måndag 8 augusti 2011

Gratäng på rester! :) LCHF-vänlig! :)

Hur gör Du med resterna? När jag ska laga något av kyckling eller fläskkött så brukar det alltid blir lite små fett/senor/köttbitar kvar efter att jag har putsat köttbitarna... Men jag slänger inte de bitarna utan lägger de i plastpåsen och in i frysen! Efter jag "samlat" flera sådana "påsar", tar jag ut dem från frysen och kokar dem direkt tills köttet är färdigkokt och lossnar från ev. fett, senor eller ben. Just det kokta köttet använder jag till en smaskig gratäng som kan varieras i oändlighet! Buljongen slänger jag inte heller utan kokar/reducerar till hälften med salt, lagerblad, kryddpeppar och andra goda kryddor (helt efter egen smak).
Här ser Du en av mina många olika Gratänger på kokt-rest-kött! Denna gång är det kokt kyckling som är spetsad med lite stekt bacon, chilipeppar och Chicken&Steak krydda från SantaMaria. I äggstanning till gratängen använde jag Falsk Bearnaisesås som vi hade kvar sedan grillningen + 2 ägg. Jag gratinerade allt även med riven ost! Mums! Ja, just det, jag hade också i 1 dl av den reducerade och kryddade buljongen!

Den här gratängen är perfekt LCHF-måltid!


2 kommentarer:

 1. Hej!
  Vilken fin blogg du har. Skall använda en hel del av dina recept. Ha en bra dag/ Hälsningar från "någon som hittade din blogg på en annan blogg:-)

  SvaraRadera
 2. Tack för din kommentar! Hoppas du tycker om recpet som du ska laga! Är glad att mina recept och min blogg inspirerar andra!
  Kram
  Lana

  SvaraRadera