Ännu en till maträtt som är hur smaskig som helst, mättande och mejerifri! :) Låter Du står den i kylskåpet över natten blir den ännu godare! :)
Ja, förresten, jag har bara en och en halv dag kvar till min lååååånga semester! :) Lääääängtar! :)
Här är receptet på Kycklingrataouille:
Du behöver:
4-5 kycklingfiléer
smör/kokosfett till stekning
2 hackade gullökar
2 vitlöksklyftor
1 aubergine
1 zuchinni
2 paprikor, gärna olika färger
1-2 burkar krossade/passerade tomater
1 msk hackad chili (fryst, från Findus)
1 msk Örtkryddor Provencale (fryst, från Findus)
salt, peppar
1 msk balsamvinäger
olivolja till grönsaksstekning
Så här gör Du:
1. Skär kyckling i små bitar och stek dem i smör/kokosfett, tillsätt finhackad lök och fortsätt att steka på lågvärme tills löken blir mjuk. Lägg åt sidan.
2. Skär grönsakerna i lagom stora bitar och stek dem i olivolja. Tillsätt de stekta kycklingbitarna och slå över tomaterna plus balsamvinäger.
3. Sjud sakta under lock i 15-20 minuter.
4. Tillsätt chili, örtkryddor, pressade vitlöksklyftor, salt och peppar.
Servera med t ex creme fraiche, majonnäs eller varför inte smula över lite fetaost... :)
Jag har hittat en mycket god fetaost! Den är rökt och har en spännande smak! :)
Som Du ser, inga konstiga tillsatser och inga kollisar... OK... bara 0,7 g! ;)
Rekommenderar!
Gott med Ratatouille - det gör jag ofta, har dock inte haft kyckling i - än !!
SvaraRaderaDen fetaosten verkar spännande, måste kolla i min butik!
Åhh lite avis på att du ska på semester nu, själv jobbar jag 3.5 veckor till! Känns jättelänge ..
=)
Fetaosten är supergod! Köp den! :)
RaderaKram
Så gott det låter med kyckling i ratatouillen! Härligt med semester, min har precis börjat!
SvaraRaderaKram Margot
Ja, grytan var jättegod! :) Hoppas du vilar dig ordentligt under din semester! :)
RaderaDen där osten har jag missat, hur det nu har gått till. Brukar alltid botanisera i ostdisken, dags för en grundligare titt! Ha det bra!
SvaraRaderaJa, köp den, så himla god! :)
RaderaKram
Jag bara måste prova den där osten!
SvaraRaderaJapp! Den osten får du inte missa! :)
RaderaGott! Vad härligt med semester, hoppas du får en härlig semester. Själv har jag några veckor kvar tills min semester.
SvaraRaderaHoppas dina arbetsveckor går fort och du få din semester! :)
RaderaIdag är jag proppmätt efter dagens middag fast ändå blir jag sugen:). Ser så gott ut. Jag har bakat blåbärspaj med mandelmjöl och Stevia...blev faktiskt riktigt god. Idag blev det efterrätt med jordgubbar och grädde:). Gubbarna var så goda och riktigt mörkröda...mumsigt:)!
SvaraRaderaSå härligt med sommarlov snart!!
Varma kramar till dig
Vad gott med paj! Jag åt lite jordgubbar igår! Jättegott! men jag måste vara försiktig med dessa söta gubbar, för då kan jag bli triggad igen att äta söta saker... :(
RaderaKram till dig också! :)
Den där osten måste jag allt ta och testa, lät väldigt spännande.. så här i grillningstider ;-)
SvaraRaderaHa en härlig dag, kram/Annika
Ja, gör det! Jag är helt såld på smaken! :)
RaderaKram
ÅH, vad de ser gott ut. Har köpt hem kyckling. Kanske blir att testa detta i nästa vecka :D
SvaraRaderaJag har en magsjukdom som gör att jag har lite problem emellanåt :/ Nu ahr jag varit så stressad så de har slått bakut :/
Oh, vad tråkigt med magen! Hoppas stressen har lagt sig snart och magont försvinner!
Raderakram
Den fetaosten har jag faktiskt inte sett än, verkar spännande. Älskar fetaost och Mozzarella:) Kyckling ratta-någontingen verkar också jättesmarrigt (har svårt med stavningen:)) Är så smidigt att fixa till lite kyckling en kväll efter jobbet, gjort i en handvänding så att säga.
SvaraRaderaKramizar!
Det här ska testas!
SvaraRaderaInte massa knasiga ingredienser i som man bara använder en gång och sen får slängas.
Det mesta finns ju redan hemma, vilken tur!
Ha de fint!
Vad kul att du gillade receptet! :)
RaderaHa det fint du med!