tisdag 5 juni 2012

Chorizo- och zuchinnifrittata :)

Snabbt, enkelt, smidigt och billigt! Perfekt med sådan mat vissa dagar! Den här maträtten är precis sådan! Jag har haft denna urgoda frittata två dagar i rad i min lunchlåda! Jättegott! Jag serverade den med en majonnäs-baserad dressing/sås!


Här är receptet på Chorizo- och zuchinnifrittata:
Du behöver:
2-3 chorizokorv
1 zhuchinni
olja/kokosfett till stekning
8 ägg
1 dl majonnäs (jag använder alltid min hemmagjorda)
salt
peppar
ForestBlend krydda från Santa Maria
1-2 msk hackad persilja (fryst från Findus)
1 msk hackad gräslök (fryst från Findus)
Så här gör Du:
1. Skär zuchinni i ganska tunna skivor och stek de tills skivorna får en fin stekyta på båda sidor. Lägg skivorna  på hushållspapper att "rinna av".



2. Skär chorizokorv i lagom stora bitar och stek de i samma stekpanna som zucchinniskivorna stekts.


 3. Vispa ägg, tillsätt majonnäs, salt, peppar och forest blend krydda.


Här ser Du den här goda kryddan och burken som jag köpt i Paris  (måste ju ha minnet från Moulin Rouge, fantastiska kabarén) där jag numera har salt! :)


4. Lägg korvbitarna i en ugnfast form 30x40 och häll över äggvispet. Strö persilja och gräslök.


5. Fördela jämnt de stekta zuchinniskivorna.


6. Grädda frittata i ugnen, 200 grader, ca 15 minuter. Var inte rädd om det bildas "bubblor" och små "berg" av frittatan när den steks i ugnen, den sjunker ner/tillbaka när Du tar ut den! :)


15 kommentarer:

  1. Åh va gott det ser ut!
    Älskar squasse!
    Måste testa!
    Kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, zuchinni/squasse är otroligt god grönsak! :)
      Kram

      Radera
  2. Tack, va goe du är :D

    Ser supergott ut! Hur länge håller sig majonnäsen när man gör själv?
    Ha de gott!kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den var jättegod! :)
      Majonnäsen kan hålla sig i kylen i upp tull två veckor! :)
      Kram

      Radera
  3. Ser smaskigt ut och det är nästan så lite hunger börjar kännas här.......en enkel rätt att tillaga så det kan nog funka när jag kommer hem (tror tom sambon skulle va sugen på att laga detta)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut kan din sambo fixa det! Härligt med hjälp i köket! :)
      Kram

      Radera
  4. Så gott det ser ut! Bra med lätta och snabblagade rätter, den här rätten ska jag testa!
    Ha en fin dag!
    Kram Margot

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen! Perfekt att ha recept på olika lättlagade och samtidigt smaskiga rätter när man inte har så mycket tid! :)
      Kram

      Radera
  5. Håller med dig, det är så kul med kläder man hade som liten. Vi fick dubbelt betalt idag och normalt sett jobbar jag 11 timmar på onsdagar, men blev mindre timmar för bättre betalt. Alltid gött =)
    Vad skönt att ni har era ryskapass nu, vilken toppen dag ni haft! Kramar

    SvaraRadera
  6. Låter gott! Visst känns det skönt med semester snart? Jag har 7 arbetasdagar kvar. Du då?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har 5,5 dagar kvar! Läääängtar till semestern! :)

      Radera
  7. Svar: Tack! Dagen gick bra :) nu är det bara att fortsätta så! kram

    SvaraRadera