måndag 8 april 2013

Parmesan- och basilikafyllda köttfärsbiffar :)

Det har varit tyst här på bloggen i några dagar...Dels för att vi varit bortresta och dels för att jag har mycket att göra...inte på jobbet, där är allt under kontroll! Min pianospel-sida har sjukt mycket att spela, öva och repetera! Alla möjliga romanser, arier och mina egna solonummer ska övas inför stundande konserter! Nästan så att jag skulle vilja befria mig från undervisning en månad och bara sitta och öva! :) Men det går ju inte...så jag ska försöka uppfinna 48-timmars dygn för att hinna att vara en konsertpianist, pianolärare, mamma, fru och aktiv bloggerska! ;)
Ska försöka också hinna ikapp med att kommentera alla era underbara inlägg, mina bloggvänner! :)
Bla. bla, bla...nu har jag klagat färdigt och bjuder dig på mycket goda köttfärsbiffar fyllda med parmesanost och basilika. Mums!


Här är recept på Parmesan- och basilikafyllda köttfärsbiffar:
Du behöver: (alla mått är ca, gå efter smak och känsla)
ca 500g köttfärs (jag brukar använda blandfärs)
1 ägg
1 liten finhackad/riven gullök (jag tar lökpulver)
kryddor efter smak, jag tog en italiensk kryddblandning som består av: basilika, vitlök, oregano, rödlök, röd paprika, mejram, rosmarin och salvia.
salt och peppar efter smak
till fyllning:
ca 1 dl riven parmesan
ca 0,5 dl rivna färska basilikablad
Så här gör du:
1. Blanda köttfärs med ägg, lök och kryddor.
2. Förberedd fyllningen.
3. Platta ut köttfärsen till en rundel och lägg lite oströran på den.   


 4. Vik ihop till en köttfärsbiff.


5. Stek köttfärsbiffarna först i stekpanna på hög värme så att de får en fin stekyta. Efterstek sedan i ugnen, 200 grader, ca 20 minuter.


Vad är din favoritfyllning i köttfärsbiffar? :)


12 kommentarer:

  1. Snälla Lana, stressa inte ihjäl dig! Vi vill ju så gärna ha dig kvar!! Det GÅR inte att hinna med allt man vill här i världen, så är det bara. Vi finns kvar även om du tar en liten paus från bloggande och kommenterande emellanåt. Var rädd om dig!

    SvaraRadera
  2. Härliga biffar, går ju fylla med det mesta!!
    Du måste vara rädd om dig, inte stressa för mycket! Vi finns här när du klarat av det viktigaste ..
    Hoppas ni fick en härlig Köpenhamnsresa!!
    =)

    SvaraRadera
  3. Roligt att höra från dig igen! Hoppas ni hade en fin resa. Kram

    SvaraRadera
  4. Dela gärna med dig när du uppfunnit 48-timmarsdygnet! ;)

    SvaraRadera
  5. Mmmums vad gott det ser ut! Jag älskar biffar! Jag gillar att fylla de med fetaost och soltorkad tomat, men absolut ost och basilika är ju ljuvligt :) hoppas du hade en fin helg i Köpenhamn, shoppade du nåt? :) kram

    SvaraRadera
  6. Åh så gott! Underbar smak-kombo! Piano verkar supersvårt för en som inte kan. Men jag lyssnar gärna! Kram!

    SvaraRadera
  7. Välkommen hem igen, hoppas ni hade det riktigt bra i Köpenhamn och att några av tipsen kom till glädje.
    Kan bara hålla med Kjerstis kommentar, ta det lugnt och stressa inte som en galning. Det är inte bra, varken för dej eller de runt dig. Vi har inte heller haft så mycket tid över att hälsa på alla andra men vi är säkra på att det förstås. Ta det i din takt, hälsa på när du har tid:)

    Kramar

    SvaraRadera
  8. Vilka ljuvliga bilder, mums!
    Ta hand om dig, inget stress nu <3 kramar i massor

    SvaraRadera
  9. ÅH helt i min smak :) Ser underbart gott ut!

    Ha en skön onsdag!

    Kram kram

    SvaraRadera
  10. Gott värre!!
    Jadu längre dygn hade varit trevligt ibland så att jag kunde hinna med allt jag vill....men men får väl lära mig att prioritera ;)
    Kraaam <3<3<3

    SvaraRadera
  11. Gott! Jag lagade mozzarellabiffar i veckan, gott som attan!

    Kram kram

    SvaraRadera
  12. Och, dessa färsbiffar är to die for! Kram/ gosia

    SvaraRadera