Kyckling på fredag! Så brukade det sjungas i reklam på fredagar på 90-talet (?)...
Jag bjuder er idag på en kycklinglimpa, en variant till. Denna gång skar jag kycklingfiléer i små bitar istället för att köra dem till färs i en matberedare. :) Det blev gott och saftigt! :)
Här är recept på Kycklinglimpa med fetaost och färsk basilika:
Du behöver:
1 kg kycklinfilé
1 paket fetaost
1 ägg
ca 1 dl smårivna färska basilikablad
1-2 tsk fryst hackad chili (från Findus)
2 msk krossade linfrö
salt peppar
Så här gör du:
1. Skär kycklingfiléerna i små bitar.
2. Tillsätt ägg, smulad fetaost, linfrö, rivna basilikablad och hackad chili. Salta och peppra.
3. Lägg kycklingsmeten i en smord avlång ugnfast form.
4. Tillaga kycklinglimpan i ugnen, 200 grader, ca 25-30 minuter.
5. Kör de sista 5 minuterna på grilleffekt så att limpan får en fin stekyta.
Jag lät limpan svalna, skar den i bitar/skivor och la skivorna i en tättslutande burk in i frysen. Perfekt till lunchlådor när man inte har tid att laga mat på vardagar...som är ofta hemma hos oss! :)
Den här limpan kommer jag att laga flera gånger! Nästa gång blir det med portabello- och parmesan i kycklingsmeten! Mums! :)
Vad skulle du blanda in mer i kycklingsmeten till limpan? :)
Ser väldigt saftigt ut! Soltorkade tomater skulle nog funka i.
SvaraRaderaJa, precis, soltorkade tomater! Det testar vi nästa gång! :)
RaderaKycklinglimpa! Vilken strålande idé. Ska jag absolut testa.
SvaraRaderaHoppas du får en skön helg. Kram.
japp, så smidigt och kan varieras massor med gånger! :)
RaderaHoppas du med får en skön helg!
Kram kram
Bara gott i limpan!
SvaraRaderaKram /M
Ja, mums, mums, nästan att jag blev ledsen när limpan tog slut! ;)
RaderaKram kram
Jag tänker att man kan variera med soltorkade tomater, oliver, hackade nötter, aprikoser, byta fetan mot annan ost, getost, pinjenötter, trattkantareller... Ja, inte allt i samma limpa så klart.
SvaraRaderaJag sparar ditt recept. Tack, vännen! Kram!
Ja, hackade nötter, aprikoser...gott, gott!
RaderaKul att gillade receptet och ska spara det! :)
Kram kram
Gott !! Smidigt att göra limpa, går ju förbereda och kul att servera lite annorlunda kyckling! Härligt med olika smaker, just dessa lite italienska smaker av get/feta, soltorkade tomater, basilika är ju en härlig kombo.
SvaraRadera=)
Ja, visst är det smidigt! Sådan limpa kommer jag att göra flera gånger! :)
Raderakram
Du är alltid så kreativ! Det låter väldigt smaskigt, tycker du valt en bra fyllning också!! Håller med om att oliver och soltorkade tomater borde funka. Kanske spenat också? Ha en fin dag. Kram
SvaraRaderaTack, tack! :)
RaderaJa, soltorkade tomater skulle ju vara perfekt! Ja, spenat också! :)
Kram kram
Spännande och gott tycker jag med fetaost och basilika, kombon där är bara så god. En vegetarisk variant och jag skulle ha med lite av det Erika skriver här ovan... mmm! Önskar dig en fin helg, kram!
SvaraRaderaja, fetaost och basilika är jättegott ihop! :)
RaderaÖnskar dig en fin helg med!
Kram
Men åh, vad du är snäll <3 Jag som tänkte att mina ögon blir alltid lite hemska. Lite galningvarning på mig känns det som, då man stirra så i kameran :P Tusen tack <3
SvaraRaderaJag tycker detta låter som en fin variant, ska testa imon. Gillar inte fetaost dock. Ska testa med riven ost, tror du att de funkar? Ha en fin och härlig lördag! kram kram
Fast en vacker "galnigvarning" tycker jag! ;)
RaderaJag tycker absolut det funkar med annan ost! :)
Ha en fin och härlig lördag du med! :)
Kram
Wow så smaskigt och gott det ser ut! Definitivt något att testa men då ska jag byta ut fetan mot någon annan ost eftersom jag har en i familjen som vägrar äta fetaost:) Tack för ett superrecept!!
SvaraRaderaHa en härlig helg!
Kram
Det var jättegott!
RaderaRoligt att du vill testa receptet! Japp, man kan byta till någon annan ost! Det ska jag göra nästa gång!
Ha en härlig helg du med!
Kram
Spännande, det ska jag nog ta och prova:)
SvaraRaderaHa en fin helg
Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Ja, prova limpan! Den blev jättegod! :)
RaderaHa en fin helg du med!
Kram!
Så gott det låter och extra glada blev vi för ditt tips att ha på lut i frysen i skivor! Detta ska vi absolut ta till oss!
SvaraRaderaHa det riktigt bra,
kramar
Ja, det är så smidigt, bara ta ut och in i lunchlådan! :)
RaderaLimpan var mycket god!
Kram kram
Kycklinglimpa har jag aldrig testat, låter väldigt gott! :) Ost, svamp och soltorkade tomater låter som en väldigt bra kombo :)
SvaraRaderaJapp, den här kombon blir till nästa gång! :)
RaderaGud så gott! Måste testas;-)
SvaraRaderaJa, testa laga kycklinglimpan! Den var jättegod! :)
RaderaMmm så saftig den ser ut, det ska jag prova någon gång!
SvaraRadera