söndag 14 april 2013

Gluten- och mejerifria våfflor till söndagsfrukost :)


Härliga soliga söndag!
Jag börjat dagen med att göra musli till dottern och gluten- och mejerifria våfflor till mig!
Receptet till våfflor hittade jag här men gjorde det mejerifritt. Våfflorna tyckte jag blev goda, inte kanske lika frasiga som av någon mjölsort...
Här är recept på Gluten- och mejerifria våfflor:
Du behöver:
6 ägg
2,5-3 dl kokosmjölk
3 tsk fiberhusk
1 krm vaniljpulver
1 tsk salt
Så här gör du:
1. Vispa ihop ingredienserna. Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
2. Grädda våfflor i våffelgärnet.


Jag serverade våfflor med vispad kokosgrädde smaksatt med mixad hallon och cacaonibs! :)
Gott! :)


Idag är det en laga-till-veckan- mat-dag! Har hittat många nya spännande maträtter i mina kokböcker! 
Vad ska ni göra denna fina soliga dag? :)

36 kommentarer:

  1. Så gott och kokosmjölken ger en god smak till våfflorna! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen! Det blir en sån god och len smak! :)
      Kram kram

      Radera
  2. Ja du har ju fått in mig på banan med mejerifritt (så gott det går i alla fall) så dessa kommer jag att testa framöver.

    Just nu har jag korvbröd i ugnen som vi ska testa till kvällens korvgrillning.

    Ha en solig söndag, å kramizar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är så glad att jag kan inspirera med min matväg! :)
      Spännande med korvbröd! :)
      Kram

      Radera
  3. Snygga bilder! Jag älskar pannkakor och våfflor, vilket jag själv åt imorse :) Har hört att kokosmjölk passar bra i!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag älskar med pannkakor och våfflor! Så skönt att man kan nu äta dem med gott samvete! :)
      Ja, kokosmjölk passar perfekt!
      Kram

      Radera
  4. Men så gott det ser ut! Blev genast sugen på våfflor. Spännande recept dessutom.

    Kram kram

    SvaraRadera
  5. Hur många portioner är det till? Ser jätte gott ut!! Och vet du vad fiberhusk heter på engelska? :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Till ca 4 personer!
      Jag tror att det heter så, fiberhusk...

      Radera
  6. Mmmm vilken läcker frukost!
    Precis i min smak ;)
    Kraaam <3<3<3<3<3

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja, gott, gott! :)
      Kram kram <3 <3 <3

      Radera
  7. Gott med våfflor!! Tycker de är goda fast de inte blir så frasiga.
    =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag tycker också att det gott även om de är inte frasiga! :)
      Kram

      Radera
  8. Smarrigt! Våfflor måste göras i veckan. Kycklinglimpan var sagolik förresten. Åt så jag mådde illa, den var ljuvlig <3 jag hoppas du få ge ut en kokbok och jag blir först att köpa den ;) kram ifrån Anna ( overenskommelsen.blogg.se)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du tyckte om kycklinglimpan! :)
      Hi, hi, ja...det skulle vara roligt med egen kokobok! ;)
      Kram till dig med!

      Radera
  9. Du frestas ju! Mums vad gott det ser ut! Ha en fin måndag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, de var supersmarriga! :)
      Ha en fin måndag du med!

      Radera
  10. Men åhhh vilken god frukost. Helt i min stil :). Har du testat att göra bananvåfflor (eller bananpannkakor) också supergott.... ägg, banan och jordnötssmör brukar jag köra och det blir så sjuuuukt gott :).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det gott! Japp! Har testat med bananer! Jättegott! Dotterns favvoåannkakor! :)

      Radera
  11. Jag har inget våffeljärn...å andra sidan saknar jag inte det så himla mycket...våfflor är en sån grej som jag aldrig fått till! Brända el fastna i järnet, os överallt allt som kan gå fel brukar gå fel om jag ska våffla, hehe.
    Steker en plätta ibland istället!
    Kram /M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet du, jag köpte våffelgärn förra året...innan det ägde jag inget.. :)
      Ja, så klart att pannkakor eller plättar blir också bra!:)
      Kram kram

      Radera
    2. Fast det är mkt finare med våfflor!!!
      :-)
      /M

      Radera
  12. Ja, vad glad jag blir av sådana här recept! Äter varken laktos eller gluten och behöver verkligen inspiration :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blir glad att du kan hitta inspiration här på min blogg! :)

      Radera
  13. Va sugen jag blev på våfflor nu! måste jag göras snart :)

    svar: Jag uppdaterade inlägget så står det vad smoothien innehåller :)

    SvaraRadera
  14. Vad länge sedan jag gjorde våfflor (eller egentligen borde jag skriva att det var länge sedan min man gjorde våfflor... för det är han som brukar göra våfflor hemma hos oss). Så gott! Får bli snart igen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då måste du ge honom nu våffel-uppgift! ;)

      Radera
  15. Svar
    1. Ja, så härligt med söndagsfrukostar då man kan lyxa till med goda saker! :)

      Radera
  16. Vad du är påhittig! Och det ser både nyttigt och gott ut.

    Jag trädgårdsarbetade igår, fast solen lyste endast med sin frånvaro. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hi, hi...ja...när man har en super-känslig mage och ändå vill äta gott...då blir man påhittig! :)
      Hoppas du får solen idag! :)

      Radera
  17. Så himla goda. Vill man ha de _ännu_ lägre så är osötad mandelmjölk ett tips. Men den där vispade koksgrädden har jag aldrig fått till. Det blir inte fast, hur mycket jag än vispar. På min burk står det att det 100% coconut. Vad står det på din?
    //mia

    SvaraRadera
    Svar
    1. jag har länge velat att göra mandelmjölk...måste bara ta mig tid! :) På min står det 80% kokosmjölk och resten vatten...det är därför man ska ha burken i kylen fört att själva kokos ska stelna! :) Sedan är ett bra tips att ha skålen och visparna i frysen innan man vispar! :)
      kram

      Radera