Idag har jag bakat ett LCHFbröd... Brukar faktiskt "bunkra upp" frysen med brödskivor för att kunna ta fram vid behov... Våra ickeLCHFätande gäster från Tyskland tyckte att brödet var jättegott! :)
Jag brukar variera ingredienser i brödet då och då, för det alltid roligare att äta olika slags LCHFbröd till frukostmacka... Denna gång fick det bli nötter, linfrön, nässelpulver och havtornspulver... Havtornspulver sägs vara mycket bra för hyn...
Här är receptet på LCHFlimpa med nötter, linfrö, nässelpulver och havtornspulver:
Du behöver:
8 ägg
2 msk smält kokosfett/olja
1 dl mandelmjöl (finns att köpa hos LCHFbutiken)
1 dl kokosnötmjöl (finns också att köpa hos LCHFbutiken)
0,25 dl fibrex (finns också att köpa hos LCHFbutiken)
1 dl finhackade blandade valnötter och paranötter
1 msk linfrö
1 tsk fiberhusk (finns i glutenfria hyllan på ICA eller LCHFbutiken)
1 msk BakePro (finns att köpa hos LCHFbutiken)
2 tsk bakpulver
1 tsk nässelpulver
1 tsk havtornspulver (finns att köpa här)
1 tsk salt
Så här gör Du:
1. Vispa ägg fluffigt. Smält kokosfett under tiden.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
3. Tillsätt kokosfettet och mjölblandningen till vispade ägg. Rör om ordentligt.
4. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper (OBS! Viktigt att Du gör det, annars kommer brödet att fastna!). Häll degen i formen och låt stå och svälla ca 5 minuter.
5. Baka brödet i ugnen, 175 grader, ca 45-50 minuter. Täck ev. brödet med en bit bakplåtspapper de sista 8-10 minuter.
Jag brukar skära upp brödet i skivor och förvara dem i en plastpåse antingen i frysen eller i kylen...
Gott, gott! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar