fredag 12 augusti 2011

Ugnstekt marinerad fläskkarré med blomkålssufflé:)

Det här är en mycket god och relativt enkel att laga maträtt! Hemligheten bakom ett mört och saftigt kött är att det ska marineras i minst en timme!

Ugnstekt marinead fläskkarré:
Du behöver: (alla mått är ungefärliga)
Benfri fläskkarré i skivor
Till marinad: (det är kryddor som jag valt efter min smak)
Matolja
Soya
Paprikapulver
Pepparmix
Chilimix
ForestBlend (SantaMaria)
Vitlök


Så här gör Du:
1. Blanda alla kryddor, vitlök, olja och soya i dubbel plastpåse:

2. Marinera köttet i marinad i påsen i minst en timme i kylskåpet.
3. Stek köttet i ugnen i 150 grader i ca två timmar

Blomkålssufflé
Du behöver:
Två mindre blomkålshuvud
3 dl grädde
2 dl riven ost
3-4 ägg
salt och peppar

Så här gör Du:
1. Skär blomkålen i mindre bitar och lägg i en ugnfastform (jag tog en pajform)

2. Häll grädde i en kastrull och hetta upp. Krydda med salt och peppar och ev. med någon annan krydda. Vispa ner osten så den smälter. Låt svalna.
3. När såsen har svalnat vispa i ett ägg i taget.

4. Häll smeten över blomkålen

5. Grädda i ugnen 175 grader i ca 45-50 minuter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar