och stek dem i mycket med smör tills skivorna får en fin stekyta. Salta och peppra.


3. Skiva tomaterna tunt.


4. Vispa ihop ägg, majonnäs och chilimix.


Den här användbara kryddan kan man köpa på Willys. Innehåller inga konstiga tillsatser!

5. Riv rosmarinblad i lagom stora bitar och blanda in i äggblandningen.


6. Lägg i en ugnsform först kålrabbiskivorna, sedan de stekta köttskivorna och sedan tomatskivorna. Smula över fetaost. Häll över i jämnt lager äggstanningen.


7. Grädda i 200 grader, ca 20 minuter.


Servera rätten med tex grön sallad.

21 kommentarer:

  1. Ser mycket gott ut! Jag antar att det är semestern som gör att du kan fixa och rensa och kolla i skåpen. Låter underbart!! =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja... det är så härligt med semester när man har tid över till nåt annat än att bara jobba! :)

      Radera
  2. Ser ju fantastiskt gott ut. Hur smakar kålrabbi?Ha de gott! kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kålrabbi smakar sött och saftigt när den är rå, lite mild vitkålssmak. Men när den ät tillagad smakar den nästan som potatis! Måste också tillägga att den har bara 4,5 kollisar per 100g! :) Mycket bra grönsak! :)

      Radera
  3. Nu blev jag nyfiken på kålrabbi, försöker komma på om jag har smakat det men jag tror inte det.. måste testas!
    Ha det bra!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör det! Kålrabbi är en mycket god grönsak! :)

      Radera
  4. Tänk vad man kan hitta i sina gömmor ..;) Skönt att få rensa ur lite!
    Kålrabbi har jag aldrig testat, ser ut lite som vitkål. Smakar det typ lika med?? Ser gott ut allt i alla fall ..
    Ha en skön dag!!
    Kram =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. den smakar som vitkål, fast mildare och saftigare i smaken. Tillagad smakar den nästan som potatis! :)
      Ja... det är jätteskönt att rensa! :)
      Kram

      Radera
  5. Det låter gott, men jag har aldrig testat kålrabbi, tror jag. Ha en fin dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. testa! Kålrabbin är jättegod grönsak! :)

      Radera
  6. Vilket intressant recept! Kanske ska prova, jag ÄLSKAR ju rå kålrabbi. Tycker det är bra om fler upptäcker denna finfina grönsak. En uppstekt halloumiost som äts med pesto och kålrabbistavar vid sidan av. Mmmm...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh, det ska jag testa! Låter jättegott!

      Radera
  7. Wow, vilken mat du lagar. Blir riktigt imponerad då ja själv inte är någon matlagerska. Fick panik när jag lyckades radera dig från min blogglista:( men det är åtgärdat nu:)Kram till dig!/Soli

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, tack! Jag tycker det är rätt kul att laga mat, speciellt olika nya recept... fast det går också i perioder hos mig! :)
      Kram

      Radera
  8. Kålrabbi har jag aldrig testat!
    Spännande med nya smaker :)
    Ha det bra, kram AnnicaK

    SvaraRadera
    Svar
    1. Testa! Kålrabbi är en mycket god och nyttig grönsak! :) Den smakar sött är mycket saftig när den är rå! :)
      Kram

      Radera
  9. Hello =) Tack, de var supergott! Hoppas du får en toppen kväll!kram kram

    SvaraRadera
  10. Jag borde också passa på att rensa i mina köksskåp nu när jag är ledig, skulle behövas:) Vilket spännande recept, kålrabbi har jag faktiskt aldrig smakat. Den måste jag köpa och testa!
    Ha en fin kväll!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Prova kålrabbi! Den är mycket god! :)
      Ha en fin kväll du med!
      Kram

      Radera
  11. En fråga; vad anvädner du för majonäs?

    SvaraRadera
  12. Önskar dig en toppen lördag!kramar

    SvaraRadera