söndag 28 augusti 2011

Ugnstekt Torsk med kokostäcke:)

Det skulle vara Mandeltorsk från början... men jag hade inte mandelspån hemma och jag orkade inte åka bara för det till mataffären... Så till slut bestämde jag att ändra i receptet och det blev Ugnstekt torsk med kokostäcke!

Du behöver:
1 torskblock, 400g
1,5 msk kokosnötmjöl och 1,5 msk fibrex (båda produkterna kan beställas från LCHFbutiken
1,5 dl kokosflingor, gärna ekologiska för då är det mindre kolhydrater.
1 dl kokosmjölk
0,5 dl grädde
50 g smör
salt och vitpeppar efter smak

På bilden ser Du kokosnötmjöl och Fibrex:

Så här gör Du:
1. Skär fisken i portionsbitar och lägg dem i en smord ugnfast form. Salta och peppra.
2. Häll kokosmjölken blandad med grädde över fiskbitarna.
3. Smält smöret i en liten kastrull, tillsätt kokosnötmjöl, fibrex och 1 dl kokosflingor. Blanda väl.
4. Bre ut smeten över fisken och strö resten av kokosflingorna.
5. Stek fisken i ugnen, 225 grader, 30-35 minuter.




1 kommentar:

  1. Tack! Det bästa recept jag smakat på länge!

    SvaraRadera