söndag 28 augusti 2011

Thai-kokoskyckling :)


Du behöver:
(alla mått är ungefärliga, testa/smaka Dig fram!)
600-700g kycklingfilé
2 msk kokosfett för stekning
1 tsk röd currypasta
2 tsk thaikrydda från LCHFbutiken
kokosmjölk, 400g
2 tsk frysta asiatiska kryddor från Findus
ca 0,5 tsk fish sauce
1 broccoli huvud
1 burk, 200g bambu skott (jag köpte burken på Willys)
1 msk soya
1 limefrukt

Kokosfett/olja som jag köpte i Thailand:

Jag använder alltid hela broccolihuvudet, aven själva stjälken! Det är jättegott! :)


Så här gör Du:
1. Skär broccoli i små buketter och stjälken i tunna skivor.
2. Skär kycklingfilé i små bitar och stek dem i kokosfett. Tillsätt broccoli och bambuskott. Krydda med currypasta och Thaikrydda.

3. Häll i kokosmjölken, soya och fish sauce. Låt allt koka upp och puttra tills kycklingen är genomstekt.
4. Pressa i limesaft i grytan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar