söndag 1 januari 2012

Rocky Road Cheescake :)

Den här goda cheescaken har vi haft till efterätt till våra ickeLCHFätande gäster!





Här är receptet på Rocky Road Cheescake:
Du behöver:
Botten:
2 pkt Ballerinakex
0,5 dl jordgubbssaft
Fyllning:
2 dl vispgrädde
400 g färskost
1 msk vaniljsocker
0,5 dl socker
200 g Fazers blå choklad
2 rader blockchoklad
1,5 dl salta jordnötter
100 g marschmallows
1 dl coca-cola
3 tsk gelatinpulver
3 msk kallt vatten
Så här gör Du:
1. Krossa kexen och blanda med saften. Tryck in blandningen i botten på en form med löstagbara kanter.
2. Vispa grädde med vaniljsocker och socker. Blanda med färskosten i grädden.
3. Smält chokladen i vattenbad och bland med grädd-ostblandningen.
4. Klipp marschmallowsen i mindre bitar. Bland ner marschmallowsbitar och jordnötter i fyllningen.
5. Rör ut gelatinpulvret i kallt vatten. Låt svälla i ca 5 minuter.
6. Värm upp coca-cola i en kastrull. Blanda ner gelatinblandningen i vätskan tills den upplösts helt och hållet.
7. Blanda ner vätskan i fyllningen och rör om ordentligt.
8. Häll fylningen över kexbotten.Ställ i kylskåpet några timmar.

1 kommentar:

  1. Oj, vad gott Lana! Det där måste jag absolut prova någon gång. God fortsättning på dig!

    SvaraRadera