onsdag 12 juni 2013

En kycklinggratäng till :)

Imorgon blir det att packa och fixa matsäck, då vi ska åka till Malmö (natten från torsdag till fredag) och hjälpa vår son att flytta. Varför vi startar så tidigt beror på att vi också måste hinna att åka till konståkningsaffär och titta på konståkningsskridskor till dottern, för att slippa beställa dem på nätet. När vi är ändå där så måste vi passa på och göra det! :) Det är ju speciella kängor och speciella skenor som ska köpas...och de kostar en hel del...tur att jag har köpstopp och kan lägga flera tusen kronor på dotterns skridskor...;)
Idag bjuder jag er på en god gratäng som vi åt till middag. Gratängen är gjord på kycklingfärs, skogschampinjoner, babyspenat, aubergine och färsk vitkål. Allt det är toppat med riven halloumiost. Mums! :)


Här är recept på Gratäng på kycklingfärs, skogschampinjoner, babyspenat, aubergine och färsk vitkål toppad med halloumiost.
Du behöver:
ca 500 g kycklingfärs
ca 200-300 g skogschampinjoner
1 aubergine
ca 200-300 g färsk vitkål
1 liten påse med ekologisk babyspenat (brukar köpa ICAs ekologiska)
4 ägg
3 msk hemmagjord majonnäs
halva paket halloumiost (jag använder den som är gjord på bara får- och getmjölk, finns på ICA)
salt peppar
finhackad basilika (fryst från Findus eller ICA)
Så här gör du:
1. Stek kycklingfärs tills den är färdigstekt. Salta, peppra och krydda med basilika. Ställ åt sidan.
2. Skär aubergine och champinjoner. Strimla vitkål. Stek alla grönsaker tills de blir mjuka och all vätska försvinner.
3. Lägg kycklingfärsen och grönsaksröran i en stor gratängform. Blanda allt väl.
4. Strö på riven babyspenat och riven halloumiost.
5. Vispa ihop ägg med majonnäs. Häll äggstanningen över färsen/grönsakerna.


6. Tillaga gratäng i 225 grader, ca 20 minuter.

12 kommentarer:

  1. Mycket gratänger blir det men vad gott Lana. Ska nog testa någon av dina snart men då byter jag ut köttet mot quorn/soja eller liknande, vegetarian som jag är.

    Riven halloumi ovanpå låter också gott, jag som älskar ost i alla dess former!

    SvaraRadera
  2. Låter och ser jättegott ut. Spännande med riven halloumi över. Måste testas! Kram/Therese

    SvaraRadera
  3. Verkar vara smidig mat och inte så krångligt heller. Ska ju bli lite sämre väder här, så det kanske blir en av dina gratänger till helgen :)

    Ha en trevlig kväll Lana!
    Kramizar!

    SvaraRadera
  4. Halloumiost är verkligen en bra smaksättare i mat, vi älskar den där sältan båda två.

    Ha en riktigt bra resa hit ner till Skåneland,
    kör försiktigt,
    kramar

    SvaraRadera
  5. Det där låter verkligen gott. Hoppas ni får en trevlig resa. Ha en fin dag! Kram!

    SvaraRadera
  6. Smarrigt :)
    Ha en fin resa
    kraaaaam <3<3<3

    SvaraRadera
  7. Låter mumsigt det där! Ha en bra resa ner till Malmö nu :) kram

    SvaraRadera
  8. Det är dyrt med konståkning :( men det är det värt när dotter älskar de :) hoppas resan går super!<3 spännande variant av kycklinggratängen :) kramar ifrån Anna overenskommelsen.blogg.se

    SvaraRadera
  9. Halloumiost är toppen! Kram

    SvaraRadera
  10. Mums, vad gott det låter!! Lycka till med flytten och skridskoshopping! :) /Sandra

    SvaraRadera
  11. Man får aldrig för mycket av goda gratänger! ;) Kycklingfärs är ju så himla gott också, om man bara kan bortse från den något mysko konsistensen...

    Lycka till med flytt och skridskoinköp - och ha en bra helg! Kram!

    SvaraRadera
  12. Åååå mums vad gott det låter!

    SvaraRadera