fredag 12 april 2013

Kycklinglimpa, en variant till :)


Kyckling på fredag! Så brukade det sjungas i reklam på fredagar på 90-talet (?)...
Jag bjuder er idag på en kycklinglimpa, en variant till. Denna gång skar jag kycklingfiléer i små bitar istället för att köra dem till färs i en matberedare. :) Det blev gott och saftigt! :)
Här är recept på Kycklinglimpa med fetaost och färsk basilika:
Du behöver:
1 kg kycklinfilé
1 paket fetaost
1 ägg
ca 1 dl smårivna färska basilikablad
1-2 tsk fryst hackad chili (från Findus)
2 msk krossade linfrö
salt peppar
Så här gör du:
1. Skär kycklingfiléerna i små bitar.
2. Tillsätt ägg, smulad fetaost, linfrö, rivna basilikablad och hackad chili. Salta och peppra.
3. Lägg kycklingsmeten i en smord avlång ugnfast form.


4. Tillaga kycklinglimpan i ugnen, 200 grader, ca 25-30 minuter.
5. Kör de sista 5 minuterna på grilleffekt så att limpan får en fin stekyta.


Jag lät limpan svalna, skar den i bitar/skivor och la skivorna i en tättslutande burk in i frysen. Perfekt till lunchlådor när man inte har tid att laga mat på vardagar...som är ofta hemma hos oss! :)


Den här limpan kommer jag att laga flera gånger! Nästa gång blir det med portabello- och parmesan i kycklingsmeten! Mums! :)


Vad skulle du blanda in mer i kycklingsmeten till limpan? :)

27 kommentarer:

  1. Ser väldigt saftigt ut! Soltorkade tomater skulle nog funka i.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, precis, soltorkade tomater! Det testar vi nästa gång! :)

      Radera
  2. Kycklinglimpa! Vilken strålande idé. Ska jag absolut testa.
    Hoppas du får en skön helg. Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. japp, så smidigt och kan varieras massor med gånger! :)
      Hoppas du med får en skön helg!
      Kram kram

      Radera
  3. Bara gott i limpan!
    Kram /M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, mums, mums, nästan att jag blev ledsen när limpan tog slut! ;)
      Kram kram

      Radera
  4. Jag tänker att man kan variera med soltorkade tomater, oliver, hackade nötter, aprikoser, byta fetan mot annan ost, getost, pinjenötter, trattkantareller... Ja, inte allt i samma limpa så klart.

    Jag sparar ditt recept. Tack, vännen! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, hackade nötter, aprikoser...gott, gott!
      Kul att gillade receptet och ska spara det! :)
      Kram kram

      Radera
  5. Gott !! Smidigt att göra limpa, går ju förbereda och kul att servera lite annorlunda kyckling! Härligt med olika smaker, just dessa lite italienska smaker av get/feta, soltorkade tomater, basilika är ju en härlig kombo.
    =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det smidigt! Sådan limpa kommer jag att göra flera gånger! :)
      kram

      Radera
  6. Du är alltid så kreativ! Det låter väldigt smaskigt, tycker du valt en bra fyllning också!! Håller med om att oliver och soltorkade tomater borde funka. Kanske spenat också? Ha en fin dag. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, tack! :)
      Ja, soltorkade tomater skulle ju vara perfekt! Ja, spenat också! :)
      Kram kram

      Radera
  7. Spännande och gott tycker jag med fetaost och basilika, kombon där är bara så god. En vegetarisk variant och jag skulle ha med lite av det Erika skriver här ovan... mmm! Önskar dig en fin helg, kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja, fetaost och basilika är jättegott ihop! :)
      Önskar dig en fin helg med!
      Kram

      Radera
  8. Men åh, vad du är snäll <3 Jag som tänkte att mina ögon blir alltid lite hemska. Lite galningvarning på mig känns det som, då man stirra så i kameran :P Tusen tack <3

    Jag tycker detta låter som en fin variant, ska testa imon. Gillar inte fetaost dock. Ska testa med riven ost, tror du att de funkar? Ha en fin och härlig lördag! kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast en vacker "galnigvarning" tycker jag! ;)
      Jag tycker absolut det funkar med annan ost! :)
      Ha en fin och härlig lördag du med! :)
      Kram

      Radera
  9. Wow så smaskigt och gott det ser ut! Definitivt något att testa men då ska jag byta ut fetan mot någon annan ost eftersom jag har en i familjen som vägrar äta fetaost:) Tack för ett superrecept!!
    Ha en härlig helg!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var jättegott!
      Roligt att du vill testa receptet! Japp, man kan byta till någon annan ost! Det ska jag göra nästa gång!
      Ha en härlig helg du med!
      Kram

      Radera
  10. Spännande, det ska jag nog ta och prova:)
    Ha en fin helg
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, prova limpan! Den blev jättegod! :)
      Ha en fin helg du med!
      Kram!

      Radera
  11. Så gott det låter och extra glada blev vi för ditt tips att ha på lut i frysen i skivor! Detta ska vi absolut ta till oss!

    Ha det riktigt bra,
    kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är så smidigt, bara ta ut och in i lunchlådan! :)
      Limpan var mycket god!
      Kram kram

      Radera
  12. Kycklinglimpa har jag aldrig testat, låter väldigt gott! :) Ost, svamp och soltorkade tomater låter som en väldigt bra kombo :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, den här kombon blir till nästa gång! :)

      Radera
  13. Gud så gott! Måste testas;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, testa laga kycklinglimpan! Den var jättegod! :)

      Radera
  14. Mmm så saftig den ser ut, det ska jag prova någon gång!

    SvaraRadera