söndag 28 augusti 2011

Ugnstekt fläskfilé med rosépeppar :)

Du behöver:
600-800g fläskfilé
1, 5 dl grädde
2 dl grekisk yoghurt (finns på LIDL, jätte god, mild och krämig, den innehåller bara 2,8 kollisar)
1 msk soya
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
rosépeppar för dekoration
Så här gör Du:
1. Skär fläskfilé i skivor, ca 1cm och stek dem i smör tills de får en fin stekyta. Lägg köttskivorna i en ugnfast form.
2. Blanda ihop yoghurt, grädde, pressad vitlöksklyfta, kryddor utom rosépapper och soya.
3. Bre ut smeten på köttet. Strö rosépeppar över fläskfilé.
4. Stek köttet i ugnen, 200 grader i ca 25-30 minuter.

Jag tyckte att det blev så snyggt mönster när jag blandade soya med yoghurtsmeten! :)


Gott, gott, gott! :)



1 kommentar: